Raya Makan Angin

✎dya bunga |⊙Thursday, November 01, 2012| ☑
cer teka dalam beg biru tu ada apa

amaran keras!! sila sediakan baldi sebelum baca entry ini!!..aku takut korang muntah kaler oren + hijau..hahaha 
 hari ini aku nak cerita pasal hari raya aidiladha..raya tahun ni tak meriah pun.. aku rasa seperti tidak beraya..hihi.. aku tak nampak lembu pun..bangun pagi pun lambat..haha..teruk betul perangai kan? Setiap tahun kalau raya haji kitaorang satu family memang akan beraya kat KL..

kalau dulu kat rumah lama nampaklah juga lembu tapi tahun ni bayang-bayang lembu pun aku tak nampak.. kalau nampak pun aku tengok kt tv.haha.. Tengahhari tu family makcik aku datang beraya. Kitaorang boleh layan citer Hantu kaphai, Jiwa Kacau pastu untuk 3hari.haha..

Disebabkan bosan sangat duduk rumah, konon-kononnya nak pergi beraya kat kampung pandan..tapi bila sampai kampung pandan kitaorang beraya rumah cik om..lepas tu nak beraya rumah Mak long dan Pak Ngah tapi tak ada orang.. 

Masa kat rumah Cik Om tu penat kitaorang fikirkan idea nak pergi mana.haha.. adik sepupu aku, Faris tak habis bagi idea nak jogging..adik-adik aku sibuk ajak main bowling..aku mana reti main.. akhirnya kitaorang  pergi The Mines. Sebenarnya lama tak pergi The Mines.aku rasa last pergi situ tahun lepas.. konon-kononnya pergi situ nak naik cruise tapi tak naik pun..haha.. Kitaorang cuma jalan-jalan kat situ je sambil tengok ikan.kalaulah boleh tangguk mesti dapat banyak ikan..hihi.. Dalam pukul 6.30, kitaorang gerak pergi Ict..



Motif pergi ICT sebab nak pergi kat Snow tu je..haha.. mak aku belanja..siapa yang tak nak masuk..haha.. tapi mak aku tak masuk pun..dia bagi kitaorang yang muda-muda ni masuk.. tiket masuk situ dalam rm35 seorang. kitaorang masuk 6 orang. budak-budak bawah 12 tahun
RM 25. akulah yang bawak adik-adik aku masuk dalam..

yang tak syoknya kena sewa kasut/boot.. tak tahan beb pakai selipar masuk dalam tu.. sewa boot pun dah RM20..Sewa rm10 dan deposit rm10.. nasib baik jacket tu tak kena bayar sebabnya dah kira dengan harga tiket.

masuk je, kitaorang  terus bergambar..hihi.. rugi sangat kalau masuk situ tak tangkap gambarkan.. pastu tengok adik aku main game kat situ.. macam syok je.. tapi main sekali je sebab pakai kain..haha..kalau pakai seluar dah lama aku main banyak kali..haha..

jam yang pertama masuk situ aku tak bawa camera pun masuk dalam..aku cuma bawa hp je.. disebabkan rasa macam rugi je tak bawa camera kitaorang keluar pergi ambil camera. hihi..sebenarnya tak tahan sejuk duduk dalam tu lama-lama..haha..lepas ambil camera, kitaorang semua dah jadi model tak berbayar..ahaha..

kitaorang keluar dalam pukul 11.. keluar pun sebab kaki dah sakit sebab tak tahan sejuk..haha..
lepas keluar dari tempat snow tu sempat lagi bergambar.. jom layan gambar kat bawah ni..hihi..

kat tangga pun minah ni blh duduk.haha








mesti ada yang menyampahkan sebab penuh gambar aku..hihi..blog aku mestilah penuh gambar aku..haha.. 
p/s : fuhh..berpeluh2 aku blogwalking..selesai juga publish comment..haha

62 comments:

  1. wahh teringin nya nk g..nk g gk nti..haha

    ReplyDelete
  2. bergambar sakan... ^_^
    pergi ICT ari tu tak sempat pun masuk kat snow tu..

    ReplyDelete
  3. suka hati dya la dah blog dya kan..x muntah pun cuma pening jek...haha...deqla dah byk kalo ke ict tp skali pun x penah masok tmpt salji tu..haha..deqla teka yer.. dlm beg biru tu tentunya bunga!! :)

    ReplyDelete
  4. Bestnya..dulu x dak....nnt kl pi sana, nak gak la masuk...dulu cuma main snow kat genting ja...comey ja Dya yg kesejukan tu..hi hi..

    ReplyDelete
  5. best nyerrr mkn angin kat salji...eehehehe....xnyampah pon...ok je..ehehehe...


    dlm beg biru tu cnfrm2 la bunga n teh gengs..eheheh

    ReplyDelete
  6. okla beraya dpt g jnjalan lg.. sy duk umah je sbb dlm pntang huhu

    ReplyDelete
  7. Sehari suntuk berjalan seronok betul tapi pasti lepas balik rumah baru rasa letih..

