suara katak yang unik

✎dya bunga |⊙Tuesday, October 02, 2012| ☑

tolong abaikan tajuk tu.haha.. sebenarnya tak tahu nak letak tajuk apa.sejak dua menjak ni mood nak update betul-betul dah hilang.. mungkin ada alien dah curi mood aku tu kot..wahai alien tolonglah pulangkan mood aku balik..  hari ini aku nak cerita masa kenduri kawin pakcik aku.. bkn aku yang kawinlah..

pagi sabtu lepas aku bangun awal sebab nak pergi teori memandu.. kesian aku tau baru nak ambil lesen..haha (sebenarnya takut) pergi situ orang tu asyik panggil nama aku je.punya ramai orang dalam kelas tu nama aku juga yang kau berkenan kan...tau lah nama aku tu sedap pastu pergi situ pergi dengan adik aku plak tu..

nasib baik habis awal..kalau lama aku rasa dah tertidur kot kat situ.. balik tu terus pergi kampung pandan.. dengan berpakaian t-shirt dan seluar jeans..sempoi betul aku.. sepupu aku semua pakai baju kurung kecuali aku..nak buat macam aku malas nak balik tukar baju..haha..

sampai situ je aku terus cari makan..lapar lah weyh..pukul 3 tak makan lagi..nasib baik masa dalam kelas  tu budak sebelah aku tak dengar perut aku berkeroncong..kalau tak malu den..haha. masa sampai situ je sepupu aku saje je cakap karoke dah habis.haha..lepas makan je aku terus serbu tempat dorang karoke.haha..(ada aku kesah)


masa tu mira tengah nyanyi..niat dihati memang nak menyampuk mira menyanyi tapi apa ka daya kenyang sangat. semput nak menyanyi.hahahah..bila mira suruh backup dia nyanyi je aku dengan pantas cari mic ok..haha..

bila suruh pilih lagu je memang aku fail..tak tahu nak nyanyi lagu apa.. haha.. mira pilihkan aku lagu..mengapa..(lagu wajib aku tu) semput aku nyanyi lagu tu tau.. lepas makan terus nyanyi lagu tinggi-tinggi.ahhahaa.. time nyanyi lagu tu ramai betul back up aku..ahahha..aku suruh mira back up aku nyanyi tapi dia tak nak..lagu tu tinggi sangat.haha

kitaorang nyanyi bertukar-tukar..satu lagu tapi ada 5 suara..haha.. lagu yang dorang tak habis nyanyi aku tolong habis kan..hahaha..sampai hujan lebat kau..ahaha.. bila hujan tu terus stop nyanyi..haha.

dengar anak-anak pakcik aku buat live band plak..nampak sangat suara kitaorang tak sedap.haha.. aku rasa mungkin katak tak tahan dengar suara kitaorang kot..tu yang katak panggil hujan.suruh kitaorang stop nyanyi.hahah

bila hujan berhenti je aku join kakak sepupu aku pergi joging kat ampang..fuhh.lama siot tak joging..aku rasa joging xsampai 500m dah pancit.haha.perut senak lah.. dah berbulan tak joging.. masa tengah joging tu ada satu family tu tengah memancing..dapat ikan besar tu.. teror tu.. ( tak salah aku kat tasik tu tak boleh memancing)kalau aku memancing belum tentu lagi dapat anak ikan.haha..

abaikan pipi ku yang semakin tembam.hahahah
masa kenduri tu aku layan anak saudara aku tu je.. dari petang sampai ke malam..makan pun nak aku suap.haha..nasib baik aunty leeya ni baik kan..(sekali sekala puji diri sendiri) joging pun nak joging dengan aku.haha.

malam tu lepas makan, lepak kat luar..tengok dorang karoke. aku nak karoke tapi tengok cara dorang macam tak nak bagi aku nyanyi je.haha.. apa boleh buat layan video upin ipin je lah dengan budak-budak.haha..

kalau tempat korang tak hujan aku boleh tolong nyanyi bagi hujan..hahahaha macam panjang pula entry ni..

p/s : maaf lah ye tatabahasa dalam entry ni tungang terbalik..masa menaip ni aku mengantuk sangat ni.nak tidur..tapi kerja banyak..haha..

19 comments:

  1. Alahai kesiannya, hujan tiba2 plak time nyanyi xD
    Pernah sekali kitorg kena menyanyi dlm class sorang-sorang, lepas tu tiba turn seorang perempuan ni..
    dia menyanyi je terus hujan..
    menangis dia kena gelak dgn classmate, sian =.="

    ReplyDelete
  2. tp skarang ni dh x pelik kalo ke majlis kawen pakai jeans pon..dh fleksibel & blh diterimakan.. x mcmdulu2... pakai seluar j.rmai y mmandang

    ReplyDelete
  3. wlaupun entry ni pjg hehe tetap best! hikhik

    ReplyDelete
  4. wah bukan setakat makanan je boleh tlg habiskan...lagu pun boleh juga kih kih kih

    ReplyDelete
  5. hi.. yuyu singgah n follow sini.. :p

    ReplyDelete
  6. kehkehkehkeh..smpai hujan dya nyanyi.. bukan sebab suara xsedap tu..tapi sebab hujan tu hujan rahmat.. :)

    ReplyDelete
  7. haha lyn upin ipin dgn bebudak..ngalahkan qalief jer dya ni hehehe

    ReplyDelete
  8. owh..nk suroh baca ke nk suroh komen ni? haha.. ok2 deqla komen yer..terlps sudah entri ni.. ok dah komen pun.. sekian.. hihi :)

    p/s : pp tembam la syok.. sdp dicubit2.. :)

    ReplyDelete
  9. camne leh terlepas entry ni ntah. huhu..

    nyanyi sampai hujan? petanda apakah? hikhik..

    ReplyDelete
  10. amboihhh lagu mengapa tuuu. huhu. tak sampai akak nak nyanyi. huhu.

    ReplyDelete
  11. hujan sebab suara katak tu kot bukan suara dya..hehe

    ReplyDelete
  12. Ala kebetulan ja tu.,sabaq ja la...

    ReplyDelete
  13. Kelakarlah pulak sis baca kisah di atas....

    ReplyDelete
  14. kihkihkih
    kira yg kita selalu sebut nyanyi kang ujan lak tu betula lah ekk..hahaha cemana lah boleh ujan lak kan..

    psst! pp dya x setembam pp ai tau.muahaha

    ReplyDelete
  15. kih kih...pp tembam la comey..:)

    ReplyDelete
  16. tuh suratan ker kebetulan..huhu nak dia=jadikan cerita..dah mmg hari2 hujan.cian dier.huhu

    ReplyDelete
  17. agak2 kalau hana menyanyi. suara hana unik x?hehe

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page