Tiga Suara

✎dya bunga |⊙Friday, September 21, 2012| ☑

tiga suara - aku, amoi dan eira

entry ni pun memang dah ada dalam draft. aku buat autopublish tapi dia tak publish pun..ee..geramm.. Ahad lepas  aku keluar dengan kawan baik aku.. malam ahad tu aku dengan eira dah rancang plan B kalau amoi tak datang kitaorang keluar je lah..mungkin keluar makan tak pun window shopping sebab amoi masa tu kurang sihat tapi pagi ahad tu amoi mesej dia jadi keluar dengan kitaorang. so boleh lah guna plan A semula..hihih

kitaorang rancang masuk Red box dalam pukul 12. so jumpa kat sana terus lah kan. aku pergi naik bas. first time aku naik bas sejak pindah kat pandan indah.kalau dulu naik lrt. aku suka lagi naik lrt daripada naik bas. naik bas ramai warga asing.

aku ingatkan Amoi yang sampai dulu tapi aku yang sampai dulu. dah alang-alang tu tunggu eira sekali lah..masuk sama-sama.. disebabkan kitaorang masuk pukul 12 so terpaksa aku dengan eira tunggu amoi kat redbox dulu..sebab dah booking.

kitaorang karoke bertiga je tapi diaorang bagi bilik besar siap ada toilet lagi. tapi seronok juga bila dapat bilik besar.boleh bergambar.haha.. kitaorang ambil pakej lunch.. aku order makanan spagetti, eira fillet fish ( manis fillet tu) dan amoi nasi goreng. sebelum menyanyi kitaorang isi perut dulu ye..lapar.. (padahal sebelum keluar dah makan)tapi bila dah kenyang tak larat nak nyanyi.haha.. senak beb..

kali ini nyanyi lagu beribu sesalan menjadi..sebabnya asal nyanyi lagu tu je satu mic mesti rosak..boleh bayangkan tak macam mana nyanyi lagu tu bila pas-pas mic.. macam kena kejar dengan anjing je.haha.. nasib baik hari itu tak ada mic yang sorang.. so setiap seorang ada mic.hihihi..
sebelum makan dan ketika karoke


setelah penat karoke



jom bergambar dulu

masa nak pilih lagu tu aku tak tahu nak nyanyi lagu apa.. blurr..hihih.. lepas dapat bil dan bayar kitaorang terus bergambar..buat macam tempat tu kitaorang yang punya. jom layan gambar tu kat bawah.

lepas karoke kitaorang jalan-jalan kat times square. niat dihati nak shopping kasut tapi terbeli beg pula..macam mana tu..  pastu entah macam mana kitaorang boleh pergi tingkat 4 pergi tengok kedai beg..aku dah masuk kedai tu mulalah rambang mata.. aku selalu shopping beg kat situ.. masuk-masuk je eira dah berkenan satu beg. pastu orang tu cakap 3 rm100..

sebelum dan selepas beli beg

amoi pun dah pegang  satu beg cuma aku je tak pegang..haha.. bulan lepas aku dah beli 3 beg di kedai yang sama.. setelah termakan pujuk si eira dan amoi aku terbeli juga..hahaha..(alasan apa aku nak bagi kat mak aku) yang kelakarnya bila dah keluar dari kedai tu kitaorang boleh patah balik semata-mata nak suruh orang tu tangkap kan gambar kitar


lepas dah dapat beg kitaorang lepak makan kat hot and roll. lama tak lepak kat situ. gosip-gosip kejap kat situ.. dalam pukul 6 kitaorang gerak balik. amoi balik naik teksi dan eira teman aku pergi open house kawan aku kat ampang.

kitaorang tumpang ayu pergi ampang. aku janji dengan ayu jumpa kat Chan sow lin tapi dia pergi tunggu kat han tuah..kalau aku tahu tak adanya aku naik tren..( jimat tambang).

bila jumpa ayu dan ayu cerita yang dia salah tunggu kitaorang terus gelak..boleh buat lawak plak tunggu kat situ.. masa sampai kat rumah kawan aku tu, tak ada orang.. bila makan boleh tambah tanpa ada perasaan malu kan?hahah.. dalam pukul 8 kitaorang balik dan hantar eira balik dulu.. si ayu nak beli kek dari Eira. lepas anta eira baru ayu hantar aku..
eira, aku, ayu dan azmyra..
seronok dapat jumpa korang..lepas ni kita keluar lagi ye..shopping lagi ok..hihi. dah baca entry ni jangan lupa komen ye untuk aku terjah blog korang pula..

p/s : tolong jangan jeles bila tengok pic kat atas ni..hahah..
      : jom singgah blog amoi dengan blog eira..

jom baca entry ni
makhlus halus di bilik karoke 2!!! 
fasha wedding..=).

