KECIK DAN COMEL

by - Wednesday, November 21, 2012


buah saga. aku baru tahu nama buah ni..haha

 p/s : macam gula-gula..haha dan boleh buat loket kan..haha
Published with Blogger-droid v2.0.9

You May Also Like

53 391 sedang mendoakan dya

  1. seolah teblet ubat kan..inikah bauh saga..unik dan merah sangat lah..
    boleh lah Dya tanam...gurau ja

    ReplyDelete
  2. nyue pon baru tahu dr blog dya..ehehehe...

    ReplyDelete
  3. hihi dulu kcik2 pnh main gk..tp lpa watpa..hihi

    ReplyDelete
  4. sadisnye dya..baru tau ke ni saga?? hihi... deqla tau sejak berdikir barat masa form 1...

    "yg merah itu saga... yg korek itu kendi... yg indah itu bahasa.. yg elok itu budi..."

    hahahaha.... skali skala berdikir barat.... =D

    ReplyDelete
  5. Mieya baru first time tengok ni.

    ReplyDelete
  6. buah saga... dulu selalu kutip buah saga ni.. sekarang pokoknya dah ditebang...

    ReplyDelete
  7. eh buah saga warna merah ye.hehe baru tau

    ReplyDelete
  8. serious name dye buah saga..Na baru taw..dlu mase kecik na suka main buah tu..na pggil buah merah je hahahaha DYA tq for this info ;)

    ReplyDelete
  9. oh ni biji saga,,heheh lama dah tak main,,dulu sepupu smpai dbawak g hospital sbb tmasuk dlm hidung,hahah

    ReplyDelete
  10. dulu kecik2 suka kutip buah saga ni...

    ReplyDelete
  11. lama tak tengok buah saga..
    cantik kaler dia.. :)

    ReplyDelete
  12. dya, kumpul byk2 bubuh dalam satu balang kaca yg jernih, pastu ikatkan penutup dengan reben. pasti terserlah kecantikan buah saga tu...

    ReplyDelete
  13. hihi. ape la dya ni. ni jadi mainan akak je dulu. :)

    ReplyDelete
  14. pernah tgk dulu kat kampung. org ckp boleh makan buah ni. goreng. tp cikna tak pernah lak makan.

    ReplyDelete
  15. pernah tgk=)sesiapa yang kreatif bolehlah bikin sesuatu dengan buah saga tuh mcm gelangker?hehehe

    ReplyDelete
  16. igtkan ad kereta saga je. buah pun ad saga . hehehe . boleh makan ke??

    ReplyDelete
  17. pnh tgk ms sek dulu.. lps tu dah xjumpa.. :-)

    ReplyDelete
  18. Masa bebudak dulu suka kutip bijik saga ni..

    ReplyDelete
  19. mama tak pernah face 2 face dengan buah saga ni dik..proton saga adalah..heehe.

    ReplyDelete
  20. CP dah lama taw memandangkan dlu kat depan tadika ade , duk kutip je , hehehe ,tah nak buat apew tah , dah kutip buang lak , ade gk bawak balek tuh yang mak membebel2 tuh , hahaha !!

    bukannya boleh buat makan , mak kata .. hehehe !!

    ReplyDelete
  21. proton saga...diambil sempena dgn nama buah ni...

    ReplyDelete
  22. hahaha . adoiyaii. kat melaka sini byk gilee. df selalu jumpe. nak nak dulu sekolah rendah ade pokok ni kat sekolah

    ReplyDelete
  23. H panggil biji saga..:D

    teringat dulu masa kecik2..selalu main biji saga..banyak tu kumpul...

    ReplyDelete
  24. baru tahu? ish2.. hana selalu bagi murid-murid hana main benda ni.. nanti diorang susun biji2 ni buat bentuk nombor or huruf. xpun sebagai pembilang :)

    ReplyDelete
  25. masa kecik2 dlu slalu kutip buah saga ni..main jentik2.. mmg comel je buah ni

    ReplyDelete
  26. aiyaaaa....manyak kesian lah....buah saga pun baru tau ka....meh tgk sini meh....hehehehee

    http://karukordjagaus.blogspot.com/2011/12/yang-merah-itu-saga.html

    ReplyDelete
  27. Budak dulu2 suka guna buah saga untuk main bawah pokok.

    ReplyDelete
  28. awk baru tau?
    saya takt langsung
    hahaha

    ReplyDelete
  29. saya tak pernah tengok buah saga, selalu tengok kat tenet je & blog dya ni :)

    ReplyDelete
  30. Asalamualaikum...sori le pakjoe lambat terjah maklum la tgh final exam kt kolej hahah....nie dh abis dh blh le terjah cm dlu blk hhahahaha

    ReplyDelete
  31. dulu msa sekolah kat johor, rajin kutip biji saga ni..sekarang ni dah duk kat ipoh, susah nk jmpa..kalau nak kena cari kat stesen ketapi ipoh..tp sapa pun nak cari bnda tu semata2 kat sana..hehe..dh la jauh.. ;)

    ReplyDelete
  32. teringat dulu masa drjah satu . tekun kumpul biji saga ni. nak bagi kat makwe katnya. last2 duk baling kat member2. hehe

    ReplyDelete
  33. hehe. tapi mmg teringat2 biji saga ni.

    ReplyDelete
  34. btol tu..kecik dan comel sgttt..cendol eksited tau mase first time jumpe biji saga.biji saga ni kan,cantik letak dlm botol jernihhh..buat hiasan mcm ade org jual2 tu..heheh dya ape kabar?moga dya sehat n ceria selalu.miss uuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  35. dah lama tak jumpa biji saga ni. nak skit boleh x hehe..

    ReplyDelete
  36. dlu msa kecik2 nani selalu kutip.. :)
    ni buat decor cntik.. mcm Eric slalu guna tu

    ReplyDelete
  37. merah menyala kan.. patutlah biasanya orang akan gunakan bijik saga sebagai perumpamaan..hehehe

    ReplyDelete
  38. kecik2 dlu slalu kutip buah saga ni... merah dia cntik... tp keras gile buah ni,,, nk mkn pon xtau mcm mne... hahaa... tp org xmkn xP

    ReplyDelete
  39. cik dyaaaa pekabooooo?
    rindulaaaa! eheheheh


    buah saga ni dulu selalu ambik dari pokok kat belakang sekolah masa primary 1-2 cam tu!eheheheh

    klasik dan nostalgia!!! ekekeke

    ReplyDelete
  40. shantekk tau buah saga nih :)
    rs mcm nk buat lokek sbb warna dia yg terang tu mesti mnyerlah kan :)

    ReplyDelete
  41. Hany dulu main jadikan guli. Ahaha main congkak. Tp menarik kan. Dgn kaler nya yg terang.

    ReplyDelete
  42. merahmu bara semangat waja hehehe

    ReplyDelete
  43. COMEL NYE .. MERAH MENYALA OH JANTUNGKU .. BERDEGUP KENCANG KERANA MU .. NAH .. AMIK AMIK .. HAHAHA .. EH .. BUAH SAGA .. LEH MAKAN KE ? NPE XPENAH NMPAK PUN .. NGEE~

    ReplyDelete
  44. eh..kecik nya..baru first time tengok nyh..huhu..,merah dye mak ai..:)

    ReplyDelete
  45. dulu2 selalu guna buat peluru lastik, bintat kalo kena ;) buah ni kalo gigit buah tak pecah gigi yg patah :P hehe

    ReplyDelete
  46. buah saga mmg kecik comel..slalu wa baling org je..hehe~ :p

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)