aku pengsan!!

✎dya bunga |⊙Sunday, February 26, 2012| ☑
Berjaya Founder's Day




hari ini baru aku ada mood nak update..ingat kan semalam nak update tapi tak ada mood lah, penat sangat semalam..

semalam hari yang memenatkan.. pagi-pagi makcik aku dah call mak aku jadi pergi ke tak. mana boleh tak jadi, rugi coupun kalau kitaorang tak pergi.. hehe... nasib baik lah makcik aku ada coupun lebih dapat lah aku merasa masuk theme park..

sampai je kat T.S, terus cari mak cik aku kat tingkt 7 nak ambil kupon.. mak cik aku cakap satu kupon tu dalam rm300.. memang rugi kalau tak habis kan. lepas je ambil kupon dan anak makcik aku, kitaorang turun bawah cari makan.. 
sampai je kat bawah, tak tahu nak makan apa.. papa john macam sedap, kenny rogers pun macam sedap..aku rasa semua sedap..haha.. kalau tengah lapar semua sedap.. pening jugak nak habis kan kupon tu.. nasib kupon untuk game tak habis kan, dapat lah bekas makanan dari kenny rogers.. 

dalam pukul 2 baru nak masuk theme park..ramai giler orang..disebabkan kupon game tak habis lagi, kitaorang bahagi dua, mak dan makcik aku teman adik sedara aku yang kecik main game kat atas & aku dan wani terpaksa turun bawah pergi habis kan kupon..

aku tengok orang lain main menang macam-macam tapi aku menang paper beg angry bird je..haha.. sedih betul. lepas habis kupon kitaorang berdua cepat-cepat naik atas nak beratur masuk theme park.. ramai giler yang beratur.. mana tak nye, satu kupon tu boleh dapat 4 tiket..kat makcik aku ada 4 kupon..
sampai je kat theme park berpecah dengan mak aku..mak aku mana main permainan kat dalam tu. teman makcik aku n adik sedara aku yang kecik je lah.. aku bawak adik aku yang kecik n sedara aku main roller coaster.. setengah jam beratur nak main roller coster..masa naik tu, adik aku terus tutup mata.. aku pun sebenarnya takut gak sebab lama tak main..haha

lepas naik roller coster, kitaorang try game lain dan cari adik aku yang num 2, akmal.. jumpa dorang tengah beratur nak main yang kotak..aku tak tahu name game tu..hehe.. aku panggil kotak je.. aku terus beratur kat dorang.. masa beratur tu nasib baik tak ramai yang beratur.. adik aku yang kecik tak naik pun, takut..
bila sampai turn kitaorang, aku dah cuak..takut seyh.. aku cakap ngan adik aku,akmal yang aku tak nak naik..takut..terus dorang cabar aku suruh naik jugak.terpaksa lah naik..berani kan diri jugak.. masa naik tu, aku cuba tahan jerit, tapi bila benda tu terbalik kan kitaorang terjerit-jerit aku.. aku rasa suara aku kot paling kuat.. aku rasa cam nak nangis je naik benda tu..

dalam pukul 5 lebih aku call membe-membe aku tanya dorang nak join sekali ke tak sebab kat makcik aku ada lagi 1 kupon ganti orang..rugi kalau tak guna kupon tu. membe aku sampai dalam pukul 7 lebih.. masa aku tengah main game kat tempat budak-budak jugak lah dorang nak sampai..

disebabkan ramai sangat orang beratur kat tempat roller coster, kitaorang pergi kat tempat kotak tadi..tapi kali ni aku cuma naik ngn membe-membe aku je. adik aku dan wani tak ikut sebab takut.. kali ni aku dah berani sikit.hehe.. 

lepas main game tu, membe aku terus rasa nak muntah-muntah..hehe.. kesian plak aku tengok..sepatutnye dorang main yang tak adventure dulu. dalam pukul 8.30 makcik aku ajak balik, aku ingat membe aku stay lagi kat situ tapi dorang pun balik juga.. 

sampai je rumah kitaorang terus cari makan. tapi tak ada makanan yang boleh dimakan.. pakcik aku keluar pergi beli makan.. pakcik aku sampai je, aku orang pertama pegang sudu dan garfu..hehe..lapar sangat.. 

dalam pukul 10 lebih, membe aku, sue call nak ambil arnab.. aku ingat kan dia nak dua ekor je tapi 6 ekor..
bagus jugak dia ambil semua anak arnab tu.. jimat dah duit untuk beli makanan arnab..hehe

32 comments:

  1. patutlah penat...skarang masih penat ke..?

    xde arnad dah ke umah Dya..?

    ReplyDelete
  2. saya memang lemah semangat bab2 gini.jantung pon rasa cam dah tercabut dibuatnya.terus jadi bisu tau bila naik benda2 gtu.hahaha

    ReplyDelete
  3. @Mishter Izwäntak juga.. rasanye tension lg main game kt situ..hehe

    ReplyDelete
  4. @Cik Nurxpenat dah..hehe..ada lagi dalam 5 ekor..nur nk ke?

    ReplyDelete
  5. @aReLaN haha.. susah tu kalau terus jadi bisu..haha

    ReplyDelete
  6. wah bestnya, dapat kupon and then enjoy..

    ReplyDelete
  7. walaupun berapa kali da lalu themepark kat times square tu,xnah tergerak hati nak main..hehe

    ReplyDelete
  8. Rabbit??? Wah, akak nk satu bley?

    Hehe;)

    slam pagi dya;)

    ReplyDelete
  9. bestnya weekend dya... !! jeles Eza :P.. Hee.

    Arnab ya cuumeeelllll!


    btw, sorry tau dear. Lama tak singgah sini.. Busy sikit..

    ReplyDelete
  10. best eh... mesti enjoy dpy main puas2...

    ReplyDelete
  11. comel sungguh anak2 arnab 2..hehe

    ReplyDelete
  12. wah best nye.. cmne leh dpt coupon tu ? huhu

    ReplyDelete
  13. saya dah berpuluh2 tahun ddk KL. tapi tak pernah skali pun g Theme park kat Ts tu. ehehe...

    btw. comelnye arnab.. jual ke?

    ReplyDelete
  14. Uhhhh!!! Seronoknya ya..

    Baby Arnab tu comely la Dya .. :)

    ReplyDelete
  15. ala...comei nyer arnab tu...3 kaler...ayah yg berlainan ker

    ReplyDelete
  16. @Bahraintu lah..tiket free..enjoy sgt..hehe

    ReplyDelete
  17. @Mr.Clivehaha..lepas ni masuk theme park k..hehe

    ReplyDelete
  18. @Eza Boom Boomkecik2 mmg comel tp dah besar xcomel dah..hehe.. xpe..dya tak kisah

    ReplyDelete
  19. @ieyza afieynamakcik dya kerja kt wisma cosway..tu yg dpt free tu

    ReplyDelete
  20. @Ejam ni mesti selalu g genting kan3??

    ReplyDelete
  21. zuan tak prnah main dalam cosmo world tu... tak brapa suka sbb dia indoor park

    huyooo ada arnab.. ala knapa bagi member? malas ak bela ek? huhu

    ReplyDelete
  22. @Muhammad Saiazuan Norhalikmesti zuan selalu g genting kan3?? dya main pun sbb tiket free..hehe.. tak larat nk bela lah zuan..

    ReplyDelete
  23. as salam..
    wah!! pakcik back to the future!!
    wekk~~

    :p

    ok. game dalam ts? oo.. yang taman tema mini kat belakang nun. hehe

    ok, pakcik tak pernah p lansung main game kat situ. erk

    =_=

    arnab! arnab! daging arnab!

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page