pelik

✎dya bunga |⊙Monday, March 26, 2012| ☑
 

mula-mula aku ingat cuma mengajar je rupanya tidak.. tadi aku sibuk tolong mak aku buat kan slide untuk mak aku present esok.. disebabkan hari tu mak aku pergi kursus so sekarang dia kena present lah kat depan cikgu-cikgu lain.. 

mak aku pergi kursus 5 hari..tapi esok mak aku kena present dua jam.. keusahawanan..apa kena mengena keusahawanan dengan guru??  pelik betul.. kalau kos yang aku belajar sekarang ni yelah ada kaitan..jadi cikgu pun ada kaitan jugak ke??aku masih mencari jawapan..ada sesiapa boleh terangkan? aku tanya mak aku dia tak nak jawab.. 

39 comments:

  1. hoho...tolong siapkan mak buat slides?kehkehkeh...nice laaa!hoho XD

    buat la setailo setailo laaa!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..banyak setailo..nk tolong jugak ke??hihihi

      Delete
  2. wahh..best la mak dya ada pembantu nih =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala jadi pembantu..heheh

      Delete
  3. hoho..dila pun xth..ke ada terlibat dgn koperasi?hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yekot..haha..masih tertanya-tanya ni..haha

      Delete
  4. jgn2 derang nk mak cik dya jdi salegirl smbil2 jd cikgu kot..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tak tahu lah.jual barang sambil mengajar??haha

      Delete
  5. kalau dalam p&p memang ada unsur keusahawanan yang perlu diterapkan...sama ada menggunakan teorinya atau kaedahnya tapi dalam konteks pembelajaran di sekolah

    ReplyDelete
  6. wah.. rindu nk wat slide nih.. :) :)
    emm mungkin nk suh cikgu jadi usahawan jugak kot..

    ReplyDelete
  7. sy pun dok pk dya...
    mungkin utk cikgu yg mengajar subjek keusahawanan kot...
    ataupun cikgu2 nak buat bisnes sampingan... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau cikgu sekolah rendah mcm pelik pula..haha

      Delete
  8. Nur pun xtahu... mungkin boleh tanya org2 yg berjawatan guru.. :)

    ReplyDelete
  9. Ha ah pelik la kan..heheh..saye pon tak da jawapan nye la...

    ReplyDelete
  10. as salam..
    hehe. pasal cikgu kemahiran hidup kot? tak pun cikgu prinsip akaun. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak dya tak ajar akaun..ajar budak sekolah rendah..haha

      Delete
  11. pujuk2 lagilah mak tu spaya jwab.. misteri sngguh nih..

    ReplyDelete
  12. leh blaja cra present yg betul! yg effective! blh jgk tingkatkn level confident...go go go dya...do d bez k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..dya present rp lambat lg..yg ni mama dya yg kena..haha..:D

      Delete
  13. byk kot kaitannya..:)

    kat sekolah pn sll ada hari keusahawanan..ajar murid2 cara utk cari duit..cara utk promosikan brgn y dijual..huu..

    cikgu ni dah ada mcm2 tugas..spttnya bnda2 ni xda tp skang jd ada..hee..tugas cikgu bkn mengajar dah je skrang..

    mak cikgu sek ren ke men?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak dya cikgu sekolah rendah.. sekolah rendah pun ada kaintan jugak ke?

      Delete
  14. kite pon kene buat powerpoint...asyik tak puas hati je...huuuu..bile nak siap ni T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena present jugak ke??hehe..chaiyok2..

      Delete
  15. rajin betul tolong mak buat slide.hahaha..nak jawab pon tak reti sebab bukan cikgu walaupun my mom also a teacher.hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mak minta tolong, kena lah tolong..hehe

      Delete
  16. TAG ANDA

    http://yayahnasake.blogspot.com/2012/03/segmen-bloglist-april-mei-bersama-jebat.html

    ReplyDelete
  17. rajinnya dya sygs..:)

    haah lah pelik...mmg cikgu kene hadir ke kursus mcm tu?

    ReplyDelete
  18. sebagai tambah pengetahuan kot...

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page