Taman Eco Park Bukit Nanas

by - Tuesday, April 11, 2017




Ahad lepas (9 April 2017), dya, cousin dya (Mira) dan adik dya plan ke FRIM. Konon-kononnya nak merasalah pergi canopy walk kat FRIM tu. tapi bila kitaorang sampai je ticket sold out..kitaorang sampai pagi kot ticket dah sold out. disebabkan tak nak macam terkilan an dah sampai FRIM tapi tak bergambar so kitaorang bergambarlah area tempat beli ticket tu.haha. nak masuk ke FRIM ni kena bayar RM7.40. (40 sen tu GST ke?)

disebabkan motif utama kitaorang nak ke jambatan gantung. so tukar plan B. terus gerak ke Taman Eco Park Bukit Nanas. kitaorang ni asal je KL tapi tak pernah kesini pun.. For your information, Taman ni betul-betul berada di tengah Kuala Lumpur. so kalau korang teringin nak merasa hutan di kl bolehlah kesini. masuk percuma tapi if parking kena bayar RM 10. (aku baca kat google dalam tahun ni gak harga parking RM 6. naik mendadak? ) korang boleh parking bersebelahan Foresty Information Counter. untuk ke Canopy walk ni kena naik tangga sikit..yang penting naik canopy walk ni tak kena bayar..hehe. korang boleh berjalan sampai ke Menara KL. bak kata pekerja kat situ.dah alang-alang sampai terus jelah ke Menara KL. bayar parking mahal-mahal.haha.

dya rasa kitaorang habiskan masa dekat sejam jugalah..sejam bergambar sampai adik dya merungut..ajak balik..bosan tengok kitaorang bergambar.haha. so if hujung minggu tu tak tahu nak pergi mana bolehlah bawa anak-anak ke, anak buah ke, membe ke sini. cari kelainan sikit.hehe.. 

cara kesini? korang waze je Foresty Information Counter. haha.. sebab dya pun waze. tapi kalau tak jumpa juga kalau dari hotel istana tu korang terus je (arah nak ke Menara Kl) kalau ke Menara Kl akan ke kanan tapi tempat ni korang terus je. lebih kurang 1km korang akan jumpa Foresty Information Counter kat blah kanan korang. hehe.. 

tak dapat selfie kat canopy sini pun ok lah.

kecewa ticket sold out. jom balik!
ambil feel dulu sebelum naik canopy.hehe


panas oii
konon-konon gayat.
biar pic sendiri gelap janji menara kl nampak

okay bye!









You May Also Like

3 391 sedang mendoakan dya

  1. baik pergi cepat FRIM tu. dengar cite dah nak tutup.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pergi tp tic abis..kne beli online. huhu

      Delete
  2. e'in memang gayat laa nak lalu jambatan tu.. huhu

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)