jalan-jalan dapat baju

by - Thursday, August 02, 2012

pic ni x de kena mengena dengan entry ni..wawa
Setiap tahun family aku dan family makcik aku mesti pergi shopping kat taman shamelin. tempat tu betul-betul dekat sekolah adik aku. tahun ni kitaorang masih shopping kat situ. diaorang nak habiskan stok. yang paling seronok memilih mestilah aku..hahaha...

aku geram tengok harga kat situ..tu yang seronok memilih baju tu.baju perempuan macam tahun-tahun sebelum ni buy 1 free 1..geram tak dengar?kalau korang tahu harga baju tu pula mesti korang lagigeram..tapi aku tak bagitahu..teka lah sendiri..lalalalla~

confirm korang akan jadi seperti aku.. tunggu je orang tu keluar kan stok baru..haha..lepas tu ambil baju sekali banyak..baju lelaki tahun ni kurang menariklah. harga tak sama dengan harga tahun lepas. sekarang ni t-shirt dan kemeja lelaki RM 12 tapi design tak ada yang menarik..murah kan?  mesti korang borong punya..haha.. kalau aku, asalkan cantik aku beli.

baju-baju kat situ bukan bundle tau. brand baju perempuan kebanyakkannya brand nicole.huhuu..dan kebanyakkan orang yang borong baju kat situ chinese..haha


lepas shopping kat tempat pergi tempat elianto pula..hahah..wajib pergi ok..tapi tak macam dulu..kalau dulu banyak barang-barang makeup jual satu.. eye shadow RM1. murahkan..aku beli je tapi tak pakai..hahah. hari tu aku cari lotion dari elianto tapi tak ada.. yang ada barang makeup je. aku cuma beli lipbalm je.baru rm3. yang lain nampak tak menarik.haha.. barang makin sedikit..  lepas tu diaorang dah pack kan dalam satu plastik.. dalam tu ada maskara, eye shadow dan lip gloss.. mak aku dah bising barang makeup banyak sangat kat rumah..

apa boleh buat aku cuci mata je lah.mak aku  dan mak cik pula sibuk pilih alas kaki..aku pusing-pusing satu kedai tu..hahah.. lepas pergi tempat tu singgah tempat lain pula..tengok baju kanak-kanak..cantik-cantik..nasib baik dalam family aku tak ada budak kecil..kalau tak dah shopping kot.haha..

lepas tu singgah kat big bross pula.(betul ke aku eja?)kedai saiz baju besar-besar.. saja je singgah situ..aku ingatkan size M tak ada rupanya ada..adik-adik aku yang beli..tapi harga kat situ tak sama macam kat kedai mula-mula singgah.

lepas shopping kat shamelin tu terus balik rumah..semua tak larat nak jalan lagi.aku ajak pergi bukit bintang pun dorang tak nak..baru ingat nak shopping beg..hihihi..

balik rumah rehat sekejap.lepas tu..hari sabtu tu turn aku masak..makan meehun tomyum dan mcd..haha..


cuba korang teka harga baju yang beli tu..ala yang buy 1 free 1 tu..hihih..cuba tengok bawah..dah tengok jangan lupa teka ye
ni baju lama

dan dah baca jangan lupa komen ye..

You May Also Like

65 391 sedang mendoakan dya

  1. wahhhh bestttnya shopinggggg nak ikuttttttt ehehehe

    ReplyDelete
  2. kalau kat sabah baju ni sepasang 39.90...so sya teka 39.90 lah...

    ReplyDelete
  3. adeh bab teka ni mcm gagal jer haha..klu soh org teka ok la ahaks :p

    try n error jer la 15.00

    ReplyDelete
  4. best nya shopping ... yana xsbr nk raya. hehe jom join GA yana http://nazlyizan.blogspot.com/2012/08/saya-nak-sampul-duit-exclusive-yana-1st.html

    ReplyDelete
  5. xnk komen pasal baju.. jeles xdpt beli.. :)

    nk komen bihun tom yam tu.. sedapnye..

    Salam 13 Ramadhan Dya

    ReplyDelete
  6. best..best..shopping..beli baru dengan harga murah lagi plak design OK

    ReplyDelete
  7. wahh mrh2 nya ni yg jles ni..hehe..agk2 rm15 btul ke?ke rm25..hehe

    ReplyDelete
  8. Murahnya barang kat stu.. Bestnya kl M bleh p borong sakan tuh....M teka 29.90 la...

    ReplyDelete
  9. amboii shopping sakan eh.mmg seronok kalo dpt beli brg murah2.cendol suke beli baju yg murah,cantik,n tak pelik.hehe
    teka baju tu RM25 kot.

    ReplyDelete
  10. wah wah shoping2 raya ye Dya...

    nak teka gak la ...erm...40hengget kot..

    ReplyDelete
  11. suka klu buy 1,free 1.hahaha

    eca teka RM12 =)

    ReplyDelete
  12. Wah murah2nya...:) 19.90 harga baju tu dik..hihihi.

