Merempit ke Penang -3 jam ke Penang 9 jam ke KL

by - Friday, September 18, 2015





lama tak update blog ni..disebabkan mood untuk aktif berblog sudah lama terkubur so dyadecide nak tukar url blog ni yayabunga.blogspot.my ke dyabunga.blogspot.my .. kali ni dya nak cerita pasal aktiviti 31ogos yang lepas .. trip ke Penang! lama tak update blog ni..disebabkan mood untuk aktif berblog sudah lama terkubur so dya decide nak tukar url blog ni yayabunga.blogspot.my ke dyabunga.blogspot.my .. kali ni dya nak cerita pasal aktiviti 31ogos yang lepas .. trip ke Penang! hehe..3Hari 2 Malam .. sebenarnya trip kali ini nak buat suprise kat kawan kitaorang yang kat Penang..lagipun lama tak jumpa minah tu..masa dia bertunang dya tak boleh sebab tarikh dia bertunang bertindih dengan final exam. .masa dia kawin pula dya tak dapat datang .. tarikh tu bertindih tarikh aku nak pergi umrah ... hehe..so tahun nilah baru dapat jumpat minah tu..dia dah ada anak baru ada rezeki nak jumpa dia..hehe .. 

kitaorang stay kat hotel anggerik 3H2M .. bilik oklah ada 2 katil queen .. total untuk dua malam dalam Rm 344 .. tu pun kitaorang tak puas hati sebab suka hati dorang caj lebih tanpa bagi notis .. dalam Rm60 jugalah .. 

Sabtu tu, 29 Ogos 201 5 

kitaorang gerak ke Penang .. dalam kul 7pagi kitaorang sampai jalan duta .. sampai penang dalam pukul 10- 10.30 pagi..hahah..tu pun 2x persinggahan, berhenti kat rnr cari toilet.. masa sampai kat jambatan pulau pinang masing-masing macam kecewa sikit sebab pemandangan tak cantik gara-gara jerebu..nak snap pic pun tak dapat okay.. sampai je hotel kitaorang rehat-rehat dulu sebelum jumpa mimi kat Queensbay Mall .. sebenarna mama si Mimi ni pun terlibat sama nak buat kejutan kat mimi..hehe .. tapi suprise tu tak berapa nak menjadi sebab Mimi macam dh hidu je ada orang nak buat kejutan kat dia .hehe .. 

cilok picture dari google


Petang tu mimi dengan husband dia bawak kitaorang makan kat kedai Nasi Dalca ... sedap okay .. tak silap dya kedai tu buka 24hours..kat kawasan georgetown .. yang paling aku suka telur sotong..sedap gila..hehe. Nasib baik dah kenyang.hehe .. itupun Mimi nak bawak makan lagi kat area padang kota lama..tapi kitaorang surrender sebab dah terlalu kenyang..haha..so singgah padang kota lama untuk bergambar je..yang penting misi untuk snap pic transformer tercapai! hehe .. 

bajet untuk 29/8/2015 
kenny rogers - RM 38.70
Makanan ringan - Rm 6.80 
total - Rm45.50 (time ni sebab terlampau lapar nampak kenny rogers kat dalam queensbay mall bajet lari kaw2..hehe)
Hotel untuk dua Malam (2 katil queen) - RM 344
Minyak + Tol ( Pergi balik KL - Penang ) RM150

with mimi..


30 Ogos 2015, Ahad 

untuk hari ahad kitaorang banyak berjalan kat area georgetown and misi mencari coffee..haha .. so tengahari tu kitaorang google lagi tempat makan yang sedap..this time kita makan nasi kandar dan murtabah pulak kat restoran Hameediyah .. dya paling suka murtabah dia. .terbaik .. terbayang-bayang lagi murtabah dia .. hehe


untul misi mencari kedai, kitaorang try cafe kat black kettle .. dya order Matcha Cofee..greentea + coffee..sedap okay..selalu confuse nak order apa coffee ke greentea..ni senang..order je matcha coffee..dapat rasa kedai dengan green tea..haha ..

kebetulan masa kitaorang jalan-jalan tu ada festival kat georgetown..hehe .. singgah kat street art tuk bergmbar .. hehe..tapi ramai sangat orang yang nak bergambar .. so picture tak banyak .. tak sanggup nak beratur panjang-panjang. .hehe .. dah sampai kat area situ wajib try Ais Kepal .. panas-panas makan ais kepal..terbaik..hehehe .. 

next ke pergi ke kawasan batu feringghi pula ... nak suasana tepi pantai pula..hehe .. lepak kat shamrock beach sambil makan laksa, bergosip and selfie..selfie itu wajib okay..hehe .. banyak-banyak tempat aku paling suka lepak kat tepi pantai..relax je .. 

malam tu pula makan malam dengan mimi..hehe .. dia bawak ke tempat char keuteow pula..haha ..
char keuteow dan sate memang terbaik..sebenarnya tak cukup .. hehehe .. dya tak tahu nama kedai tu..sebab sampai malam-malam..tapi bak kata si Mimi tempat tu dekat dengan tokong ular..family mimi sangat sporting termasuk parent dia..hehe..lepas makan char keuteow, abah (ayah mimi) bawak kitaorang bawak satu restoran kat tepi pantai..yang tu pun dya tak ingat nama tempat tu..tapi bila lepak kat pondok tu boleh nampak bridge penang 1 & 2 .. heheh. 

bajet untuk 30/8/2015
Lunch - Hameediyah - RM12 
black kettle cafe - matcha kedai - RM 12.70
ais kepal - RM3
laksa - RM 1.50 (RM 3 kongsi dua orang)
nescafe - Rm 2

31/8/2015, ISNIN

last day kat penang ni kitaorang terlambat bangun..haha..so kul 12 tu baru check out dari bilik .. time tu baru nak google tempat makan sedap .. baca kat internet medan selera kat area hotel tu tempat makan dia sedap-sedap tapi bila sampai tak ada yang menarik .. so google masuk cari line clear Nasi kandar kat area georgetown tapi kitaorang jumpa Kassim Nasi Kandar, tempat Mimi bawak tu.. sempat jugaklah bungkus pasembor..haha.balik tu sempat singgah black kettle beli cafe latte..hehehe..
gerak dari penang kul 2.. sampai kl dalam kul 11..jammed gila...heheh..layan je lah picture kat bawah ye..hehe

Bajet untuk 31/8/2015
Nasi Dalca Kasim - Rm 8.10
Coffee Kettle Cafe - Rm11
Jeruk - Rm30

dah tangkap gambar baru perasan dya tutup picture budak kecik tu..haha..

char keuteow ni memang terbaik.. termimpi-mimpi makanan ni..

asyik terbayang makanan ni je..adoiii.. 

dua orang makan ais kepal ni pun tak habis.. 
nampak tak muka dya yang kelaparan tu..haha..



You May Also Like

2 391 sedang mendoakan dya

  1. Lamenye x bw ke blog dya... dh tukar name blog dh eh... tersesat td kt yg lame... hahaha.
    Tu g tgk org btunang jpg turn dya la plk kan... jgn xjemput eh... blh bt reunion ngn putri skali... ekekeke xp

    ReplyDelete
  2. sanggup ye merempit..hehe..bila lagi kan...

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)