raya lagi

✎dya bunga |⊙Friday, August 23, 2013| ☑


Halluu.. Hari ini dya nak cite pasal beraya kat kampung.. Tahun ni tak berapa nak berjalan.. Sebab atuk kurang sihat. Raya kedua kitaorang gerak balik negeri sembilan.. Makcik-makcik blah mak aku join sekali.. Hehe.. First sekali kitaorang singgah ke kampung cik mawar kat air mawang. Sebenarnya umh nenek aku ngn kg cik mawar ni dekat sangat. Hehe.. Kitaorang beraya kt umah cik mawar dulu lepas tu baru semua pergi umah nenek aku..

DIsebabkan hari tu hari jumaat, kitaorang yang perempuan ni tinggal kat rumah cik mawar dulu sementara yang lelaki pergi solat jumaat.

Lepas beraya kt rumah cik mawar kitaorang gerak ke rumah nenek aku. Malam tu family adik mama aku join tidur kampung.. Hehe..lepas makcik dan pakcik aku beraya kt rumah nenek aku, kitaorang gerak pergi segamat.. Beraya rumah saudara mak aku.... Lepas beraya kt segamaat kitaorang berpecah.. Family pak ngah aku pergi ke jb dan family cik na ikut family aku tidur rumah nenek aku. Hehe..

YAng seronok pasal kampung ni kalau bab tidur kt kampung. Sejuk.. Tak payah on aircon. Hehe.. Jom layan picture dibawah..tengok lah sampai muntah ye. Sebab pic orang yang sama je.. Heheh..








RAya yang seterusnya aku beraya dengan buku.. Hehehe..

21 comments:

  1. Laaaa....
    Air mawang ke?
    Tau sangat.....
    Hehehehehe....

    ReplyDelete
  2. dya tolong jangan nyanyi nak kawin dgn anak raja eh....nanti pokok tumbang...hehehehe

    ReplyDelete
  3. teringin nak naik buaian . dulu2 masa kecik slalu naik. smpai jatuh. huhu

    ReplyDelete
  4. beznya rya dya..bla nk rya ngn kita plk.hihi

    ReplyDelete
  5. mcm2 memek muka la korg..haha.. tgk apa atas buai tu? ada kera ke? hihihi.. ;p

    ReplyDelete
  6. jauhnya beraya dya.. tau takpe kat kampung sejuk kan.. lagi satu pagi2 liat nak mandi sebab air sejuk. heheh..

    ReplyDelete
  7. beraya dengan buku pon best jugak ape..hehehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dya :)

    semoga atok cepat sembuh ya. Aminn.

    ReplyDelete
  9. kampung mmg sejuk dya...
    nak2 kalau hujan,. tak cukup sehelai selimut..hehhee

    ReplyDelete
  10. Bestnya ada buaiannnn kalau kitorang mesti dah berebut

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya Dya...raya dengan buku pon tak pe la kan...janji happy..;)

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya dya.miss u so much.

    ReplyDelete
  13. Waa sis...suka buaian gantung tuuu...heee

    ReplyDelete
  14. Selamat Hari Raya Dya...

    CiM pown beraya dgn buku jugak, dh 2 thn ghuper gini...hihihi...good luck Dior

    ReplyDelete
  15. seronoknya beraya. CiM ridu nak jumpa dya lg. kita cuba2 hari raya haji nnti....

    ReplyDelete
  16. bile muke dya lamelame kan, ade iras shila hamzah. hehehe. dh gitau ke belum ehhh? lupe.

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page