makhlus asing dijumpai..

✎dya bunga |⊙Tuesday, November 27, 2012| ☑


Semakin hari semakin sibukk..haha..sebenarnya xde alasan nak bagi bila tak update dan blogwalking.. sebenarnya line broadband aku telah menjadi lembab secara tiba-tiba..
Penat aku cari punca kenapa dia tiba-tiba jadi macam tu..setelah aku kaji berjam-jam lamanya akhirnya aku dapat jawapan..rupanya-rupanya dah limit..tu yang lembab seperti siput sedut..

Aku nak online kat ofis tak boleh.. aku nak jadi pekerja cemerlang..nak jadi macam jagau..pekerja cemerlang.. sampai tak ada kerja pun kena aku kena buat OT..pelik betul. Disebabkan dari minggu lepas ada makhluk asing yang ganggu kitaorang ot, jadi kerja sampingan aku masa buat OT adalah berlari berkejar-kejar mengejar dan membunuh langau..

Aku telah berjaya membunuh 3ekor.. puas hati babe bila dapat bunuh.. cara untuk membunuh adalah sediakan pembaris, dan shieldtox.. kalau dia datang dan bertenggek depan kita, kita boleh ambil pembaris ketuk dia sekuat hati.. boleh lepaskan geram jugak tu.hihi tapi bila dah ketuk sekuat hati terkeluar isinya.. geli pula nak buang..

Cara kedua adalah sangat mudah.. hanya petik jari je..gurau je.. kalau waktu kita tengah berjalan tu kalau tiba-tiba dia iaitu langau aka makhluk asing menyerang kita, kita spray je. Kopem 100% dia akan mati.. tapi cara tu tak dapat nak lepaskan geram. Kalau rasa korang tu ayu dan lembut boleh guna cara kedua ye..

Sebenarnya aku xtahu motif buat entry ni.. maybe tertekan dengan makhluk asing tu kot..
Orang cakap kalau langau tu ada benda mati kan? Alamak cuaklah plak..sekarang kena balik malam..aiyok....

P/s: aku terkedek-kedek ke blog korang..haha.. harap maklum...

42 comments:

  1. hehe makhluk asing yg atas ke bawah dya..hihi

    ReplyDelete
  2. ish..ish.. sabaujelah.. ingatkan aper.. hahahaha.. rupanyer citer pasal langau..

    ReplyDelete
  3. berjaya bunuh makhluk asing... dya hebat! ^_^

    ReplyDelete
  4. eh? makluk asing kawan si jagau la..hahaha.

    mama binatang paling anti adalah lalat dan nyamuk..haha.

    ReplyDelete
  5. huiyooo..mengamuk dgn makhluk asing yer dya..sabo sabo..hehe

    ReplyDelete
  6. hahahha..xthu la psl langau ada org mati..hehee...

    nyue kalu nk on9 kat umah, mmg xdpt la..heheh..curi BW pagi...so lps BW nyue buat keje tp kalu keje bnyk BW xpun x,update pun x..hehehee

    ReplyDelete
  7. haha dya ni
    ingat kan brgaduh dgn makhluk ape.

    ReplyDelete
  8. haha... ngan langau pun nk gadoh.. deqla x sggp kot nk pukul ngan pembaris sekuat hati.. kiranya hati deqla ni lembut lg la eh? hihihi... :p

    ReplyDelete
  9. haha langau tu mengacau btl kan.ksian dya

    ReplyDelete
  10. hahaha..membunuh langau aaa..he

    ReplyDelete
  11. sabar dya, nanati kata bash langau tu sama sama. haha

    ReplyDelete
  12. Hahaha..hampeh je. Ingatkn btul2 la trjumpa makhluk alus. N3 mengenekan org ni trjangkit jagau gaknye.

    ReplyDelete
  13. punya la mengkaji kan rupanya dah limit. hehehe.. eh keja apa tu dya pemburu langau eh. huhu..

    ReplyDelete
  14. dari mana datangnya langau tu..?
    xpernah pula dengar kata de langau org nak mati..
    yg nur tahu, langau akan ada tempat mcm tandas...tempat sampah...

    mgkin ada sampah tak buang lagi kot....

    ReplyDelete
  15. 3ekor? pencapaian yg menarik . keep it up! hehe

    ReplyDelete
  16. pasang perangkap lalat,yg pelekat tu,haha tak taulah ade kaitan ke tak =p

    ReplyDelete
  17. anti dgn makhluk nih... mmg best lepas geram kat dia... 1 care sye lpskan geram kt dgn dgn tumbuk.. hehee
    lalu je depan mate,,, cepat2 bg boxing xD

    ReplyDelete
  18. Hihi lalat ni mmg myakitkan hati.. oh ya kami panggil lalat tah*

    ReplyDelete
  19. Macam mana langau boleh hinggap kat opi sini..
    Besau langau ini..hehhehe

    ReplyDelete
  20. benci bnde alah ni. huhu. tapi tak reti nk bunuh die. :)

    ReplyDelete
  21. lalat ker dya..huhu..mmg rimas kalau ada lalat

    ReplyDelete
  22. langau oh langau. kenpa kau jahat sgt. hahahah

    ReplyDelete
  23. eeeiiii takutnyer dgn makhluk asing tu hahahaha

    ReplyDelete
  24. hihi... mmg paling tak suka kalo dia menynayi riang kat telinga

    ReplyDelete
  25. wauuuu comel makhluk asing dya hahahah

    ReplyDelete
  26. takut la makhluk asing ni..haha

    ReplyDelete
  27. hahaha... mmg perosak mood org laa makhluk asing nie...

    ReplyDelete
  28. hehehehe ingatkan bebetul jumpa alien tadi hehehehehe

    ReplyDelete
  29. hahahaha..tu rupanya makhluk asing..hehehehe

    ReplyDelete
  30. Belasahlah Dya... janji jadi satu entri...he...he

    ReplyDelete
  31. haha klau na xpggil langau Na pggil lalat besar..tp Dya kira berani dpt bunuh 3ekor..klau Na nampak langau Na lari kekeke ;D

    ReplyDelete
  32. Hehehe...
    Ingatkan makluk asing apa...
    Langau pulak ^_^

    ReplyDelete
  33. haha
    ingt etul td dya jumpa..br nk eksaited kata bertuahnya dya dpt jumpa makhluk asing...hihihi

    ReplyDelete
  34. hahah...lebih kurang ea dya...ade2 aje...

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page