YOOGANE 1 UTAMA

by - Monday, March 20, 2017


#daagossiptrip

Last 2 weeks, dya ada try makan korean food di Yoogane 1 Utama. Masa mula dapat tahu kat Malaysia pun ada Yoogane, excited gila! yelah, terbayang masa makan kt Myeondong dulu.  Kat Myeondong dulu, bertambah-tambah makan..haha. sekurangnya dapat gak lepas rindu nak makan makanan kat sana. 

Kitaorang order menu yang sama macam kat myeondong dulu, "Marinated Seafood Fried Rice"
Bagi aku Yoogane kat 1 Utama ni okay lah.. tapi tak sesedap kat Myeondong. Maybe sebab kat Yooogane kat sini campur dengan cheese..so bila makan tu rasa muak & cepat kenyang. Sambal dia letak kurang. tu yang bila makan rasa macam ada benda kurang kat makanan tu..haha. Menu lain kitaorang tak bagi yakin.. daripada was-was tu better order Marinated seafood je..heheh.. Price kat sini agak mahal sedikit. After tax lebih kurang RM 27.00. tapi kalau korang nak try boleh lah ke sini..hehe..

Address: S313, Second floor, One Utama, Yoogane (New Wing, next to Dragon-I)



Pic kat bawah ni menu kat Yoogane, 1 Utama.



color dia kurang menarik.haha.. 

video

Yang ini pula, menu masa kat myeondong.hehe 


Menu di Yoogane, Myeondong

yang ni aku tengok banyak kali pun boleh rasa lapar. 



video


You May Also Like

5 391 sedang mendoakan dya

  1. Maybe sebab makan tmpt dorang feel tuh lebih kot..tapi kalau tgk yang kat 1 Utama tuh mmg kureng menarik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun slh satu sebb jgk.tmpt dorg feel lebih sikit..hehe

      Delete
  2. kat jb pun ade tempat makan korea.. tapi e'in tak penah try lagi..

    ReplyDelete
  3. haah la.. yg original mari tu nmpk lg sdp..ehehe

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)