Berjalan kaki ke Sunway Lagoon..

✎dya bunga |⊙Friday, January 24, 2014| ☑

hari ini aku cerita pasal aktiviti kitaorang ke Sunway Lagoon!!! disebabkan dah habis paper so tiba masanya kita enjoy...hehehe.. sebenarnya ni plan last minute.. selalunya plan last minute ataupun unplanned selalu menjadikan.. kebetulan hari itu birthday salah seorang classmates aku.. yang aku paling tak puas hati masa pergi sana bab masa.. janji 8.30 pagi gerak tapi kul 10 pun dorang tak gerak-gerak lagi..

harga tuk masuk Sunway lagoon dalam RM 90.. sebenarnya first time aku masuk Sunway lagoon.. Aku ni tinggal je kat KL tapi tak pernah pergi situ..hehe.. tempat pertama kitaorang pergi mestilah rumah hantu.. hehe.. aku ni nampak je berani tapi sebenarnya agak penakut..hehe.. tapi syokk dapat menjerit..hehe.. bila naik kapal lagi aku jerit sekuat hati.. haha..

disebabkan dah tengah hari, kitaorang berpecah..ada yang terus mandi ada yang cari makan.. aku dengan kawan aku lagi empat orang mestilah cari makan..hehe.. bagi kenyang dulu lepastu baru boleh enjoy..hehe..
permainan air yanng kitaorang main mula-mula sekali mestilah 3D apa ntah namanya..hehe.. bila kua dari tempat tu sorang-sorang menggigil kesejukan.. 

permainan yang paling seronok mestilah vevezuela.. (betul ke aku eje? ) kitaorang naik banyak kali okay.. nak snap pic je mesti tak jadi..naik vevezuela sebab nak snap pic kitaorang main benda tu je..haha..permainan air semua kitaorang main kecuali tempat kanak-kanak..tapi kawan aku macam terkilan sebab aritu tak ada ombak.. yelah, tak dapat rasa ombak kat pantai ombak kat sunway lagoon pun boleh lah.. 

disebabkan semua dah kepenatan, kitaorang sambung dengan sesi fotografi.. aku ingatkan kami empat orang je yang gila camera rupanya semua yang join semua gila bergambar..hahaha.. malam tu kitaorang dinner ikan bakar dekat area kelana jaya..hehe.. nasib baik sedap.. kalau tak sia-sia aku tidur lambat gara-gara nak pergi OC Traning..hehe.. jom layan gambar kat bawah ni..hehe..

ni masa kat rumah hantu..hehe


suka pic ni..sweet sangat..hehehe


semua tak sabar nak makan..hehe


#sedih pic kat sunway lagoon ni hilang.. 


17 comments:

  1. I like ur story yaya...hehe..lagi best kan klu ade camera dslr..confirm clear gmbr...hihi..btw..i love this story.. <3

    ReplyDelete
  2. meriahnya..best dya ramai kwn ;-)

    ReplyDelete
  3. waaa best dapatt luangkan masa dgn kawan kann. tersa rindu pulak dengan kwn i. hewhew

    ReplyDelete
  4. bestnya..!mmg boleh lepaskan tensionlah kalau mcm ni kan..!

    ReplyDelete
  5. syoknyeee.. yg dya ckp suka pic sweet tu, 2 org tu twin eh? muka sama.!

    ReplyDelete
  6. seronoknya buat aktiviti ramai2 camni.. meriah jerr..

    ReplyDelete
  7. bestnya Dya..Ai x pnh smp sunway Lagoon lg tau..
    jelesnya nengok :)

    ReplyDelete
  8. dah 3 tahun xg sunway lagoon huhu

    ReplyDelete
  9. pernah pegi 2x. 2x masuk dapat discount sebab ada JJ card masa tu.. 35 ke 45 tak silap hehe

    ReplyDelete
  10. ouch , syoknya dia !! jeles2 .. >.<

    ReplyDelete
  11. Klo nak gi sunway lagoon best gi hari biasa sbb org tak ramai.

    ReplyDelete
  12. Eza tak sampai sini lagi. Lagi sodih. Tak pe tak pee. Hee. One day nanti, InsyaAllah sampai sini.

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page