Segmen: Kenangan Ramadhanku…

by - Sunday, July 29, 2012

segmen
hari ini aku nak join segmen dari kak dieyna.sebenarnya dari hari jumaat nak post tapi busy sikit dan cari idea nak menaip..hehehe.. macam biasa kalau nak join klik banner ye.

aku nak cerita kenangan ramadhan aku masa aku sekolah kat teknik dulu. aku dulu rapat dengan sue,kyla dan zira. kitaorang mula rapat masa  kem motivasi pengawas. walaupun kitaorang berlainan kelas dan dorm tapi kitaorang tetap rapat. kenangan yang paling aku tak boleh lupa masa bulan ramadhan.sampai sekarang aku masih ingat. bila kitaorang dapat outing kitaorang akan pergi bazar ramadhan. macam-macam makanan yang kitaorang termasuklah yang kawan-kawan kirim.

mula dari situ lah aku suka sangat makan chaw ke teau.( betul ke aku eja ni?). untuk pengetahuan korang, makanan yang kitaorang beli bukan nak makan masa berbuka tapi kitaorang makan lepas waktu prep. makanan untuk berbuka dah ada kan cuma tambah kurma je lah.macam membazir pula kan kalau terlampau banyak juadah berbuka.

selalunya lepas waktu prep, orang lain sibuk nak tidur kitaorang sibuk makan..haha..macam kenduri tau. yang teruk nya kitaorang makan kat surau..kitaorang makan kat belakang. aku dulu rajin tidur surau..study lah konon-kononnya..orang lain masa bulan puasa berat badan semua turun tapi aku? berat makin naik..haha..

yang tu ok lagi.masa bulan ramadhan lah aku pernah kena rotan dengan warden.hahah..tapi kena rotan kat tangan je..tu pun sakit tau. bila aku cerita kat mak aku,dia tolong gelakkan je..mak aku cakap padan muka aku siapa suruh ponteng..aku tak ingatlah aku kena rotan pasal apa..antara ponteng teraweh atau prep.hihihi..

You May Also Like

50 391 sedang mendoakan dya

  1. hahaha.. notty jugak dya ni ya. kan da kena rotan. kenangan manis ni. :)

    ReplyDelete
  2. wahhh ! cikmisi pom join gak~ hehe

    pape pom, meh singgah kejap~ tanam kan minat~ ! terbaekk punyer neh ^_^

    http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/07/e-book-superbb-powerr-tak-menyesal-punya.html

    ReplyDelete
  3. haha.. adan muke tu kena otannn... :p

    ReplyDelete
  4. kenangan lalu menggamit memori, selamat berkongsi kenangan ..

    ReplyDelete
  5. tu dia...hehe..all the best.

    ReplyDelete
  6. haha seronok bace cite dya..teringat zaman ngan kengkwn dulu..cendol pn rajin memonteng prep tp x pnah lg kene rotan.heheh

    ReplyDelete
  7. semua tu masa menuju jati diri, sekarang dah tak buat kan..selamat berpuasa, baca pula kenangan ramadhan etuza. join jg ni

    ReplyDelete
  8. Ha ha..sian kena rotan.. Tu la nakal sgt ^_^. Mmg best kan bila ingat kenangan masa dok asrama ni...mcm2 gelagat...

    ReplyDelete
  9. Dya tapau cha kuew teaw utk mkn lps prep. Uìtt tk kembang ke?

    Kenangan asrama best eh. Mcm2 sumer ada

    ReplyDelete
  10. time duk kat asrama byk kan kisah2 ni..pasal ponteng kelas malam..pastu warden pi cari kat asrama..suluh2..nasib baik x jumpe..tp kannn mmg seram ar duk asrama..sunyi...

    ReplyDelete
  11. hehe..kene rotan pun kenangan manis tuh..ada juga nk d crita kt ank cucu cicit nnt..

