CNY1 - Taman Botani

✎dya bunga |⊙Monday, February 18, 2013| ☑
Masa cuti tahun baru cina yang lepas, disebabkan bosan sangat kat rumah dan tak tahu nak pergi mana kitaorang pergi taman botani, Putrajaya..hihihi.. pada mulanya ingat nak pergi Port Dickson tapi disebabkan masa tu dah tengahhari jadi tukar plan ke taman botani..ronda-ronda naik basikal..

Sampai situ dalam pukul 2.30 petang.. baru syok time panas berbasikal..haha.. memang belang muka.. aku amik basikal yang ada seat dua tu.. (lupa nama) sebenarnya tak pernah naik basikal dua seat ni.. berat kot basikal tu.. mula-mula aku duduk depan makcik aku duduk belakang tapi disebabkan aku ni kecik kan makcik aku duduk depan.. hihi

aku rasa gelak yang lebih daripada berkayuh. ada ke patut masa naik bukit tersalah guna gear basikal tu..patutlah macam berat je nak mengayuh..bila aku tukar gear tu baru rasa ringan..disebabkan tak larat nk kayuh naik bukit, aku dengan makcik aku plan kitaorang kayuh turun bukit je..haha aku rasa itu yang paling selamat kot..



sakit punggung aku naik basikal..haha.. terus basikal tu kat adik aku dan pakcik aku.. aku lepak tepi tasik dengan parent aku..parent aku khusyuk tengok ikan kat dalam tasik tu..haha.. yang aku pula syok snap pic sendiri dan pemandangan..pic sendiri tu wajib ada kan..hihihi.. tapi bila tengok tasik dan suasana sunyi hilang stress..

lepas satu jam berbasikal, adik aku ajak pergi alamanda..pergi makan..hihi.. lama tak pergi alamanda..aku rasa last pergi alamanda 3tahun lepas..hahah.. aku dgn mak aku makan curry mee.. tak curry mee kat food court tu xberapa sedap..hihi..aku suka lagi makan curry mee kat aeon maluri..lapar lah pula..hihi..lepas makan curry mee aku pergi cari waffle dan cool blog pula..haha.hari tu kerja aku makan je..hihi. balas dendam sebab aritu tak selera makan..hihi..




p/s : nasib baik aku ingt  balik password kalau x terhabuk lah blog ni xblh nak update.haha

30 comments:

  1. subhanallah, cantiknya pemandangan. best rrr dpt round2 dgn basikal 2 seat :)

    ReplyDelete
  2. wahh..nur pun tak pernah naik basikal [elik tu..hihih...

    seronok juga beriadah mcm tu kan.. :)

    ReplyDelete
  3. mama sekali je p putra jaya.hihi

    hahaha camna boleh lupa paswood blog ni...

    ReplyDelete
  4. Wah, nampak macam best je naik basikal tu.

    ReplyDelete
  5. Wah.. seronok berjimba2...
    AJ tak penah sampai Taman Botani..
    Lagipun jarang sangat ke Putrajaya tu.... =D

    ReplyDelete
  6. seronoknya bersantai2 kat taman.

    boleh terlupa password? huhu..

    ReplyDelete
  7. bestnye dya bab naik basikal couple tuu...nyue nak naik jugakk...

    nty nk g la..huhu

    ReplyDelete
  8. pergghh..indahnya taman botani! amboii hampir terlupe pasword ke?? mmg nk kena mkn slipar la eh kalo lupe betol2! :p

    ReplyDelete
  9. akak pon dah lame sgt la tak berbasikal..huuuu

    ReplyDelete
  10. beshnye...lama tak naik basikal...hihi

    ReplyDelete
  11. best la plak bleh naik beskal nih..dah lama x nek mesti keras punggung2 kan.hahaha

    ReplyDelete
  12. tak pernah smpai pun lagi kat taman ni. cantik. :)

    ReplyDelete
  13. akak g singgah jap jer dl xsempat ambil gambar,,,cantik gak kan

    ReplyDelete
  14. Nak pergi jgak!!!! Lame plan xpergi2 lagi. Masa tak ngam!

    ReplyDelete
  15. Waahh..makan angin..bestnya..naik baskal lagi.

    ReplyDelete
  16. lah awat smpi boleh lupa paswrd ni

    ReplyDelete
  17. xpenah g tasik tu wlaupun putrajaya dkat je..hehe

    ReplyDelete
  18. Nampah damai sangat suasananya. Penuh alami...

    ReplyDelete
  19. Bestnya kalau dapat berbasikal sambil tengok keunikan flora kan Dya..tenang ja kat situ kan.

    ReplyDelete
  20. pukul 2.30 pi sana bukan hilangkan stress., bertambah stress lagi adelah., hahahaha...

    ReplyDelete
  21. Pernah sampai sekali je tapi jalan kaki jela kat situ. hehehe...

    ReplyDelete
  22. salam dya
    Pemandangan ya menarik

    P/s pekabar dya bunga?

    ReplyDelete
  23. bersantai di tmn botani yepppp....bestnye. CiM dh lama tk berbasikal ni sbb laaa ni hujan jerrrr.

    bunga tak ikut pegi tmn botani ke dya?

    ReplyDelete
  24. indahnya naik beskal smbil nengok keindahan alam hehe

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page