    ReplyDelete
  13. seronoknye... kita perempuan ni kalau dengar SELL laju jer nak kesitu... heheh

    sy teka 19.90

    ReplyDelete
  14. kalau dekat rasa nak g gak..teka RM 15.00

    ReplyDelete
  15. rm 29.90.. kalo sale mcm ne slalunya yg tggl yg tk laku..nasib baik dya dpt yg comel2 lgi..

    ReplyDelete
  16. wah!mkn mihun tomyam ngan mcd???hehe

    rasanya baju tu RM39.90 kowt.sbb design cmtu,sy tgk kt festival city harga cmtu lah.haha!!suka baju polka2 nie..geram!

    ReplyDelete
  17. untungnya buy 1 free 1.. :)
    baju tu dalam rm15 kot..?sebab bju lelaki pun rm12..perempuan mahal sikit laa..hihi..

    binum tomyam tu..mengancam.!

    ReplyDelete
  18. wah untungnya beli kat situ..borong borong..haha~

    ReplyDelete
  19. Shopping raya ya...banyak shopping dya..

    ReplyDelete
  20. Owh dh soping brg raya eh, mekap tk ketinggalan. Pic atas tu, kaitannya....CiM prasan profile pic dh brtukar..hehe..

    Baju yg buy 1 free 1 tu msti 85 for 2. Agak jer..

    ReplyDelete
  21. syok shopping ni..lagi2 yg jnis gila shopping memang syok..xsabar rsenye sy nk shopping raya:)hee

    ReplyDelete
  22. huntung la da sopeng.....atok bolun mensoping kan diri lagi....*sigh

    ReplyDelete
  23. wahhh...murahnya eye shadow.......=)

    ReplyDelete
  24. Wahhh sakan soping raya yerrr..syiokk la..

    ReplyDelete
  25. wahh.. bestnye dia shopping~~ haz teka bju tu 14.90. haha.

    ReplyDelete
  26. seronoknya shopping beramai2.

    nak teka.. RM18 kot. hehe..

    ReplyDelete
  27. wah..dah shopping ye..
    Ros teka rm17 :)

    ReplyDelete
  28. amboiii soping sakan.. jom soping ngan deqla pulak! :)

    ReplyDelete
  29. Dulu Jun selalu jugak shopping kat situ bila ada warehouse sale tapi sekarang ni dah tak larat nak jenjalan time pose...

    Biasa beli barang anak2 time sebelum pose je...

    ReplyDelete
  30. murahnya elianto.
    baju tu rm16 kot

    ReplyDelete
  31. tak reti nak teka tp kalau kat tempat saya maybe dalam RM25

    ReplyDelete
  32. Wahwah.. bkn main lg shooping. sy pun suka jg shooping. pantang betul kan perempuan ni. brgn elianto pun sy suka pki;)

    ReplyDelete
  33. Teka 12 ringgit :)

    Jemput join http://www.kisahsigemok.com/2012/08/segmen-pengalaman-menyambut-kemerdekaan.html

    ReplyDelete
  34. salam..sila cek entry ni..^_^

    http://permataperjuangan.blogspot.com/2012/08/top-10-yang-suka-komen-di-blog-waalid.html

    ReplyDelete
  35. Owh tkde yg btul eh..teka lg laa, RM21.90 utk 2 baju

    ReplyDelete
  36. seronoknya..lama dah zaza tak soping..

    ReplyDelete
  37. Wah, harga murah memang syok lah nak shopping ^^

    ReplyDelete
  38. ke tepiii!!ke tepi!!cendol nak teka murah punye!!!hahaha 10 hengget kot!!
    yekan ?ye kan???haha

    ReplyDelete
  39. rambang mata la tgk barang harga murah kan..semua nak sambar hehe

    ReplyDelete
  40. Akak teka sekali lagi..10.90 ngan 49.90

    ReplyDelete
  41. sdapnye mcd! huhu..best kn shopping bju murah..i like! :) bab teka selalu dila fail..rm10? hihi

    ReplyDelete
  42. ermm...kalau camtu nak teka RM 13.99....hehe

    ReplyDelete
  43. dya... sy try teka lagi yer...

    17.50

    ReplyDelete
  44. bestnya..murah2 eh tp jauh sgt nk g sana.hehehe

    harganya maybe rm 12.90 kot :)

    ReplyDelete
  45. dalam 19.90 sen kowt..hehehe tak geti teka teka nie

    ReplyDelete
  46. Dear, tk kan rm7.50 utk 2 baju? Ngeee brapa kali nk teka daaaa

    ReplyDelete
  47. nak teka lagi la...18 hengget kot...

    ReplyDelete
  48. dalam rm10 ? *pakai hentam je ni..haha*

    ReplyDelete
  49. waaa..bestnye semua murah2. hehe. lpas ni kirim kt dya je la beli. haha

    errr...maybe 14.90 kot. ^^

    ReplyDelete
  50. rm12.90!!!!
    heeee~

    anyway,cik dyaaa da tukar gambar profile!!peeewittt!

    ReplyDelete
  51. nak teka dua boleh?

    1) 18.90
    2) 19.90

    huhuhuhu

    ReplyDelete
  52. saya tau~~~ rm3 hehe~~

    dah tgk jawapan tadi :p

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)