Paka, Terengganu

✎dya bunga |⊙Wednesday, December 30, 2015| ☑

Kali ini dya nak cerita masa dya ke Paka, Terengganu.. Actually, ini entry lama..baru ada masa nak update..hehe..


Kitaorang ke Paka,terengganu untuk pergi majlis pernikahan Abang Tiri Dya.. Dia bernikah pada hari jumaat.. So pagi tu kitaorang gerak dari Kl..so sewa dua rumah..satu rumah ada tiga bilik tidur.  So selesa lah untuk kitaorang yang lima kereta ni.. Haha.. Yang perempuan satu rumah lelaki satu  rumah.. Petang tu kitaorang jalan-jalan kat tepi pantai..singgah kedai tepi jalan makan keropok lekor dan sotong goreng tepung.. Memang sedap okay..hehe.  Sempat gak lah bergambar kat tepi pantai.. sebab dah lama tak lepak tepi pantai..rindu kot..hehe Malam tu siap-siap terus ke masjid paka.. Alhamdulillah..dengan sekali lafaz abang adib telah menjadi suami kepada kak eiza..

Hari kedua
Pagi tu belah perempuan jemput kitaorang untuk breakfast.. Makanan utama kat terengganu confirm² lah nasi dagang..hehe.. Tengahari tu kitaorang terus gerak ke kuala terengganu..ehh..terus ke pasar payang.  Konon-konon nak cari kain..lama gak lah pusing-pusing satu pasar payang tu.. Akhirnya beli jugak..tu pun kitaorang berpecah..separuh pergi beli keropok lekor.. Malam tu kitaorang singgah makan malam.. Tak silap dya kt medan selera kelukut.. Tapi makanan kat situ kurang sedap.. Sebab macam pelik sangat.. Mama dia order mee rebus dapat mee soup blackpapper..



Day 3- 
Pagi tu terus siap-siap untuk check out.. Sebab kitaorang nak singgah ke kedai Eco.. Barang kat situ semua RM2.. Mula-mula dya ingatkan separuh je Rm 2 tapi semua barang okay RM 2.. Memang macam-macam lah kitaorang beli..kitaorang borong biskut.. Haha..Kan bagus kalau kat KL ada kedai macam nie..hahaha..





10 comments:

  1. Haii.. Cakk.. Done Follow sini no. 1108
    Salam kenalan.. Sudilah kiranya follow me back,
    boleh kita saling kunjung mengunjung pasni..

    Official Blog :
    http://tengkubutang.blogspot.com/

    Catlover Blog :
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi sampai ke Paka tu :) tahniah dapat kakak ipar baru

    ReplyDelete
  3. selamat pengantin baru utk abg dya..

    wahhhhh kat terengganu byk pantai best kan? bile laaa e'in dpt pegi sane..

    ReplyDelete
  4. Akak pernah sekali je ke terengganu, tingin nk p lagi.. Kopok sedap...
    I'm back dear.. Sudi2 ziarah my blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya dh banyak kali cuba komen kt blog kak m tpi asyik tak lepas je.. sedihnya.. :(

      Delete
  5. Bestnya dpt tgk negeri orng.. :)

    ReplyDelete
  6. Klau kt dungun ade jual keropok frozen plastik kaler merah..bezzz..nme kdai keropok sri sura

    ReplyDelete
  7. Susah nak pergi belah timur. Insyallah one day nak juga ke sana :)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page