demam mengejut

✎dya bunga |⊙Saturday, June 30, 2012| ☑

minggu lepas aku pergi teman bapak aku pergi beli makanan kat pandan jaya.. kitaorang beli lauk je sebab tak sampat nak masak.sebenarnya malas nak masak..hihihi.. masa bapa aku sibuk pilih makanan aku sibuk pergi toilet..adik aku lah yang jadi mangsa teman aku.. lepas keluar dari toilet aku pergi kat bapa aku..masa tu aku dah rasa badan aku sakit-sakit

lepas beli lauk, teman bapa aku pergi beli jarum mesin..masa tu kepala aku memang dah sakit sangat..aku rasa macam nak pengsan masa tu je..memang tak larat sangat.. pergi rumah nenek aku hantar barang pun aku tak turun.. aku duduk dalam kereta je..

bila sampai rumah, cepat-cepat cari katil nak baring.. berselubung dengan..mengigil-gigil tahan sejuk padahal  masa tu panas..aku panggil bapa aku suruh picit tangan aku..bila bapa aku tengok keadaan aku macam tu suruh aku bangun pergi rumah nenek aku..kalau tak ok juga terpaksa pergi klinik..

bapa aku takut aku kena denggi je.. sampai je rumah nenek aku aku cari bantal nak baring..memang tak larat sangat.. ebab tu sampai demam. nenek aku tawar air dan suruh aku minum..first time aku duduk rumah nenek aku rasa seperti duduk dalam aircon..hahaha..padahal demam

nenek aku tak bagi aku makan ubat sebab badan aku terlalu panas.. nenek aku cuma tawar air je suruh aku minum dan dia letak air daun bunga raya dan alovera.. masa tu aku rasa pakai baju 4 lapis pun masih sejuk..pakai selimut pun sejuk juga.. menangis-nangis aku tahan sakit tau..nasib baik nenek aku tolong picitkan tangan

lepas satu sejam,aku rasa badan aku dah berpeluh dan perut aku dah berkeroncong..hihihi.. badan aku terus tak panas..hihihi..tak payah susah-susah makan ubat kan.. nenek aku cakap sebenarnya aku terlanggar benda tu masa kat toilet..al-maklumlah..toilet tu kan tempat benda tu.. nenek aku cakap nasib baik islam kalau kafir dah lama benda tu gangu aku..

balik rumah je aku terus minta cendol.haha. kes chat dengan cendol lah ni..tiba-tiba rasa nak minum cendol..jangan marah dya ye cendol..hihI.tapi dorang tak beli pun..kempunanlah aku nak minum cendol..hihihi..

p/s : 2/7 result keluar..takutlah pula..

25 comments:

  1. alorhhh alorhhhhh alorhhh.... demam yea. kalau kempunan cendol, suruh jer CENDOLBLEGGER supply dgn segera. pasti okey sbb dia punya angkara kannnn... (jgn marah cendol)

    nak check lahh 2-3 arini, cendol ada BW tak kt laman CiM, kalau tkda tue, means diaa marah laaa kot

    ReplyDelete
  2. hehe.. memula mcm da agak da pasal terlanggar benda. sekali bile baca sampai bawah eh betul.. :) *seram lak.. teringat dulu rumet pernah nampak benda tu tgh bersantap dlm toilet. ada dua ekor ktanye..

    Esok pergi cari cendol ye Dya :)

    ReplyDelete
  3. oo kalau terlanggar benda tu mmg camtu eh? nasib baik ada nenek. pandai nenek dya ubatkan.

    mintak je cendol kat cendol. cendol mmg pengeluar cendol terbesar kat malaysia. hihi.. Peace cendol! :)

    ReplyDelete
  4. hahaha Cendol nampak !! kamu komen mcm tu ye.marah ni marah! hahhaa its okay :)

    baru dtg sini nak warning dya jgn mkn durian..ingtkn demam sebab durian haha
    naseb baik dya dah ok..

    ReplyDelete
  5. haha Cendol dtg komen lagi sini smbil bwk Cendol..chic na suruh bagi Cendol kat Dya..hihi

    ReplyDelete
  6. alala, siannye demam. ni da sihat belom dya? :)

    ReplyDelete
  7. Ala sian plak dia tak dapat Cendol...cik Cendol..... Tlg dya....makan ubat n byk rehat ye dear...

    ReplyDelete
  8. Hurm tu lah kan benda2 cmni bkn bleh kira kan.seb baek nenek dya tahu kan kalau duk mghrp n brgnrung kt ubat klinik je parah gak kan

    ReplyDelete
  9. alahai ciannya....ni mesti masuk toilet lupa baca doa ni kan..ngeeee..

    tapi sekarang dah ok kan dear:) alhamdulillah..
    pas ni jangan lupa baca doa lagi tau..hehehe..

    take care dear :)

    ReplyDelete
  10. aduhh..kesian nye..nasib baik sembuh cepat kan..len kali hati2 yea..benda halus ne bkn nye nmpak..sblm buat apa2 kena bdoa dlu..ucap bismillah ke apa..hisshh..seriau jugak

    ReplyDelete
  11. dah mamam ubat lom ni dear? rindu kat ank2 yer sygs? ank2 kat mn sygs?

    ReplyDelete
  12. laaa, nasib baik demam tu tak lama..org tua2 ni tau je kan..nasib baik ade nenek dya tu~ :)

    ReplyDelete
  13. owh sihat dgn cendol yer...cendol mana ni hahha

    ReplyDelete
  14. take care dya. demam lagi nmpknye.

    ReplyDelete
  15. ni dah sihat lom? get well soon ya. =)

    ReplyDelete
  16. kesiannyer..seram pon ada gak hehe..moga terus sihat sentiasa yer..

    ReplyDelete
  17. lorrr ciannya..get well soon dear :)

    lawak ajer komen CIM..hakhak :)

    ReplyDelete
  18. uish...benda apa tu yang dia langgar?nenek tak gitau ke?hmmm...saya baru lepas makan cendol tadi.hehe

    ReplyDelete
  19. alahai..siannyer..mkn ubat ye..and take rest

    ReplyDelete
  20. tau tau perasaan dya tu...masa menggigil gilerr tu...adoi...tension nyerr laaa >_<

    ReplyDelete
  21. wah , sangat pelik la dya , naseb takat demam jerr , alhamdulillah ..

    ReplyDelete
  22. kena berhati walau dimana jua, sama ada sedar ataupun tidak sedar.. jaga diri ye

    ReplyDelete
  23. alahai demam sbb terlanggar bnda tu?mcm pelik je ni.pe2 pn skrg awk dh sihat kan.hehe

    ReplyDelete
  24. lor...serem atok baca....siang2 ari pun ada benda tu kan

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page