Bercuti - PD, Negeri Sembilan

by - Monday, May 14, 2012


dua minggu lepas aku, mak cik aku ajak kitaorang satu family pergi Grand Lexis, P.D tapi hari ini baru aku dapat update..haha.. bunga dan bello pun pergi tau walaupun sebenarnya tak boleh bawa pets.. family aku sampai malam sebab nya ada kenduri kahwin kakak sepupu aku kat kelana jaya.

sebelum sampai P..D macam-macam hal yang berlaku..masa otw ke P.d kereta semput.. bapa aku tanya nak pergi jugak ke? kitaorang tiga beradik dah buat muka sedih..hahaha.. bila sampai nilai, bapa aku cari bengkel kereta.. nasib baik ada..makcik aku byk kali call tanya kitaorang kat mana.

dalam kul 6 kitaorang gerak dari nilai tapi bapa aku tak ikut highway dia ikut jalan mana pun aku tak tahu..tapi arah ke sepang.. semua dah buat muka sebab jalan tu jam giler.. sepatutnya boleh sampai dalam pukul 7.30 tapi kitaorang sampai situ nak dekat pukul 8.30.

sampai situ mak dan bapa aku rehat kejap pastu keluar dengan makcik-makcik aku pergi pasar malam beli makanan..mana taknya semua tunggu kitaorang sampai..disebabkan tak tahu nak buat apa kan, terjun mandi kolam lah.. layan anak sedara dan adik sedara aku..

lepas makan je aku terus ajak pakcik aku lepak tepi pantai.. nasib baik dia nak bawa kitaorang yang muda-muda ni keluar lepak pantai.. sebenarnya nak pergi karok tapi tak tahu nak karok kat mana..nak karok kat hotel tu mahal..

bila kitaorang balik je, semua dah tidur.yang kelakar nya dah macam sadin..mana tak nya 5 keluarga tidur dalam bilik mcam kat bawah ni..