suka nya aku tengok sampah..

✎dya bunga |⊙Sunday, March 18, 2012| ☑
semalam aku pergi matya fair kat pwtc. masa sampai kat stesen lrt-pwtc, turun dari tren banyak nya sampah..
masa jalankat laluan penjalan kaki nak ke pwtc banyak gila kertas kat atas lantai..bersepah.. masa nak turun tangga pun banyak gila kertas.. masuk matta fair kena bayar rm3 seorang dan setiap seorang dapat beg.. 
 
perlu ke buang kat atas lantai? bila tak nak kertas tu campak je kat atas lantai..tak boleh ke simpan kertas-kertas tu kat dalam beg tak pun buang lah kat dalam tong sampah. tak ada kotor..

28 comments:

  1. diorg pemalas kan... kadang2 geram la..

    ReplyDelete
  2. mentaliti golong kelas ke-3 memang mcm tu. buang sampah ikut suka hati tanpa peduli sensitiviti org lain.

    ReplyDelete
  3. mana sempat je diorng tu...hehehe

    ReplyDelete
  4. Betul tu, apa la salah simpan dulu ertas2 tu, dah jumpa tong sampah buang la kan, bukan susah pun..

    ReplyDelete
  5. rakyat malaysia. hurrrmmm. :(

    ReplyDelete
  6. huhu...sah ke kt situ,kt dewan peperiksaan pun dila tgk pnuh dgn kertas dan nota yg dibaca sblum masuk exam..buang merata2 camtu je ilmu..camne nak berkat..huhu..ada kaitan x?hee:P

    ReplyDelete
  7. lepas tu nanti kalau KL banjir,salahkan kerajaan xwat keje...=_=

    ReplyDelete
  8. ntah ! kalau takmo kertas tu bagi lah mak buat lapik goreng pisang ke..haish..kat rumah diorg pon mesti semak kan?

    ReplyDelete
  9. @Cik Nurmemang geram semalam.. mama dia geleng kepala je tengok..

    ReplyDelete
  10. @Fyzaltu lah..tong sampah ada tak nak guna..ermm..

    ReplyDelete
  11. @Karukord Jagau'syelah kot.. tak nampak tong sampah kot tu yang campak tu kan..hehe

    ReplyDelete
  12. @Myra Jaymemang tak susah pun.. mungkin campak je kat atas lantai yg senang..huhu

    ReplyDelete
  13. oh yeah..kita geng

    pencinta alam..hahah..

    skl pun nek menyampahla dgn org2 cenggini..

    law bebdak kat tempat skl qeja duk buang smpah mrata2 skl akan swuh diorang amek n buang kat dlam tong sampah...
    tpi nak tgur yg besaw2 eden xbrani..kang jadik len plak..haish

    ReplyDelete
  14. @Cik Retissntah..mungkin kot...tak terjah lah kt rumh dorang..hehe

    ReplyDelete
  15. @si kiut lavendersama lh..kalau budak2 dya boleh tego tp kalau yg dh besar..kang gaduh plak kalau tego

    ReplyDelete
  16. itulah SAMPAH MASYARAKAT sebenrnye XD

    ReplyDelete
  17. mmg betol laa kn..
    diaorang nyh suka sgt membuang ape2 kt lantai jea... sape nk jaga bumi kita kalo bkn diri sendiri..

    ReplyDelete
  18. jadi xheranlah kalau kl asyk banjir aje setiap kali hujan lebat...+_+

    ReplyDelete
  19. @Mr.Clivebkn Asyik tp selalu banjir..hehe

    ReplyDelete
  20. salam...
    kurg kesedaran sivik la tue..huhuh

    ReplyDelete
  21. hahah betul betul...dan masa tu la pulak g kl,adoiiii....tension nyerrr!

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page