cake pop resepi

by - Friday, March 23, 2012


hari ini baru ada masa sikit nak update..sekarang ni dya busy nak siapkan rancangan perniagaan.. 1hb ni nak kena hantar..  lepas dya tunjuk cake pop yang dya dan kawan-kawan dya buat kat entry ni ada yang minta resepi.. 

sebelum tu, dya nak minta pertolongan korang untuk like page Chocolicious House Enterprise..sebenarnya page ni untuk assigment dya..dya harap korang boleh tolong dya untuk like page tu ye..


sebenarnya nak buat cake pop ni senang je tapi masa dya buat dya main buat je tak ikut resepi..hehe.. first time time buat cake pop ni.. nasib baik jadi dan kawan-kawan dya puji sedap..hehe.. kalau nak ikut cara yang dya buat ikut lah..

bahan-bahan
  • lolipop stick
  • sebiji kek 
  • chocolate rice
  • chocolate masakan
  • polisterine 


cara-caranya
  • hancurkan kek tu sehingga sebati
  • amik segengam kek lepastu bentuk kan bulat
  • simpan dlm peti sejuk lbh krg 2 jam 
  • setelah itu, cairkan coklat masakan dengan menggunakan kaedah double boiling.
  • cucukkan kek ball tadi dengan lolipop stick dan celupkan ke dlm coklat cair 
  • sebelum coklat mengeras, taburkan coklat rice..
  • cucuk kek pop yang sudah siap pada  polisterine

kalau dah buat jangan lupa pos cake pop tu kat rumah dya ye..hehe

You May Also Like

24 391 sedang mendoakan dya

  1. ohhhh. mcm tu eh. sempoi. hantar sini jugak ye dya. hee.

    ReplyDelete
  2. dya, sgt menarik...bolehla order lepas ni

    ReplyDelete
  3. macam senang je..tp saya pemals..hehe~ :p

    ReplyDelete
  4. nak try la nnti balik kg..pos kt blog je...jamu mate..hihi

    ReplyDelete
  5. Wah...boleh byangkan kesedapannya;)

    ReplyDelete
  6. hantar sini jugak Dya. done like page awak. :)

    ReplyDelete
  7. wahhh.. sedap nye. disebabkan dya rajin komen kat blog fisha. hadiahnya. fisha letak link blog dya kat dlm bloglist tetap fisha. nak? hehe. dlm rakan dak fisha tau :)

    ReplyDelete
  8. ha!kannn bagus gini berkongsi recipe...hehehe xdelaa merasa sorang2 aje... kehkhkeh

    ReplyDelete
  9. kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follownya.. :D

    ReplyDelete
  10. cam sedap jer...yummy! presentatian cake tu mmg cool la...

    ReplyDelete
  11. Boleh try ni.. Kena buat kek dahulu lah

    ReplyDelete
  12. Macam senag je..nak try laaaa....

    ReplyDelete
  13. hmmm.. kena antar umah mama nih.. bg try dulu... hehehe

    ReplyDelete
  14. as salam..
    aih..makanan lagi

    >___<

    wah..sedap! sedap! tapi makan kek di musim sejuk, bleh buat hidup pakcik jadi mudah bersin.

    erk..
    oh.. assignment.. semoga berjaya! ok, dah bolhe buka fb nanti, pakcik like

    ;)
    maaf la tak masuk. isp broadband pakcik, block blog.kena p cafe. hehe..

    ReplyDelete
  15. wah...cam dap jer...insyallah nanti Qaseh cuba...

    ReplyDelete
  16. halooo dya! tgh buat ape tu?baking ke?hehe

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)