nyorok bawah katil

by - Thursday, July 26, 2012


semalam bila aku baca entry pasal silat kat blog Fariz Reza, secara tidak sengaja teringat kenangan dulu-dulu.. masa aku sekolah teknik dulu, pelajar form 4 yang tinggal kat asrama wajib belajar silat.. hari pertama 
aku memang semangat nak belajar silat. Bila hari yang seterusnya, aku telah dijangkiti penyakit malas. punca penyakit malas ni disebabkan nak berebut toilet dan panas ketika latihan..

Selalunya selepas latihan silat ni kitaorang akan berebut siapa nak mandi dulu.. kadang-kadang tu sebelum pergi latihan dah letak baldi depan toilet..( aku salah seorang..hihih)  Biasalah duduk asrama. Pada suatu hari tu, penyakit malas aku tu bertambah teruk menyebabkan aku ponteng latihan silat. Sekali je aku ponteng. Kebetulan masa tu, entah apa mimpi warden aku dia ronda satu asrama tu..mungkin dia nak tengok ada budak ponteng ke tak kot. 

masa tu, yang ponteng latihan tu 3 orang. aku dan dua orang kawan dorm aku.bila terdengar je bunyi tapak kaki kitaorang bertiga cepat-cepat menyorok.. tapi kitaorang tak tahu nak menyorok kat mana. fikir punya fikir, dapat satu idea.aku nyorok bawah katil..ambil beg bagasi aku tutup badan aku.haha..nasib baik katil aku dekat dengan pintu.

 tak salah aku ada kawan aku yang menyorok dalam locker..badan kecik tak pelah nyorok dalam tu.. kalau aku yang nyorok dalam tu terus roboh locker tu.haha.. yang tak syoknye, entah macam mana dia boleh berhenti kat depan dorm aku..time tu memang cuak.

degupan jantung pun makin laju disebabkan ketakutan. bukan berhenti kat depan dorm je ok tapi dia buka pintu dorm aku tu nak tengok ada orang ke tak. membe aku yang nyorok dalam locker memang tak kan kantoi lah kan..yang aku ni 50-50 sebab nyorok bawah katil. nasib baik masa dia buka pintu tu dia tak perasan aku nyorok bawah katil. fuhh.nasib baik tak kantoi kan..

bila  warden aku dah tutup pintu dan tak dengar lagi bunyi tapak kaki kitaorang terus keluar dari tempat persembunyian kitaorang..dan sambung tidur..lepas kejadian tu tak berani ponteng dah..haha( tapi time form 5 ponteng prep juga..).

You May Also Like

35 391 sedang mendoakan dya

  1. haha kita pernah buat benda ni. sekali warden geram, dia blackout kan blok. haha.

    ReplyDelete
  2. hahahaha... nyorok bawah katil yer..notiii... kalo deqla kan, mesti muat jek nk nyorok dlm locker mcm kwn dya tu.. hihi..

    ReplyDelete
  3. haha...nakal la ni ehhhhh...cobit nak tak ??? :P

    ReplyDelete
  4. haiyooo...atok pun debar2 baca....dulu atok pon ponah ponteng poie surau maso dok hostel....ayark

    ReplyDelete
  5. haha wajib belajar silatt..wowoow
    nakalnye dya..nyorok bwh katil!

    ReplyDelete
  6. so noty kamu dya hahaha.....nasib telepas klu tak mesti kena denda kan hikhikhik

    ReplyDelete
  7. notty eh dya. mesti masa tu takut giler kan cikgu jumpa dya kat bawah katil tu. huhu..

    ReplyDelete
  8. hehehe pandai ponteng erk..dlu ayu pn pernah gak bab2 ponteng ni..hehe

    ReplyDelete
  9. teringat zaman-zaman duk asrama masa sekolah dulu,indahnya

    ReplyDelete
  10. hahahaha...leh lak ponteng silat.saya dari dulu je nak join tapi tak dapat2 pon.wuuuuu

    ReplyDelete
  11. hihi..mcm2.. lya xpnh duk asrama.. tp dulu mmglya ada blaja silat cekak hanafi. silat ni best.. sbb dia xde cam nari2.. klo x silap.. polis gna silat ni

    ReplyDelete
  12. alololo tomeynye.. nasib baik ada beg tolong lindung, kalu tak kantoi sudah. tulah... jgn mls2

    ReplyDelete
  13. Haha. dulu duk asrama pernah gak ponteng kelas. kelas prep ponteng g surau macam2. n pernah kantoi pun dgn warden. kna denda berzikir sejam kat dataran aspuri malam2.

    ReplyDelete
  14. selamat mengikuti segmen tu ya

    ReplyDelete
  15. kenangan lalu mengusik jiwa. selamat berpuasa

    ReplyDelete
  16. hihi..mcm2....CR pernah nyorok bawah katil...

    ReplyDelete
  17. harap anda follow blog saya dan join GA baru saya :)
    http://mynameishafizah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. hehe, pena ponteng tapi nyorok dalam locker.. terketar3 lutut tahan debar

    ReplyDelete
  19. bila baca entri ni, teringt pula dgn abah lyla.. dia memang garang, jadik warden.. kalau ada yang ponteng, huh habis kena denda lah..

    ReplyDelete
  20. haha.. agak2 warden kak dya tu ada jumpe tak entry ni ? XD kalau ada, sorok bawah katil lagi la ni.. hehe.. *just joking*

    ReplyDelete
  21. haha.nasib baik muat-muat katil tu. kalau tak terjulor kaki, naya!!haha

    ReplyDelete
  22. eh sek teknik jg ae..sama lah kita.huhu..benda ni zmn sek asrama memg slalu sgt berlaku..

    p/s:dgr cite utk ryuan upu ni,dak lpsn stpm & matriks yg dpt pointe 2.80 ke ats ade peluang dpt ipta..tp utk lpsn dip xtaw lah pula..berdoa sjelah

    ReplyDelete
  23. Nakal budak sekolah biasa la tu... Tapi mmg best bila kenangkan balik..

    ReplyDelete
  24. citer pasal nyorok dlm almari ni..tringat sy ngn membe...time pembersihan asrama kol 2p.m patutnye dh start keje asrama sampai jam 3p.m. so membe ni nyorok la dlm almari..pengawas pn g laporkan kat warden. then kwn2 sy ni pun kena gantung skolah 2 mggu. cam kejam je kan. padahal 1st time kena tangkap patutnye kena warning je. entah la..ms duk asrama skolah menengah dulu sy paling x suka! bias!

    ReplyDelete
  25. haha. main nyorok pulaks die. naseb tak kantoi. :)

    ReplyDelete
  26. haha kompem peluh menitik nitik time tuh kan

    ReplyDelete
  27. adeh siblah ada tempat nak nyorok..hihi lain kali jgn ponteng kan dah nyusah kena carik tempat sembunyi.haha

    ReplyDelete
  28. best tak nyorok bawah katil ? hakhak , notiii :D

    ReplyDelete
  29. hihihihihi..sabar je lah..! kalaulah katil tu jauh dari pintu, tentu dah nmpk dya..hihih

    ReplyDelete
  30. hahaha comel jer...kehkehkeh...pandai pulak nak menyorok kat situ...@_@

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)