hilang tension

✎dya bunga |⊙Monday, May 28, 2012| ☑
semalam aku pergi cari katil baru untuk adik-adik aku.. tak sangka adik-adik aku ni cerewet.. semalam hari ahad banyak kedai yang tutup.. ada yang berkenan tapi mahal lah pula.. bila singgah carefour wangsa maju kebetulan masa tu ada promosi.. mula-mula tu adik bongsu aku tak nak tapi bila kena pujuk dengan mak aku dia  terima juga lah..

lepas pergi beli katil kitaorang singgah AEON AU2..sebenarnya singgah makan je.. lepas makan nasi dan ABC, makan Takotao.. lepas tu pergi hot & roll beli double cheese and onion..  tambah gemuk lah aku lepas ni.. lepas makan je, teman adik aku pergi beli baju.. adik aku yang num 2 bila bab beli baju memang lama.. cerewet sangat. tapi bila aku pilih kan xcerewet pula..kalau mak aku atau adik aku yang bongsu yang pilih kan cerewet..

bukan aku sorang je yang makan tau..

masa teman adik aku tu, cousin aku call ajak pergi rumah kakak sedara aku kat kajang..ajak swimming.. aku kalau swimming memang aku ok je lah..lama kot tak swimming..last swimming bulan lepas..bila swimming hilang tension..

masa ondaway nak ke kajang entah macam mana boleh sesat.. boleh pergi ke sg long.. patah balik..rugi minyak dan duit sebab kena bayar tol. kitaorang sampai je cousin aku dah habis swimming..haha.. adik aku yang sibuk nak tengok boboiboy, bila sampai je boboiboy dah habis..

nasib baik cousin aku, mira dan anak sedara aku, aina nak temankan aku swimming.. aina tu memang suka swimming.. aku swimming berdua je dengan aina..yang mira duduk tepi..tak nak mandi dah.. memang hilang tension aku.. tenang je rasa... aku swimming kejap je sebabnya dah malam..sejuk..aina pun batuk..

semalam lepas siap je terus ajak bapa aku balik sebab nak tengok mentor..haha.. korang ada yang tengok mentor juga ke??

p/s : kepada ahli gsf kalau ada blog yang dya tak letak dlm bloglist gsf bagitahu ye..

23 comments:

  1. laaa...bez nya part swim2 tu...sronoknya klo pandai berenang..sy pandai berendam jer...mkn sefamili mmg bez kan..riuh jer...adik2 kita pn jenis cerewet..x mcm kita dulu2 kan..org belikan kita ambik dgn hati berbunga2 kembang tinggi

    ReplyDelete
  2. wahh..jenjalan sakan yea cik dya.. hihi

    lagu kt blog akak tu lagu tema drama seindah sakura tu dear... msti tak tengok ne..(^_^)

    ReplyDelete
  3. wahhh seronoknya jalan2. takpe dya mkn je. nnti dah keja kang tak sempat makan lak sbb bz. kurus la balik nnti. hihi.. :)

    ReplyDelete
  4. wah dia pegi swimming la..saya tak pandai swimming..terapung cam katak,je pandai la..hahaha.

    gambo katilnya mana dear..haha.nak juga menyibuk..haha

    ReplyDelete
  5. sehari dah bt banyak aktiviti. mesti best sbb dpt jln n spend money utk family kan;)

    ReplyDelete
  6. sakan berjalan-jalan ye... akak datang sini mengambil sesuatu.... hehe

    ReplyDelete
  7. M tak pandai swim2 la.. Mentor??? malas la nak layan skang ni. may b semis @ finale baru layan kot hi hi..

    ReplyDelete
  8. yeke bukan dyaa sorang jer yang mamam tu?hmm hmm....sangsi sangsi!kehkehkehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..bukan tau..satu family.. kalau dya mamam semua xblh jln dh..terus tertido kt situ..haha

      Delete
  9. boleh hilang tenson jg masa jalan2 tu nampak keindahan ciptaanNya kan..

    ReplyDelete
  10. jarang tgk mentor...kekadang jer...

    ReplyDelete
  11. jusco wangsa maju?? haihh... deqla suka gak ke sana..tp jusco kepong la yg paling kerap deqla pi...huhu...seronoknye jenjln ngan family... :D

    ReplyDelete
  12. bestnye dya pandai berenang... sy teringin nak berenang tp tak tahu... huhuhu...;'(

    ReplyDelete
  13. part swimming tu memang best..rasa tenang saja kalau berendam dlm air..=)

    ReplyDelete
  14. wah...bestnye berenang..katne? public pool ke mana?

    p/s:takotau mmg the best bila makan panas2..hehe~ :p

    ReplyDelete
  15. Fisha tak minat mentor la dya. hehe
    tapi fisha minat boboiboy. haaha. cam budak2 kan.

    ReplyDelete
  16. atok tngok mentor...pasa; takdo tibi

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum dya, M tag dya dlm GA. jom join sama..
    http://mymatatajam.blogspot.com/2012/05/tudung-murah-collections-giveaway.html

    ReplyDelete
  18. Dyaaaa... Anty mintak maaf lama tak je gay day kat sini.. Anty sihat2 jek.. Thanks..

    How's study? Dah semester break ke?

    ReplyDelete
  19. bestnya dya pandai swimming..kita xreti..kna pakai pelampung..hehe

    ReplyDelete
  20. saya tak reti swim.tolong ajar leh???heheh

    ReplyDelete
  21. wahhhhh. pandai berenang ehhh. tabik la. ;)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page