IFTAR # keluarga

by - Thursday, August 09, 2012



ahad lepas aku dan family aku berbuka puasa di rumah makcik aku kat kajang. bukan family kitaorang je tapi family adik beradik mak aku pun ada. bila dah jumpa saudara mestilah kecoh satu rumah.pagi tu makcik aku ajak pergi kajang dulu.tolong adik-adik saudara aku ni buat rebonding.

aku tak ikut makcik aku pun. kasut dan baju tak beli lagi.so kena ikut mak aku lah pergi shopping. mula-mula kitaorang pergi carefour wangsa maju. pergi beli baju melayu adik aku.. kain langsir mak aku dah beli awal-awal puasa.bukan aku yang jahit tapi mak aku yang jahit..(aku tak reti menjahit pun..jujur ni..hihi)

lepas beli barang kat situ kitaorang pergi AEON wangsa maju(aku tak tahu nama tempat tu..lallaa~) bila dah habis shopping kasut dan seluar aku pergi teman adik aku..dan..tak mau ingat dah..nak tahu baca kat sini.aku tak nak cerita..sedih nak cerita.
kitorang berbuka air laici, mee/mihun sup,kuih pelita,cempedak goreng,roti hotodong, tembikai dan kek lapis.

bila dah sedih terus ajak balik.. balik rumah kejap hantar barang.(sebenarnya adik aku yang sibuk nak balik,sibuk nak tukar baju.gedik betul) dah hantar barang kitaorang terus pergi rumah makcik aku. kitaorang sampai dalam pukul lima lebih. kitaorang bawa kek lapis.bukan buat sendiri tapi beli.haha. dalam pukul 6.30 dah riuh.

tak sempat nak gambar.aku dapat tangkap sikit je. hihi..lepas berbuka semua duduk depan tv tengok perlawanan badminton. dalam pukul sembilan lebih kitaorang balik rumah.

You May Also Like

38 391 sedang mendoakan dya

  1. syok tu berbuka bersama family pastu soping sakan lagi tu.. dah2..toksah ingt la henpon tu..wat skt hati..beli jek henpon baru ye.. pas ni jaga elok2.. :)

    ReplyDelete
  2. sedap nya ade cempedak goreng!!

    ReplyDelete
  3. Meriahnya Juadah...mesti best gather2 ngan family ni...

    ReplyDelete
  4. meriahkan berbuka ramai2.. seronok.. :)

    ReplyDelete
  5. meriahkan berbuka ramai2.. seronok.. :)

    ReplyDelete
  6. seronok bukak puasa ramai2. meriah lagi tambah berselera.

    ReplyDelete
  7. waahh bnyk makanan + shopping sakan eh.tukar langsir baruuu ye

    ReplyDelete
  8. best bila sesekali dpt berbuka bersama camni..:)

    ReplyDelete
  9. Banyak juadah berbuka puasa...... hhuhuu ......erm Seronoknya buka puasa ramai-ramai....
    kan.... kalau buat cam ney selalukan bagus..huhu
    mat puasa

    ReplyDelete
  10. sweety xdop peluang lgi nk berbuka dgn keluarga besar..huhuhu

    ReplyDelete
  11. takper pasnie kumpul duit semula beli hp baru banyak dah murah2 skang.anroidpun baru 400++..bleh kumpul.

    beshnya g beli barang2 raya ek ngan family n bleh berbuka besh2=)

    ReplyDelete
  12. sedapnya mee sup lama ayu tak makan..huhu

    ReplyDelete
  13. best dpt iftar ramai2 heheee

    ReplyDelete
  14. mmg best buka ramai2..meriah gtu..he3

    ReplyDelete
  15. mmg teruja bl dpt buka posa ramai2...

    ReplyDelete
  16. seronokkan bila buka ramai2 camni..

    ReplyDelete
  17. Berbuka puasa dan bershopping...bestnya

    ReplyDelete
  18. Wah mesti meriah kan dik...terbayang dah :)

    ReplyDelete
  19. waahh.. sedapnye.. trutmenye tepung pelita tuu! feveret haz tu! haha

    ReplyDelete
  20. mesti meriah kan???
    mknn pown byk...sedapnyeee....

    *nnt didiey buat review novel tu k:)

    ReplyDelete
  21. Meriahnya berbuka dengan makanan yang banyak ^^

    ReplyDelete
  22. mesti meriah kan? seronoknya~~ hehe :)

    ReplyDelete
  23. ok dhtu..ada gak mknan nk bbukak.

    ReplyDelete
  24. dear, minta alamat umah kamu pleaseeee....

    ReplyDelete
  25. wah banyak tu juadah family Dya...seonok kan makan reramai...:)

    ReplyDelete
  26. wahwah tepung pelita tuuuuuu. nak jugak. fevret tuh. ;)

    ReplyDelete
  27. Sabar ye, ada hikmah atas kejadian tu, takmo sedey2 lagi k..

    ReplyDelete
  28. wahhhh....seronoknya kalau dapat berbuka puasa mcm tu... :)

    ReplyDelete
  29. byknya mknn..abez x sume tu.huhu

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)