    ReplyDelete
  8. hahahha...dya dya...ye betui blog kamu mestila banyak gambar kamu......tp kan boleh jugak kalu nak letak gambar akak..hehehehhehee

    ReplyDelete
  9. syoknya..!
    waktu nur pergi ict dulu, tempat salji di tutup sementara..ape yg rosak entah..!

    bila tgk dya, rasa nak pergi lagii..hihi

    ReplyDelete
  10. wahh besttt :)

    tak bosan pun baca .

    ReplyDelete
  11. amboiii sakan duk tempat sejuk ek. *obersi kejap*

    ReplyDelete
  12. bestnyeee dia pegi... xpernah pegi, jauh sgt... huk3 xD

    ReplyDelete
  13. best kan pergi situ. sejuk sesgt

    ReplyDelete
  14. waa.. bestenyee
    siap ada ais pulak tu :)

    ReplyDelete
  15. amboii seronoknyaaaaa dye..na pernah pg icity tp mase memula buka.skrng mcm2 da ade ek.!!

    #pix2 dye mengambarkan keriangan sgt CANTIK!

    ReplyDelete
  16. nampak cam dya kat obersea je. hahaha.. org raya dia berjalan. :)

    ReplyDelete
  17. wah bestnte..xajak kina pom..huhu:)

    ReplyDelete
  18. amboiii .. obersea tuu .. hahahaha ! beg wrna biru tu bwk air eh? hehe

    ReplyDelete
  19. jalan sakan ye dya. hehehe. mcm best je msuk tmpat snow tu. ^^

    ReplyDelete
  20. weeyyy..aku x baca pun. panjang sgt la hihihiii. nnt lpg2 aku ye :)
    *mood ke jepun...

    ReplyDelete
  21. wahhh bestnya gi jln2 tuh nk ikoootttt hehe

    ReplyDelete
  22. oren+kelabu i loike dah ada idea nak pakai apa hujung minggu ni..thnk u sista

    ReplyDelete
  23. Tak pernah gi situ lagi. huhu, teringin.

    ReplyDelete
  24. mst ade SG dalam beg biru tu kan...=)))

    bestnya jenjalan...=)

    ReplyDelete
  25. dah lama x jejakkan kaki ke the miness..ouh.

    nak naik boat kat sana..ouh.

    :)

    ReplyDelete
  26. wah..bestnya..saya pun tak pernah masuk lagi dalam tempat ais tu..

    ReplyDelete
  27. weeewooo!
    comel + sejuk + comel!!!heeee~

    ReplyDelete
  28. wahh, best laa beraya kt situ.. setakat ni sy blom pnah pegi ict, huh...

    ReplyDelete
  29. wah...dya pergi berjimba2 lah.paling best sbb masuk free ada org belanja..best2..x aci woo mcm ni :)

    mcm la yg snow kat ict tu..aritu ms ai g sana x masuk pun..rugi kan..

    ReplyDelete
  30. wah..bestnya..gitulah kebanyakan org di KL bila Raya Haji kan...hehehe..jalan-jalan lah jawabnya

    ReplyDelete
  31. fuyooo bejalan sampai over the sea :p

    ReplyDelete
  32. beshhhnyerrr dya..jalan sakan ni...nanti nk g kl kt hubby wani nak ajak g situ juga la ekekeke

    ReplyDelete
  33. i city tu dh dekat sangat ngan rumah akak nih...dah byk kali g tapi tak termasuk juga dalam tuuu..hihii...

    ReplyDelete
  34. Dezee tgk ok je..xmuntah oren+hijau pun. NNt ada rezeki pergi kat tempat yang saljinya original k..XD

    ReplyDelete
  35. Ade sugar glidder yg chumel tuh kan. hahaha

    ReplyDelete
  36. fuyooo layan cte...bestnyeee lepak...

    ps: jom join GA tirah

    ReplyDelete
  37. weeee. sama laa. kitorang pun raya selalu pegi jalan. nak keluar dari KL. hehheeh.

    ReplyDelete
  38. syok2...hehe umah abg edy pon dekat ngan icity.naik moto je,hehehe

    ReplyDelete
  39. syok2...hehe umah abg edy pon dekat ngan icity.naik moto je,hehehe

    ReplyDelete
  40. syok2...hehe umah abg edy pon dekat ngan icity.naik moto je,hehehe

    ReplyDelete
  41. xpenah lgi smpai ke sini.. wah.. byk eh bergambar.. harus la kan.. :) hehe.. nani rasa camera and blogger ni mmg best fren!!

    ReplyDelete
  42. amboihhhhhhh. ni beraye ke bercuti berjalan jalan. hihi.

    ReplyDelete
  43. bestnyer... teringin nk g icity gak...
    lya pon raya thn ni mcm x raya je.. xpkai pon baju raya.. ptg tu beraya kat shopping complex gak..cuci2 mata

    ReplyDelete
  44. best kan? hehe... ein pun baru pegi bln lps...

    ReplyDelete
  45. wahhh beshnyer kalau g sanakan?ala2 kat finland gitu...bersalji..tapikan tak pernah tau g ict..nak gak g nnt bawak merah ngan sofia

    ReplyDelete
  46. Ni org pgil beraya sakan... hihi eh salh bercuti sakan

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page