shhuhhh...pergi ko..

✎dya bunga |⊙Thursday, January 12, 2012| ☑

     dya paling geli, benci dengan pic kat atas ni.. dya sendiri tak tahu sebab apa dya geli gila dengan binatang ni.. masa dya form 5, budak-budak dorm dya suka sangat nyakat dya.. diaorang tahu dya geli dengan binatang ni dya katil bawah..  diaorang tampal pic tu dya kat katil dya.time tu memang dya tak pergi lansung katil dya.. dya bila dengar bunyi ular meremang bulu roma ni.. tengok gambar pun dya geli.

    masa last day SPM, tak salah dya time tu paper LK, budak dorm dya,mimi cakap dya nak bagi dya tengok satu video.. bila dya tengok binatang tu.. boleh dya berhenti semata-semata nak rakam binatang tu pastu nak tunjuk kat dya.. sekarang ni ada je yang nak tag pic tu kat dia.. memang dya tak komen lah kan..

    baru-baru ni, dya ada bermimpi binatang tu.. sebenarnya sebelum ni dya pernah mimpi binatang tu..dah lebih 3 kali dya mimpi..sampai nak tidur pun takut.. lepas 3 bulan dya citer kat mama dya, dya mimpi lagi binatang tu.. ada orang cakap bahaya kalau mimpi binatang tu.. betul ke? dya nak cerita kat mama dya takut dia risau lagi.. patut ke dya bagitahu mamadya..pening-pening.. 

*pic tu adik dya yang cari dan dya yang tolong paste kan..hihi

37 comments:

  1. mimpi tu mainan tidur...but kadang2 membawa maksud lain..

    better bgtahu org yg lebih mengetahui...takut lain plak jadinya...

    ReplyDelete
  2. @QasehSuci thanks qaseh.. dya akn cuba bgtau org yg lebih mngetahui..:D

    ReplyDelete
  3. kim pun x ssuka ! hehee ~ gelii ~~~

    ReplyDelete
  4. mimpi ular ada yg ckp berkaitan ngn sihir..tp yg famous diklgn org2 dlu dia ckp mimpi ular xlama lg org msuk minang...huhu..xth ler...no komen...hihi...xpun dya ada terfikir psal ular sblum ni sampai termasuk2 dlm mimpi...huhu

    ReplyDelete
  5. hohohoho...seyes tak suka ular tapi tkde la sampai tahap benci atau geli ke apa kan.

    ReplyDelete
  6. DYA ! jgn cerita.. hrus pendam kisah mmpi tuu.. hmm..klau dya pkirkan mmpi itu.. mgkin akn benar2 dtmpa msibah..


    wallahualam.. tpi itulah kata ustazah bolat =)

    ReplyDelete
  7. mimpi tu mainan tido jer..tp myb ad jgk mkne kan..papepon hya Dia yg tahu sglanya... hrp dijauhkan larh dr prkara2 yg x diingini kan.. :P

    ReplyDelete
  8. tgk masa gak la..kalo dkt2 subuh tu juz mainan tdo..gangguan iblis..kalo dlm pkol 1-2 pagi,mgkin bleh cy..
    tp ada dua versi kes mimpi ular ni..
    kalo mimpi kena patuk,mknanya ada org nk kt kita..
    versi 1 lg,kita dlm bhy..
    xtaw la btol ke x..

    ReplyDelete
  9. @~ Blog Si G@dis Des@ ~ ntah lh..mungkin terpikr kot..smpai terbawa dalam mimpi..

    ReplyDelete
  10. @aReLaN haha.. geli sebab badan dia berkilat..hehe

    ReplyDelete
  11. @CekbOlat-bOlat ee..takut pulak.. pasni senyap je.. thanks bolat..:D

    ReplyDelete
  12. @nur chahaya abadiey harap-harap di jauhkan drpd prkara2 yg x diingini....:D

    ReplyDelete
  13. @EZAD AMIR takut pulak bila ezad ckp cm tu.. dye punye dlm 1-2 pagi..huhuh

    ReplyDelete
  14. kalau mimpi binatang tu, mknanya xlama lagi lah tu hehe...

    ReplyDelete
  15. org cakap kalau impi ular ada org nak masuk meminang .. HIHIHI . tak tau la betul ke tak :p

    nway .. sy tag awk !
    http://dismybelog.blogspot.com/2012/01/peraduan-blog-tercantik.html

    ReplyDelete
  16. Kalau sy... sy beritahu mak saya...
    Kalau betul... ada org niat tak baik kat kita...
    Kita dpt usaha berubat... jumpa ustaz @ ustazah... Itu kira langkah mencegahi....

    ReplyDelete
  17. @fizafantagiro ada ke yang nak masuk meminang..haha

    ReplyDelete
  18. @masz dya akan cuba ikut nasihat masz..:D

    ReplyDelete
  19. saya pun memang geli binatang panjang2 tak berkaki lembik2 ni.. especially ulat bulu, ular.. eeiii meremang bulu hidung.

    ReplyDelete
  20. MUNGJIN DYA TAKUT SANGAT KOT...

    ReplyDelete
  21. @Lady Milo susah tu smpai meremang bulu hidung..hehe

    ReplyDelete
  22. @Shahazrinye lah kot.. smpai terbawak dlm mimpi..

    ReplyDelete
  23. as salam..
    erk. ulau. hehe
    hm..geli pasal cara dia bergerak ke? atau geli sebab kulit? macam kawan pakcik, dia geli pasal kulit. macam kucing la kan. bulu dia buat macam 'geli' kata kawan pakcik.

    hehe..macam2 ;)

    ReplyDelete
  24. @Подтверждаюdua-dua dya geli..dia bergerak dia goli, kulit dia lagi dya goli..hehe

    ReplyDelete
  25. tu psikologi ...kalau kerap sangat pikir tu yang sampai mimpi..heeh
    Thanks tukar bloglist ...check it out your bloglist..
    Hanif blog bloglist

    ReplyDelete
  26. @dyabunga

    erk. tengok dia bergerak pun geli?
    wah! tak takut? dia datang, mesti dya ok je. cuma geli

    :p

    pakcik geli kat kulit udang. haha

    ReplyDelete
  27. Hahaha...mimpi mainan tdo dya.. tapi mak usu pun geli dengan ulat... nak tengok pun xnk..xtau la knp...hihi

    ReplyDelete
  28. @Подтверждаюnape geli ngn kulit udang. first time dgr org geli dgn kulit udang..hehe

    ReplyDelete
  29. @Mak Usu tu mesti ulat cute sgt tu kan??haha

    ReplyDelete
  30. @Mak Usu tu mesti ulat cute sgt tu kan??haha

    ReplyDelete
  31. ulat ke ular ni dya. huhu. kiut je gmbr ni. :)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page