Ke Lombok ke Kita? (Gili, villa hantu, bkt merese, kuta, sasak village)

by - Monday, August 22, 2016

ni sambungan dari hari ketiga.. boleh klik hari pertama, hari kedua , hari ketiga




GILI TRAWANGAN 





Pagi tu, siap-siap untuk bergambar ke "Ombak Sunset". but this time tak jalan kaki tapi kita naik basikal okay.. punyalah laju sebab kejar masa. sebab pukul 10 pagi mas adi pickup kitaorang. tapi kitaorang tak dapat bergambar kat "Ombak Sunset" sebab jauh sangat ke belakang. tapi kitaorang bergambar kat PANDAWA.. bak kata pekerja hotel tu buaian tu baru siap semalam.. so kitaorang lah yang rasmikan buaian tu.. Mohon jangan jeles okay..hehe.perkataan Pandawa pun tak ada lagi..boleh bau lagi cat minyak..hehe. pekerja hotel tu siap cakap nanti tag lah nama hotel dorang.. sekarang ni pun aku tengok kat Instagram dah ramai yang bergambar kat situ..sekurang-kurangnya tak adalah kitaorang terkilan tak dapat bergambar kat "Ombak Sunset" tu an..lepas breakfast tu, terus balik ke teluk Nare..sedihnya.. series tak puas semalam je kat gili trawangan.. nanti ada rezeki kita jumpa lagi ye. 



MALAKA, 


Kat sini kitaorang singgah bergambar..macam biasa satu tempat nak dekat seratus gembar.hehe..



VILLA HANTU



Masa perjalanan ke "Batu Payung" kitaorang singgah ke "Villa Hantu". Bukan sebab tempat ni berhantu tetapi sebab project kat situ tak dapat kelulusan dari pihak berwajib..so terbengkalailah.. pemandangan dari atas villa ni sangat cantik. berhantu sebab pemandangan yang cantik. dari atas villa korang boleh lihat gunung di Bali..



BATU PAYUNG




Tempat ni jarang-jarang orang pergi.. hehe.. tapi sebab dah alang-alangkan..why not singgah kat tempat tu an.. tempat ni pun cantik. ada dua options nak ke "Batu Payung". 1st option korang boleh jalan kaki lebih kurang 30minit or options kedua naik bot jelah..haha.. xsampai 10 minit dah sampai..hehe.. for your information, tempat ni dekat dengan "Tanjung Aan".. 


TANJUNG AAN



Pemandangan kat sini memang sangat cantik.. tapi kat sini macam biasalah selfie,selfie..hehe


BUKIT MERESE

di bukit merese. 
Tempat ni sangat cantik. tapi nak ke tempat ni terpaksa lalu jalan yang sempit..dan terpaksa naik bukit lebih kurang 10 minit je.. tapi bila dah sampai atas hilang penat tu.. tempat ni sampai sekarang aku tak boleh move on..haha.. you gais patut kesini.. rasa macam tak nak balik bila dah sampai atas tu.. 


KUTA LOMBOK





Kat sini amoi dan azam shopping beli ole-ole.. hehe.. yang aku busy bergambar.. 


SASAK VILLAGE



Tempat ni korang boleh tahu adat-adat orang sasak.. ni yang selalu kita dengar kena culik si perempuan kalau nak kawen dengan orang tu. dan kalau dah pandai sulam tu maknanya dah boleh kawen..eh.. 

kebetulan kitaorang pergi tu ada majlis perkahwinan.. sempat lah tengok majlis tu.. lepastu kitaorang jalan-jalan satu kampung. sempatlah juga belajar sulam..hee..yeay..dah pandai dan dah boleh kawen..hehe.. sempatlah juga beli ole-ole untuk kawan-kawan kitaorang.. 


KAROKE

Geng Gilo


malam tu kitaorang stay kat Pratama hotel.. hotel ni memang okay dan ramai orang malaysia stay kat sini. lepas dinner, kitaorang karoke dengan mas-mas supir..hehe. so kalau korang ke Lombok bolehlah guna servis dari Mas adi.. (Kat ig - Adibebetet). 


LAST DAY 



Pagi tu, kitaorang ingat mas adi je yang ada hantar kitaorang ke airport tapi tak sangka papa angkat si amoi (pak yudi) dan mas adin pun turut hantar.. papa angkat si amoi ni patutnya ada tamu di gili tup tup ikut sekali hantar kitaorang ke airport..terharu babe.. moment paling sedih..setiap pertemuan tu pasti ada perpisahan bukan.. 

sempat gaklah singgah beli sambal lombok.. bila sampai lombok ni korang patut try minum kopi lombok dan sambal.. hehe

*Hope dapat ke Lombok lagi..
*sampai sekarang masih contact dengan mas-mas ni..siap bagi video bujang lapok..haha





GILI TRAWANGAN

BUKIT MERESE

BUKIT MERESE

View from Villa Hantu





inilah mas adi.. mau ke lombok cari dia ye.. 

gili trawangan
View from Villa Hantu

batu payung


TANJUNG AAN
GILI TRAWA NGAN

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA.. =)








You May Also Like

7 391 sedang mendoakan dya

  1. bestnya...teringin nak pergi jgk..huhu

    ReplyDelete
  2. perghhhh...cantik giler villa hantu tu...
    bilalah nak sampai sini...huhu...

    ReplyDelete
  3. bestnye bestnye bestnyeeeeeeeee.. jeles taw!

    ReplyDelete
  4. Советую:) самые дешевые индивидуалки Москвы приглашу в гости порядочного и щедрого мужчину!

    ReplyDelete
  5. Menarik !! Nak pergi bulan june ni . Bole sy dptkan no abg adi tuh tk ? Mcm menarik je

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni num dia.. kalau whatsapp : +6282 144 786 542 tak pun boleh ke ig dia adibetet.

      Delete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)