handphone aku hilang

by - Monday, August 06, 2012

tinggal kenangan

lama tak update blog ni...sekarang ni sibuk sikit. banyak aku nak cerita tapi tak ada masa nak update..nak blogwalking pun kena curi-curi masa..lagipun satu aku memang tak ada mood nak update..semalam entah macam mana handphone aku hilang..baru sebulan aku beli..mungkin handphone aku tak mahal macam handlphone orang lain tapi sedih tau..aku baru beli dah hilang.

Mungkin aku cuai kot sebab tu hilang.aku pun masih fikir lagi macam mana handphone aku boleh hilang. bila aku dah guna handphone aku akan letak handphone aku kat dalam beg. pelik betul..mula-mula adik aku lah tanya mana handphone aku..konon-kononnya nak calculate dulu lah sebelum pergi bayar.. takut tak cukup duit ke kan.bila cari tak jumpa..aku selongkar satu beg..

rasa macam nak menangis tapi air mata tak keluar pun.yang bapa aku dah bising..cuai sangat. lagilah aku bertambah sedih. bila bapa aku asyik bising je. aku sedih bukan sebab handphone tu je tapi simcard tu. nasib baik aku ada handphone lagi satu.

nasib baik handphone lama aku tu tak hilang juga.dah hilang  ni baru nak berhati-hati.lepas ni aku shopping nak bawak ic duit dan handphone je..letak dlm poket..tak mau bawa beg..

You May Also Like

45 391 sedang mendoakan dya

  1. huuu....sygnya ng telifon tu....huuu....ncb bek contact name xhlgkan?...klu x lost contct ng kwn2...

    ReplyDelete
  2. takpe.. nanti beli hdphone baru lg ok.. kahkah :)

    ReplyDelete
  3. sabar erkk..lps ni kena lbih2 berhati-hati lg la tu..zatie pun kdg2 cuai gk..nyanyuk..hehe

    ReplyDelete
  4. huhu...sabar je la...Masha pun pernah hilang tepon...salah sendiri memg cuai tetido dalam bas...hihi

    ReplyDelete
  5. Ala ksian kat Dya...sabaq na Dya...

    ReplyDelete
  6. hilang ? klau Queen , memang dah nangis2 dahh . siapa tak sayang phone ~ hehe

    ReplyDelete
  7. wow purple i like..purple + pink pun comel T________T

    ReplyDelete
  8. wow purple i like..purple + pink pun comel T________T

    ReplyDelete
  9. mesti kena seluk tu..yela..sekarang ne kene hati2..nak2 lgi musim2 perayaan mcm ne..org sesak..senang la org nk ambik kesempatan kan..

    Jgn sedih2 yea..

    ReplyDelete
  10. terletak kt mne2 n igt dah masukkn dlm beg kowt.....

    ReplyDelete
  11. laaa. siannye dya.. bwk byk bersbr ye..
    stiap kejadian yg berlaku tu ade hikmahnye..

    ReplyDelete
  12. sabar ye.. nur walaupun bawa beg tgn, tapi handphone dgn duit, mesti letak dalam poket.. bukan apa risau..

    xpe dya, ade rezeki beli baru k..

    ReplyDelete
  13. sayang jugak sbb baru beli kan. takde rezeki kot. redha jela. jgn sedih2 sgt dya. ;)

    ReplyDelete
  14. uwaaaaaaaaaaa...sedey nye kalo hp hilang..hp kot..bukan 20 30 rget..pasni hati2 k.. :)
    xtry call balik ker?

    ReplyDelete
  15. sedihnya hilang ! nway, satu set ungu. cantik ! lepas ni kena hati hati lagi =)

    ReplyDelete
  16. sabar lah dya. benda nk jadi. kita pun takleh jangka.

    ReplyDelete
  17. alahai kesiannye awak...nanti kumpul duit beli hp baru yer :)

    ReplyDelete
  18. insyaALLAH nnt mesti jumpa..

    ReplyDelete
  19. Sabar ye , de rezeki nnt bli lain.. be alert..

    ReplyDelete
  20. wow purple....nyue punye pink kaler...ehehehehe

    dh xde rezeki dya...

    ReplyDelete
  21. lorhh.. camne leh hilang tu?? mmg rasa nk meraung kalo henpon hilang kan...dulu pun deqla pernah kena.. tertinggal henpon kat public.. bila dah jalan baru teringat.. patah blk mmg haram la nk ada lagi kan..kat situ gak menangis.. yg kedua lak henpon kena curik masa tgh tdo..org masok rumah curik brg...bukan takat henpon jek..byk lagi yg hilang..huhh.

    ReplyDelete
  22. siannya dya..
    sabae ye..dugaan bulan puasa tu :)

    ReplyDelete
  23. la...dugaan Dya,..sabar ye....mungkin ada hikmah nye..mana tau nak dapat hp lagi mahal lepas ni..:)

    ReplyDelete
  24. purple..nice color. sabarlah.. memang sedihlah alau hp hilang. saya pernah gak hilang hp..masa tu masa belajar kat akademi kat selayang..huhu.. mula2 tak nangis, lama2 nangis gak..

    p/s: thanks visit blog saya, rajin2 lah datang eak..=) salam Ramadhan

    ReplyDelete
  25. sabor byk2 ye..dugaan semua ni.. :)

    ReplyDelete
  26. sabar ye awak..x mo sedih2...

    ReplyDelete
  27. alahai.. sabar ye.. mne tau dpt hp yg lebih canggih nnt.. maknanye hp tu takde jodohla ngn awak.. hehehe. sabar yerk

    ReplyDelete
  28. Lohh ciannnya.. klu ilang hp, cik mama memg tak leh nak control, mesti nagis punya.. tulaa peneman di kala rindu, dikala kesunyian, huhuhuuh

    sabar yerr..

    ReplyDelete
  29. siannye....
    saba yer dya...;'(

    ReplyDelete
  30. alaa sedihnya. mesti trslh tak masuk dlm beg ni n cicir. tp btol la, syg kan simcad kan sbb no byk dlm tu...

    ReplyDelete
  31. dugaan di bulan ramadonnn...sabar jer la dya

    ReplyDelete
  32. lor.....apa kata lain kali kasi gantung kat leher...selamat atok rasa cmtu

    ReplyDelete
  33. dia suh cari yg canggih lagi tu..:)

    ReplyDelete
  34. alahai kesiannya barujer beli sebulan..agaknya dalam tempat ramai2 org ada si pencurik kot.dya tak perasan si pencurik2..kalau pakai jeans letak kat poket depan

    ReplyDelete
  35. sekarang ni mmg banyak kes la dya..kalau bawak beg pun kena jaga betul2~

    sabar ye :)

    ReplyDelete
  36. mungkin Allah ade nk bagi bnde lain yg lbh baik kot. :)

    ReplyDelete
  37. dya...
    takpe...pasni mst ade rezki yang lebih baik=)))

    ReplyDelete
  38. sabar eahhh Dya...jgn sedey2. Nanti pasti akan ganti yg baru. hilang hp jer, tdk seperit hilang org tersayang. pasti ada hikmah.

    iphone 5 mcm nak kluar jer nie..

    ReplyDelete
  39. uii..cik kak...alahai sian nyer hp pepel die hilang..ciss punyer sape yg amik tuh....sabar k=)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)