41 comments:

  1. 3 suara la sangat... haha.. patot la kl hujan ahad lepas!.. rupanya ada yg menyumbangkan suara yg sumbang...ekekeke

    ReplyDelete
  2. @Deqla manjew deqla tlg lah jgn jeles.haha..lepas ni keluar ngn deqla plak lah

    ReplyDelete
  3. ingat jac ning shila..apa lah ..buat saspen...hehe

    ReplyDelete
  4. eheh, bestnye menyumbangkan lagu orang.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Seronoknya.... sementara masih bujangkan.....nanti dah kawen dgn family lak!heee

    ReplyDelete
  6. Wah seronoknya.... sementara anak dara lagi kan.... nanti dah kawen dgn family pulak! hee..

    ReplyDelete
  7. bestnya karok. lama gila tak pi karok. rindu pulak tiba-tiba :)

    ReplyDelete
  8. mesti mantao ni gabungan 3 suara.. lya suka gak mnyanyi ni walaupon suara x sedap.. hehehhe...

    ReplyDelete
  9. sk komen deqla..hihiihi..jgn marah dyabunga

    ReplyDelete
  10. @Mrs Velentinehahaa..dya shila, amoi ning baizura dan eira jac..haha

    ReplyDelete
  11. @hainom OKjetu lh..selagi blm kawin hangout ngn kwn lah..haha

    ReplyDelete
  12. habisla pasni. 3 suara yg asal gulung tikar la agaknya. haha..

    ReplyDelete
  13. wahh beznya lama ayu x karok ngn shopping ni..bst2..hehe

    ReplyDelete
  14. hamboiihh..kemain lgi dya n the gang karok yea..sweety dh lama tak karok..huhu

    ReplyDelete
  15. minah karok jugak dya ni ye. ;)

    ReplyDelete
  16. Wah enjoy nya mereka :) ooo dalam red box tu boleh odermakanan ke?akak tak tahu sebab tak pernah masuk,nyanyi pun kat rumah je.tehehehe.

    ReplyDelete
  17. seronok kan kalau ado ramai kawan2...

    ReplyDelete
  18. hana pun ada group 3 suara.hehe kadang2 baju sama, p mana2 semua skali. nnt rajin2 lah tengok entry 3 suara k

    ReplyDelete
  19. Ingatkan tiga suara - shila, ning and jac tu. heheh

    ReplyDelete
  20. gila karok naa.... aku tak sabar nak tunggu 2 minggu lagi..balik dari kursus pastu karok sampai ilang sora..haha

    ReplyDelete
  21. salah...amoy lah shilaa..sbb shila tuh nama betul aku..wakakaka :D

    ReplyDelete
  22. @Shila Elisyahaha..dak kje aku ingt ko cina..haha..

    ReplyDelete
  23. patot la cuaca x berapa nak elok sejak beberapa hari.....ada sumbangan suara ropenya....ekkekekee

    ReplyDelete
  24. Tu dia! Kan main lagi 3 suara.. MM tak pernah try lagi lagu ni.. Risau tak lepas high note.. Hehehe..

    ReplyDelete
  25. Wahhh suke dya bercanda ria gan kengkawan yerrr..jeles i..hakhak

    ReplyDelete
  26. karaoke bersama kawan takpe lagi .. makan sedap2 tak tahan 2... dah la perut tgj lapar

    ReplyDelete
  27. dah lama tak karok.huhu... bila xder progrm xder chance la nak karok dngn kawan2 nie...

    ReplyDelete
  28. lama x berkaraoke. dulu selalu ke sana ngan en suami tp since ddk pjj ni mmg tak pernah pegi dah

    ReplyDelete
  29. jelesnye ...dah lame tak karok dengan kawan2 akak..huhuuuuu

    ReplyDelete
  30. amboi sonoknyee .. 3 suara versi korang msti best kankankan .. hehe

    ReplyDelete
  31. 3 diva nyanyi mesti merdu.....hihii.

    ReplyDelete
  32. eh..eh..
    dah jd retis lah :)
    3 suara eh,ptt lah 3 suara versi dulu dah x top skrg..dah tukar rupanya.hahaha

    ReplyDelete
  33. mesti suara mantap cam shila amzah,jaclyn dan ning hihihi

    ReplyDelete
  34. nxt time rakam bagi kita dengar ok...kitorang jd judge haha

    ReplyDelete
  35. yeahh.. akhirnye kte dah pun karok sesama.. tp tak hujan pun kan.. seblm tu ye la hujan..hihi...

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page