Ke Lombok ke kita? (Hari Pertama)

✎dya bunga |⊙Monday, June 20, 2016| ☑


lama gila tak update blog ni.. rindu sangat dengan blog ni.. bersawang sangat..

actually, baru ada masa nak update pasal lombok.. maaf kalau entry penuh dengan gambar..hehe.. sebab sampai sekarang dya tak boleh move on..


22 April 2016

Nasi Balap

  • sebenarnya first time bercuti ke luar malaysia dengan kawan.. so macam excited + risau..haha.. so sampai klia 2 pun awal jugak lah sebab nak cari kawan yang lagi sorang.. lagipun kawan lagi sorang ni lepas konvo ni kitaorang tak pernah jumpa.. dan sepatutnya trip ni kitaorang pergi berlima tapi lagi dua orang terpaksa cancel last minit.. 


  • bila dh lepas imigresen, tiga-tiga stop pastu cakap sesama sendiri weyh kita nk g mana ni? haha.. nasib baik terjumpa membe kitaorang masa diploma dulu.. kebetulan dia kerja kat situ so dia bawak lah kitaorang ketempat menunggu tu.. haha

  • flight kitaorang ke lombok pukul 3 petang.. so agak sedihlah tak dapat nak berjalan bila sampai lombok tu.. sampai- sampai dah malam dan gelap.. sampai airport lombok tu terus cari supir - Mas Adi.. first time jumpa dia dah buat lawak bodoh dia..haha.. 

  • Mas Adi terus bawa kitaorang ke kedai makan. benda pertama yang aku fikir dan nak makan minum mestilah air apokat.. hehe..malam tu kitaorang makan nasi ayam kampung + balap.. bagi aku sedap..  tapi kat lombok bila kita tak habiskan makanan tu dorang akan suruh kita habiskan juga.. so jangan membazir ye. 

yang paling kecil tu lah Mas Adi
  • masa dalam perjalanan ke hotel, Mas Adi bawa kami beli sim card dulu..yelah tak syok plak tak boleh nak online.. hehe.. simcard dya beli dalam rp55,000. 

  • Hari pertama kitaorang stay kat M Hotel, Mataram.. bilik kat situ okay..bersih dan toilet pun bersih..hehe.. so dya rekomen siapa-siapa yang nak stay mataram boleh stay kat hotel ni..hehe..


nanti sambung part 2 okay untuk hari kedua..hehe..


macam biasa aku mesti yang paling kecik..hehe.. 


eh terjumpa kawan masa study dulu.. hehe


4 comments:

  1. bestnye dah sampai lombokk..mesti cantik kann

    ReplyDelete
  2. Menantikan kisah ke lombok :)

    Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  3. mane sambunganye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh klik label lombok..kat situ ada sambungan dari entry ni..:)

      Delete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page