    ReplyDelete
  12. hihihi..kena rotan ye..tapi kenangankan semua tu.. :)

    ReplyDelete
  13. hihi.. mcm2...
    lya x pnh rasa duk asrama... msa blaja u dulu pon duk rumah sewa..x sama dgn hostel kan

    ReplyDelete
  14. kecik2 xpe kot kena rotan..tapi dah besar jangan nakal2 sangat..huhu..datang dari segmen yang sama. jemput singgah taw!! =D

    http://nadiaelena.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html

    ReplyDelete
  15. saya pun pernah kena macam awak..hehe..


    salam ramadhan awak.=)

    ReplyDelete
  16. dah ingat-ingat lupa kenangan ramadhan kat asrama T____T

    ReplyDelete
  17. pun teringat kat kengkawan belajar kat u dulu=)

    ReplyDelete
  18. adehhhhh sakitnyer kena rotan...hikhikhik...noty dya ni

    ReplyDelete
  19. haha...nakal sangat ni tu yang kena rotan....kiki...adan uke awak...

    ReplyDelete
  20. student wajib kena rotan..haha

    salam knl :http://akulovehunter.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html#

    ReplyDelete
  21. hihi memang salah ejaan 2.bukau chaw tapi char kueh tiaw..hikhik..mau tak berat dok melantak sampai tengah malam.huhu..kalau tak mkn masa prep tak masuklak studituh sbb perut dok mintak isi.hahaha

    dr segmen yang sama gak!

    ReplyDelete
  22. nakal jugak erk tecik2 dulu..hehe

    ReplyDelete
  23. mmg la byk kenangan kan time sek2 dulu...
    eh tapi kan char ko teow tu dah xde kuah la dya...mesti dah kembang kan sbb biar lama :)

    ReplyDelete
  24. Hihihi...Kakak pun banyak kenangan pose di hostel dik...ada masa insyaallah kak cerita juga ye..hihi

    ReplyDelete
  25. heheh. sian dia kne rotan ye.. kalau x slap ejaannye char kuew teow. hikhik

    ReplyDelete
  26. gudluck tau .. tecit2 mmg sronok berpuasa :)

    ReplyDelete
  27. selamat bersegmen... :) singgah sini da

    ReplyDelete
  28. waktu sekolah dulu sy pelajar harian... tak duduk hostel... jarak rumah dgn sekolah 15-20 minit jer guna kereta...

    ReplyDelete
  29. nakal jugak..hehe..bese la 2..

    ReplyDelete
  30. nakal jugak..hehe..bese la 2..

    ReplyDelete
  31. ha tu laa....nakal sgt...sapa suh ponteng....ekekkekee

    ReplyDelete
  32. amboi....ponteng ye...
    char kuey teow gitu ke?
    Haha.. lily pon bukan reti sgt spelling ni. Pakai redah je...

    ReplyDelete
  33. ala..siannya kena rotan.. hihihi..padan muka :)

    char keow teow memang sedap pun...

    ReplyDelete
  34. tak pernah tinggal di asrama..Penakut masa tu!!

    ReplyDelete
  35. Wah! nakal juga ye! sampai kena rotan.. hahaha.. hmm..

    Saya sekolah biasa je..pengalaman yang macam ni tiada :(

    ReplyDelete
  36. oooo...budak nakal kt skolah laa nie..haha

    ReplyDelete
  37. Best kan.... Akak dulu kena diri depan perhimpunan jer. Itupun sebab satu dorm kitorang tu ponteng kuliah maghrib.

    ReplyDelete
  38. kenangan rotan too boleh citer kat anak...hehehe

    ReplyDelete
  39. mmg sweet kngn kat hostel kan?oh rndu plak kt zmn hostel dulu! :D

    *sambungan entri abg spesel sy :D
    ade artwork die taw..
    komen la skali
    http://sayadalahaku.blogspot.com/2012/07/super-translator.html

    ReplyDelete
  40. hehehehe, macam macam perangai :P

    ReplyDelete
  41. hehehe noty and sweet la cik dya kite ni!ekekekeke

    ReplyDelete
  42. biasalah kes duduk asrama....Nurul pun pernah alami nya...
    salam kenal ye...

    http://nbarakah.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html

    ReplyDelete
  43. hehe...didiey plak masa kat m3x dulu,baling mercun dekat budak2 laki yg maen futsal bawah kolej ktrg..bila dgr pak guard jerit,tros lari!!!fuh!nasib baek terlepas..hikhik

    ReplyDelete
  44. best tu makan ngan kawan-kawan..:)

    iza dtg dari segmen yg sama ya..jemput singgah..:)

    ReplyDelete
  45. datang mengira- ngira di sini... :)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)