#SiapaAku SEGMEN 2015 Kalia

by - Wednesday, December 23, 2015



Hi, hari ini dya nak join segmen dari kalia.. segmen ni dya kena cerita mengenai dya.. 


Nama diberi oleh uwan dya - siti nurhidayah.. sebabnya nak nama cucunya ada siti didepan..hehe.. uwan dulu pernah suggest nak letak nama dya jadi siti nurbaya tapi setelah bincang dan bincang akhirnya nama siti nurhidayah yang melekat.. kalau nama ala-ala manja mestilah dayah, tapi ramai yang kenal dya sebagai dyabunga..tapi tapi dya tak suka orang panggil dya, siti..

umur?? dya masih muda.. baru 24 tahun..seorang yang suka makan.. bila jumpa cousin dya or cousin dya ada kat rumah bermula lah aktiviti kitaorang mencari makanan yang sedap..tapi selalu kongsi sebab tak habis.. seorang yang rendah tapi mempunyai cita-cita yang tinggi..dulu pernah bercita-cita nak jadi polis.. sebenarnya sampai sekarang bercita-cita nak jadi polis tapi apa kan daya nasib tak menyebelahi dya..ketinggian tak cukup..so terpaksalah lupakan cita-cita yang tinggi tu dan menjadi angan-angan je lah..




dya sangat sukakan pulau / pantai.. tapi seorang yang tidak reti berenang.. acah-acah pandai berenang jelah.. sangat teruja apabila melihat air laut..rasa macam nak terjun time tu jugak.. sangat suka mengambil gambar pandangan lebih-lebih lagi gambar pantai.. 

seorang yang sangat suka bergambar.. kalau kau tengah selfie jangan terkejut tiba-tiba ada muka dya kat dalam gambar tu..haha.. kalau dikalangan saudara dya lebih dikenali sebagai ratu selfie..hahaahha.. tapi sekarang dah kurang selfie atas sebab-sebab tertentu..sebenarnya camera depan rosak...hahaha 

dya seorang yang sangat bencikan Ular..sebenarnya takut atau ayat yang lebih manis seorang yang sangat geli dengan ular.. maybe sebab ular tu terlalu comel kot.. even kau bagi picture pun dya boleh menjerit kerana terlalu geli dengan kecomelan ular tu.. 

ada yang tanya macam mana boleh dapat nama dyabunga tu..actually nama bunga tu nama sugar glider dya.. kang header blog ni ada picture bunga an..hehe.. blog ini pun mengenai diri dya..rasanya cukup kot mengenai #siapaAku ni.. 

sesiapa yang nak join tu boleh ler klik pic kat atas ini ye.. selamat bersegmen uollsss.. =D


You May Also Like

2 391 sedang mendoakan dya

  1. Hm... boleh belajar berenang lagi Dya
    Anak kakak tiap hujung minggu belajar lama-lama pandai tau
    Tak payah pergi yg berguru pun

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)