Bercuti - PD, Negeri Sembilan

✎dya bunga |⊙Monday, May 14, 2012| ☑

dua minggu lepas aku, mak cik aku ajak kitaorang satu family pergi Grand Lexis, P.D tapi hari ini baru aku dapat update..haha.. bunga dan bello pun pergi tau walaupun sebenarnya tak boleh bawa pets.. family aku sampai malam sebab nya ada kenduri kahwin kakak sepupu aku kat kelana jaya.

sebelum sampai P..D macam-macam hal yang berlaku..masa otw ke P.d kereta semput.. bapa aku tanya nak pergi jugak ke? kitaorang tiga beradik dah buat muka sedih..hahaha.. bila sampai nilai, bapa aku cari bengkel kereta.. nasib baik ada..makcik aku byk kali call tanya kitaorang kat mana.

dalam kul 6 kitaorang gerak dari nilai tapi bapa aku tak ikut highway dia ikut jalan mana pun aku tak tahu..tapi arah ke sepang.. semua dah buat muka sebab jalan tu jam giler.. sepatutnya boleh sampai dalam pukul 7.30 tapi kitaorang sampai situ nak dekat pukul 8.30.

sampai situ mak dan bapa aku rehat kejap pastu keluar dengan makcik-makcik aku pergi pasar malam beli makanan..mana taknya semua tunggu kitaorang sampai..disebabkan tak tahu nak buat apa kan, terjun mandi kolam lah.. layan anak sedara dan adik sedara aku..

lepas makan je aku terus ajak pakcik aku lepak tepi pantai.. nasib baik dia nak bawa kitaorang yang muda-muda ni keluar lepak pantai.. sebenarnya nak pergi karok tapi tak tahu nak karok kat mana..nak karok kat hotel tu mahal..

bila kitaorang balik je, semua dah tidur.yang kelakar nya dah macam sadin..mana tak nya 5 keluarga tidur dalam bilik mcam kat bawah ni..


nanti aku sambung kat part 2 lh.. computer ni buat aku bengang nak menaip.haha..nk blogwalking jap..tata

16 comments:

  1. mesti best dpt bercuti ramai dan berkumpul... :)

    ReplyDelete
  2. wahh bestnya pegi PD. cik na br pegi sekali tp tak puas lagi. untungla bello & bunga pun dpt pegi. :)

    ReplyDelete
  3. Hahaha seronok la coti2.. Sya pun dah pernah sampai pd seronok kat sana..

    Btw slam kenal drpd saya..abu ^^

    ReplyDelete
  4. wah seronoknya mereka:)

    5 family?boleh tahan..hihi

    ReplyDelete
  5. xprnh g pd..amboi,bello dan bunga g skali..hihi

    ReplyDelete
  6. seronok kalo dpt kumpul ramai2 mcm ne kan..(^_^)

    ReplyDelete
  7. lamanya nur xprgi bcuti..!
    yg penting bello n bunga ikut..! hihihi...

    kenapa dengan komputer tu..?

    ReplyDelete
  8. wah...best2..pernah wat reserach pasal grand lexis ni..agak mahal jugak lah kan~~

    ReplyDelete
  9. wahhh.... pets dya pun bercuti gak..kemain lagi!!

    ReplyDelete
  10. Dya....

    5 keluarga satu bilik? Seronok ya.. Mesti tido bertindih2 ni.. Heheheh

    ReplyDelete
  11. Wah Dya,seronok bercuti ye...lagi2 kalu ramai2 berkumpol...:)

    ReplyDelete
  12. wpun macam sardin, mesti seronok kan. jimat pun jimat. hee. ;)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page