Diterima juga!!

✎dya bunga |⊙Sunday, February 24, 2013| ☑


alhamdulillah..akhirnya dah boleh tidur dengan lena.. kalau tak asyik terkejar sana terkejar sini nk settle kan pasal MARA sbb banyak tak selesai.. tidur pun boleh fikir pasal benda tu..hihi.. selagi tak settle selagi tu hati tenang..tak boleh tidur.. khamis lepas bila nak send permohonan system down pula..dugaan betul. hari jumaat terpaksa pergi medan mara settle an kalau tak memang tak boleh nak print.. dah lah hari isnin kne hantar borang-borang tu.. balik dari medan mara, aku terus online nak print borang-borang tu tapi system down pula..xboleh nak log in lansung.haih.

system ok 18/2.. time tu rasa macam nak menangis je..sempat ke nak hantar borang-borang tu..sempat ke aku nak pergi matikan setem? sempat ke nak sign penghulu kampung? dah lah isnin tu aku ada presentation pula.. memang agak kelam kabut lah kan..kena fikir pasal presentation kena fikir pasal MARA.

Pagi isnin tu aku try buka web tapi tak boleh masuk juga..lagi lah rasa sedih..dah lah kena hantar haritu juga.haih.. bila masuk kelas, semua tanya dah settle ke pasal MARA..aku tak buat satu pun..sebab selagi tak print selagi tu aku boleh nak buat.. pastu membe aku cakap kawan dia baru pergi print..pergh.. agak bengang lah juga.. sebab sebelum pergi kelas aku buka tak boleh nak masuk. sabar dya..

habis kelas terus pergi pejabat tanya boleh ke hantar hari lain.sebab tak boleh access web tu.. alhamdulilllah nasib baik boleh hantar hari khamis. balik rumah terus print dan terus cari penghulu kampung. terus pergi beli setem. aku pening bila tengok borang banyak sangat..

semalam aku ingatkan aku punya dah lengkap tapi ada yang belum lengkap..surat tawaran belajar plak tak ada pengesahan..nasib baik kat bangunan aku study ada tempat suruhjaya sumpah.. habis kelas terus pergi nak dapatkan cop tapi orang yang gred 41 tu plak tak ada.. kat situ yang ada gred 41 tu sorang je. aku rasa macam nak nangis lagi..huhu..pastu terpaksa lah guna cara agak menipu..aku amik sijil aku yang ada cop tu aku potong dan lekat kat surat tawaran tu.. pastu photostat warna..

lepas photostat terus pergi pejabat hantar borang. alhamdulillah nasib baik diterima kalau tak aku rasa macam nak jerit kat situ juga.haha.. satu,satu masalah yang datang.. dugaan ketika belajar..aku terima. senyum jelah yang aku mampu sekarang ni.. =)

17 comments:

  1. oo..ade cara tipu ye...
    apapun lega semuanya dah selesaikan...

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...selesai semuanya!!

    ReplyDelete
  3. memang rushing betul tu. nasib baik dya terer. dpt klon chop tu. ni utk biasiswa ke?

    ReplyDelete
  4. Tu tipu yang betul tu....
    Bukan pakai orang lain punya kan....
    Dugaan kan dya...

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah
    dugaan ms belajar Dya..
    moga Allah permudahkan segalanya tuk Dya.amin
    chaiyok2

    ReplyDelete
  6. eh2.. kantoii.. main tipu! haha.. x takot ke nnti org tu baca blog ni cik adik oittt.. hahaha...

    ReplyDelete
  7. bila dh selesai mmg hati lapang..tido mmg lena

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah Allah permudahkan urusan dya...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..nak urus benda2 macam ni mmg banyak sangat songeh dik,sabar jela..nasib baik diterima,kalau tak,tebalikkan je meja pengarah tu..garenti diterima..hahaha.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah settle da.. :) biasa la memula nk dpt mmg mcm2 kena buat.. :)

    ReplyDelete
  11. takpe..dugaan semua tu..huhu~ :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah Allah permudahkan urusan dya

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page