SEGMEN CERITA KREATIF BEN ASHAARI

by - Wednesday, February 01, 2012

 BEN ASHAARI

hari ini dya nak join segmen dari uncle ben ni..hehe..

cer tengok pic kat bawah ni.. dia suruh buat cerita yang kreatif mengenai gambar di bawah ni..

image

hari ini aku nak cerita pasal cermin mata.. kalau tengok gambar kat atas ni mesti korang ingat ni mesti cermin mata kat pasar malam kan? cermin mata ni bukan jenis yang kat pasar malam tu tau, ni cermin mata yang mempunyai banyak fungsi.. edisi terhad tau..susah nak jumpa.. yang singgah kat blog aku je boleh jumpa.

cermin mata ni boleh menghapus kan virus-virus dalam latop korang.. korang cuma letak kan cermin mata ni dekat dgn latop korang dan cermin mata ni menghapus virus tu time tu jugak.. tak payah susah-susah nak beli anti-virus dan tak payah risau kalau blog korang diserang oleh tentera-tentera virus ni..

 biasalah untuk orang-orang yang rabun dan silau macam aku ni.. korang tak payah susah-susah pergi kedai cermin mata nak cek mata korang.. bila korang pakai je cermin mata ni, secara automatik, korang akan nampak dengan lebih jelas. kalau orang buta tu tak ada lah nampak.. dorang cuma akan nampak macam dorang guna cermin mata bionik.. kalau tak tahu apa tu cermin mata bionik, korang pergi lah tanya pak cik google aku ye.. dia suka kalau korang rajin tanye kat dia..lepas ni kalau takut mata rosak bila duduk depan lappy ni lama-lama korang pakai cermin mata ni ye..  uncle ben nak pakai pun boleh..

yang ni biasa je, sebab ada camera, video camera, sunglasses dan bluetooth..korang ingat handphone je ada camera? ada bluetooth?? cermin mata ni pun ada jugak tau.. kalau korang nak tangkap gambar korang tekan je kat bingkai tu..kalau korang nak jadi paparazi boleh guna cermin mata ni.. sebabnya orang tak perasan.. 

kalau berminat boleh pergi dalam mimpi aku ye..








You May Also Like

25 391 sedang mendoakan dya

  1. wahahaha XD .. macam buat gadjet baru pulak..

    ReplyDelete
  2. hehhee..comel entry nie..kreatif sgt :) gud luck dya!!

    ReplyDelete
  3. nak...jom bawa mak usu ke mimpi anda...hihi

    ReplyDelete
  4. nice!! daya imaginasi tinggi. cer propose kat company buat gadget. =)

    jom bace cerita mengarut yana pulak.

    ReplyDelete
  5. kamu.. kamu,.. nadh nak pjm sehari leh? nak scan lappy ni sat. ehehe :D

    ReplyDelete
  6. hahah...kreatif!!!!!!!!hebat kalo ada spek cmni...ekekekeke

    ReplyDelete
  7. singgah dr blog bag beng..

    besa kemungkinan nant ada spek cam ni.:)

    ReplyDelete
  8. @bolat : kalau lappy bolat kena virus blh guna spek ni..hehe
    @ makusu : jom3..hehe
    @FL bloghouse : terpikir pulak nk propose kt company gadjet

    ReplyDelete
  9. @nur : thanks nur..:D
    @ frame + lenses : blh je.. ni mesti byk virus kan3?
    @ezad : berminat ? jom ke mimpi dya..haha

    ReplyDelete
  10. nak juga lah ada cermin mata mcm tu.mcm2 ada.hahaha

    ReplyDelete
  11. hahaha....camana nak terjun ke mimpi adik nie???

    ReplyDelete
  12. baiklah ! malam ni sy datang . haha :D

    ReplyDelete
  13. @kis jerit nama dya 3x nnti dapat lh masuk kt mimpi dya..hehe

    ReplyDelete
  14. @yasmin : haha..dtg je..
    @ putry : thanks..:D

    ReplyDelete
  15. haha,
    gudluck yer.. :)

    singgh dari segmen sama,,

    ReplyDelete
  16. Hehe kt mane eh ade jual spek mata ni?nak beli la..hehe best! :)

    ReplyDelete
  17. @bebeldotsorang dalam mimpi dya..jemput lah datang beli..hehe

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)