cake pop or k-pop?

✎dya bunga |⊙Wednesday, March 21, 2012| ☑

hari yang memenatka sebabnya aku, eira dan mimi sibuk buat kek coklat dan cake pop.. mula dari pukul 2 dan pukul 10 malam baru siap kek dan cake pop.. sempat lagi tidur sementara tunggu kek ni masak...haha.. lepas kek ni dah sejuk aku, eira dan mimi memulakan aktiviti kitaorang untuk buat cake pop.. yummy..

kitaorang gentel-gentel kek tu supaya jadi bulat seperti di bawah dan kitaorang gaulkan dengan coklat masak..



kira jadi lah cake pop yang kitaorang buat.. ada bentuk dan rasa..hehe.. yang kek pula cer tengok kat bawah kitorang dah siap tulis nama kitaorang lagi tau..


tapi kitaorang berkenan dengan cake pop yang bawah ni.. cantik kan..ee..aku buat tak jadi-jadi..haha

 

p/s : blog aku menyertai program wang tunai RM 5000 untuk blogger..happy siot..untuk maklumat lanjut korang klik sini ye.
 : jom baca entry ni

55 comments:

  1. wahhh,comelnya kek dya tue.eh eh,yg kek bulat2 tu cmna nak buat,tunjuk satu2 leh x?.hehehe :)

    ReplyDelete
  2. wah!pandai!hihi..sdapnye..br nk buat esok..minta2 jd..huhu

    ReplyDelete
  3. nyum2... sdpnye kek coklat tu.. mois coklat kan tu? sukeeeeee.....

    ReplyDelete
  4. sempoi la kek tu, tp comel gak. rajin Dya n kawan2. :)

    ReplyDelete
  5. wahh beznya wt kek..post mai ckit..hehe...lma xmkn kek mama ayu buat..;-(

    ReplyDelete
  6. sedap2... janji boleh dimakan... hehehe

    ReplyDelete
  7. rajin nye dya wat kek...sedap je tgok nye....

    ReplyDelete
  8. ika suuuuka kek coklat..nak sikittt..nampak sedap sgt

    ReplyDelete
  9. @ecadwinkyashananti dya tunjuk kan..buat tu senang je..

    ReplyDelete
  10. @Chic Nadya buat pun untk assgmnt..hehe..nanti kena present

    ReplyDelete
  11. @are_lin@yublh je..nak yg mne 1?? moist coklt ke tau cake pop?

    ReplyDelete
  12. @Masz Sidekyg bulat2 tu sekali ngap je..haha

    ReplyDelete
  13. @lelamaisaradya buat untuk assgtmnt dya..tu yg rajin tu..haha

    ReplyDelete
  14. Sedapnyaa.....bila nk dpt rasa niiiiii :)

    ReplyDelete
  15. rajinnya dya gentel bolat2... :)
    kalau cik nur ngam terus lepas masak tu..hihihi

    ReplyDelete
  16. first time tgk kek tulisan kaler kelabu..lain dr lain...nyum nyum ....dah lama tk makan kek.....terliur tgk....

    ReplyDelete
  17. yg pasal tatu tu, akak rasa dia bukan islam la...dia mcm nak pelekh kan umat islam....

    ReplyDelete
  18. Pandai buat kek....mesti boleh buat gambar kat tu ..jajji..latihan dan latihan...hehehehe

    ReplyDelete
  19. wahh rajin dya buat kek yee..bile lak nak jamu neh..xkn jamu mata sajork? hihi

    ReplyDelete
  20. sedpnya...favourite coklat cake tu...aiseyh meleleh air liur..

    ReplyDelete
  21. Wahhh sedapnya....pandai dya buat cake..macam ni bolehlah bukak kedai atau ambil tempahan...kalau ada akak nak jugak rasa cake k pop tu hehehe...

    Bagus dya!!

    ReplyDelete
  22. yummii .. bestnya .. sy suka sgt dgn segala macam jenis coklat nih .. nk try jugak buat kek coklat . tp smp sekarang tak terbuat :p

    ReplyDelete
  23. huyooooo ! cake-pop !

    cake lolipop? =="

    ReplyDelete
  24. comel nyeeeeeee. pasti sodapppp tuh. hee.

    ReplyDelete
  25. @Cik Aini Lavender'skalau bentuk kek tu mmg syg nk mkn..hehe

    ReplyDelete
  26. @Cik Nurhaha..ingatkn nak terus ngap tp tak boleh..hehe

    ReplyDelete
  27. @Hanifdya tgh cuba ni nk buat cam bentuk tu..lawa kan..geram je dya tgk

    ReplyDelete
  28. wah ! pandai nye buat kek...
    nk sikit bole? haha..

    ReplyDelete
  29. @Rahmah Ram Ramhehe..dya pun first time buat cake k pop tu..hehe..

    ReplyDelete
  30. @fizafantagirOnanti ada masa buat lah pastu jgn lupa pos kan kt dya ye..hehe

    ReplyDelete
  31. wahhh sekali lagi dya makan kek takkk ajakkkk! :'(

    ReplyDelete
  32. alamak dya. suka la coklat tu. buatla entri utk resepi. nak juga.;D

    ReplyDelete
  33. unik...hany suka lolipop ;)

    ReplyDelete
  34. @mzhanydya buat tak unik tapi yg bentuk kek tu dya suka..unik

    ReplyDelete
  35. hmm tak brapa suka sangat cake ni....slalu klu bday, jrng makan..

    ReplyDelete
  36. tapi korang setailoo laaa! rajin wat cakee...hehehe

    ReplyDelete
  37. wah..percubaan yang baik dear :)

    teruskan sampai dapat yang terbaik :)

    ReplyDelete
  38. sedapnye kek tu..huhu~~~

    cmne nak wat cake pop tu??

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page