jalan-jalan cari makan

✎dya bunga |⊙Monday, March 19, 2012| ☑
aktiviti aku semalam adalah makan, makan dan makan....hehe..

 

sarapan pagi : nasi lemak
tengah hari : siput sedut masak lemak.. menangis tau aku makan.. pedas sangat.. pedas-pedas pun nak juga makan.haha

 
lepas makan tengah hari, terus pergi rumah makcik aku..hehe.. kalau minggu ni mak cik aku tak datang kitaorang pergi sana.. sebenarnya nak pergi tengok rumah.. kan hujung bulan 5 ni aku nak pindah.. macam jauh je nak pindah padahal kat pandan indah je..

 

lepas pergi tengok rumah, mula-mula ingat nak pergi wangsa walk tapi pak cik aku tak nak pergi sebab pakai treasuit  dan selipar jambam..jadi kitaorang pergi je lah carefour wangsa maju.. sampai sana,terus cari aiskrim mcd..
adik makan tak perah limau..


aku suka lagi aiskrim mcd kat taman dagang. aku semalam memang tak sihat. tapi bila makan terus jadi sihat..hehe..bila mak aku, ayah aku dan mak cik aku khusyuk pilih jagung, anak-anak nya pergi makan mee sup penang dan rojak mamak..sedap.. aku tak boleh tengok rojak mamak..
lepas tu mak cik aku plak belanja makan cendol..pergh...sedap..semua sedap... sebenarnya masa tu tengah lapar..hehe..pak cik aku plak beli ayam yang dah siap masak.. rm6.50.. murah tu..

bila nak pergi bayar, pilih sushi nak makan dalam kereta.. lama gila tak makan sushi.. terpaksa makan dalam kereta sebab adik aku yang num 2 dan kawan-kawan dia kat rumah..
lapar tengok adik aku makan..

22 comments:

  1. mengidam yang part nasi lemak je tu..haha

    ReplyDelete
  2. @Hafizin Jamilesok pergi beli nasi lemak ye..hehe

    ReplyDelete
  3. Nyum nyum,terliur pulak sy :D

    ReplyDelete
  4. baru lepas makan siput sedut.sedap woo.haha

    ReplyDelete
  5. wah!!sedapnye mkanan mlaysia..siput sedut tu memikat hati ler..huhu

    ReplyDelete
  6. sedapnyaaa...!!
    nur pun suke aiskrim mcd..
    tambah2 chocotop tu..
    mmg suke... :)

    ReplyDelete
  7. @aalia shahirasedap kan..walaupun pedas nak sedut jugak..haha

    ReplyDelete
  8. @Cik Nurhehe..sedapkan..tak sampai rm2.00 kalau beli..hehe

    ReplyDelete
  9. memang masyuk..perghhh...lama tak makan sushi.takpe2.esok dah gi japan.leh makan sushi.hoho

    ReplyDelete
  10. mak ai..mamam je keja ko ye dya..haha.

    saya pun tengah mamam baca entri dya ni..haha

    btw ada update terbaru group kita sila baca entri ini ye dear:) http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/03/update-untuk-group-segar-follower.html

    ReplyDelete
  11. waaaa...makan2 lagi...bila nak belanja kita makan....huhhhu

    ReplyDelete
  12. @aReLaNmasyuk..nnti berat badan pun masyuk jugak..haha..best nye nak ke jepun

    ReplyDelete
  13. @Arina Shamsulhehe..hobi bila lapar..haha.. dya terpilih lah lah ni..hehe

    ReplyDelete
  14. ohmai! ini mmg makan sungguh ni..teehehe

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page