RAVE MOVIE - GENRE LOVE ROMANCE

✎dya nasir |⊙Friday, June 19, 2020| ☑
Cover art

Harini dya share list movie dya tengok dengan kawan-kawan dia. Tapi dya guna apps Rave. Sampai sekarang dya still guna apps ni bila nak nak tengok movie ramai-ramai. Tapi movie dari Google drive, Netflix, Youtube je boleh share. Cerita yang tak ada dalam Netflix atau pun Youtube dya akan download dan upload dalam Google Drive. Untuk entry ini dya akan share Genre Love Romance sahaja. Next entry dya akan share Genre lain. 


Genre Love romance / Drama Movie




The Perfect Date | Netflix Official Site

1. The Perfect Date 
(Netflix)

  • Rate IMDB  - 5.8/10
  • Dya Rate - 3/5




www.gstatic.com/tv/thumb/v22vodart/16511311/p16...


2. Tall Girl 
(Netflix)

  • Rate IMDB  - 5.2/10
  • Dya Rate - 3/5
  • Mengenai Jodi yang mempunyai low confident disebabkan ketinggian dia dan family & best friend Jodi selalu beri semangat pada dia. tapi pada yang sama bestfriend Jodi iaitu Jack menaruh hati pada Jodi. 



encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS...


3. Love wedding repeat 
(Netflix)

  • Rate IMDB 5.8/10
  • Dya Rate 3/5
  • Mengenai Jack yang menginginkan majlis perkahwinan adiknya berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang masalah. Cerita ni bosan sedikit disebabkan scene tempat yang sama je. 




Tune in for Love - Wikipedia


4.Tune in for love - Korea (Netflix)


  • Rate IMDB  - 7.1/10 
  • Dya Rate - 2/5
  • Cerita ni bagi dya sangat bosan. dya dengan kawan dya boleh terlelap tengok cerita. Maybe sebab jalan cerita ini terlampau slow. 




www.gstatic.com/tv/thumb/v22vodart/16409065/p16...


5. Back to 90s - Thai (Netflix)

  • Rate IMDB  - 6.4/10
  • Dya Rate 3.5/5
  • Cerita mengenai lelaki ini pergi ke zaman lampau menggunakan public telefon dan dia jumpa ayah dia ketika muda. Cerita ini lagi best dari Tune in for love.




Is Falling Inn Love (2019) on Netflix Denmark?


6. Falling Inn Love (Netflix)

  • Rate IMDB  - 5.6/10 
  • Dya Rate - 4.5/5
  • Cerita ini dya recommended untuk tengok. Garbriela yang berasal dari San Francisco telah memenangi contest rumah di Pekan kecil di New Zealand. Dia datang ke pekan kecil untuk renovate rumah tersebut dan bertemu dengan Jake contractor di Pekan tersebut. Cerita ini ada sedikit comedy lagi-lagi part kambing kat dalam rumah. hehe




www.gstatic.com/tv/thumb/v22vodart/17913154/p17...


7. All the Bright Places (Netflix)

  • Rate IMDB  - 6.5/10
  • Dya Rate - 3/5
  • Cerita mengenai Violet and Theodor yang mempunyai depression. Dua-dua struggle untuk lawan perasaan depression. Violet pernah cuba untuk membunuh diri tetapi Theodor selamatkan dia. Theodor akan bawa Violet buat aktiviti- aktivit yang boleh bagi mereka happy. Tapi tulah kesian juga pada Theodor akhirnya bunuh diri disebabkan depression. Pengajaran dari cerita ni depression ni memang tak boleh buat main-main. lagi-lagi bila dalam cerita ni Violet lagi nama depression daripada Theodor dan orang tak sangka yang Theodor boleh bunuh diri tapi cerita ni agak slow. 




Love Aaj Kal (2020) - IMDb


8. Love Aaj Kal 2020 (Netflix)


  • Rate IMDB  - 5/10
  • Dya Rate - 2.5/5
  • Cerita ini dya terlupa pasal apa.





www.gstatic.com/tv/thumb/v22vodart/18198899/p18...


9. The Wrong Missy (Netflix)

  • Rate IMDB  - 5.7/10
  • Dya Rate - 3/5
  • Cerita ini tidak sesuai tengok dengan kanak-kanak. tapi cerita ini kelakar. Pasal Tim ni tersalah ajak perempuan ikut dia pergi Hawaii. Perempuan yang dia ajak ni pula jenis perangai bimbo, jenis tak tahu malu. 



eplay-prod.s3-eu-west-1.amazonaws.com/store/mov...


10. 18 Present (Netlflix)

  • Rate IMDB  - 6.7/10
  • Dya Rate - 4/5
  • Cerita ni dya recomended untuk tengok. Mengenai Elisa yang dibesarkan oleh ayah dia. Dari umur dia setahun dia akan menerima hadiah dari ibu walaupun ibu Elisa meninggal dunia ketika melahirkan Elisa tetapi Elisa kurang suka hadiah-hadiah dari Ibunya. Pada hari jadi ke 18, Elisa koma disebabkan accident dan semasa dia koma. dia berjumpa dengan ibu dia ketika mengandungkan dia. Ibunya sakit kanser ketika mengandungkan Elisa dan disebabkan dia tahu dia akan pergi dia prepare awal-awal hadiah untuk Elisa. 








www.gstatic.com/tv/thumb/v22vodart/16301537/p16...


11. Love for Sale 1 (Netflix)


  • Rate IMDB  - 6.7/10
  • Dya Rate - 3/5
  • Mengenai Richard berkenalan dengan Ariani melalui Dating app dan tanpa richard ketahui apps tersebut mempunyai 45hari contract dan dia telah jatuh cinta pada Ariani. 




encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS...


12. Sanam teri kasam ( Telegram)


  • Rate IMDB  - 7.3/10
  • Dya Rate 4/5
  • Cerita ini kena standby tissue. Mengenai Saru dan Rane. Rane seorang bekas banduan dan Saru bekerja sebagai pustakawan. Saru agak tertekan apabila adik perempuannya ingin berkahwin dan terpaksa plan nak kahwin lari disebabkan kakaknya, Saru tidak berkahwin lagi. Saru meminta tolong dari Rane yang merupakan jirannya untuk ubah penampilan dia yang agak kolot untuk mencari bakal suami. Kisah cinta Rane yang setia  dengan Saru. Lagi menyedihkan apabila Saru dihalau keluar dari rumah dan jatuh sakit. 


No comments:

Post a comment

Dah baca jangan lupa komen ye..
Satu pun jadi lah..😀

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page