OC Training 2014

✎dya bunga |⊙Wednesday, January 22, 2014| ☑


Akhirnya baru dapat rehat dan dapat update blog ni..semester lepas semester yang paling sibuk.. sibuk dalam segala hal.. minggu ni baru dapat merehatkan diri..terasa janggal pun ada tiba-tiba duduk rumah relaks je.hehe..selalu jarang duduk rumah.. busy siapkan assigment.. sebenarnya banyak benda aku nak kongsikan.. dari tahun lepas lagi tapi cuma masa nak menaip je tak ada..bila ada masa line internet pula tak ada..

hari ini aku nak cerita aktiviti terbaru aku.. minggu lepas, aku join camp OC training, kat gerik.. tiga hari dua malam.. lepas habis final je lusa dah joined camp ni.. hihi.. sebenarnya dah lama tak join aktiviti macam ni.. hehe..

Hari Pertama

aktiviti pada hari pertama tak ada lah menarik sangat. siang tu kitaorang cuma ada aktiviti suai kenal.. malam tu baru ada aktiviti yang mencabar sikit..hehe.. (mencabar lah bagi orang penakut cam aku ni) sepatutnya night walk tu dorang buat hari kedua tapi dorang awalkan.. sepanjang aktiviti malam tu ok je cuma macam bengang sikit lah sebab dorang boleh sorok an salah seorang dari kitaorang ni..yang agak macma bengang lagi orang yang kena sorok tu kawan aku.. jadi pape dorang akan tanya aku mana kawan aku yang hilang tu.. sebenarnya kitaorang dah tahu dah plan dorang..kitaorang ikut je flow dorang..dorang berlakon kitaorang pun berlakon lah juga pura-pura risau mana kawan kitaorang yg hilang tu.hehe..

hari kedua

aktiviti hari kedua ialah aktiviti jungle treaking.. yeayy.dah lama tak masuk hutan..hehe..  satu benda je aku tak suka bila masuk hutan..pacat!!! tekaan aku hari itu tepat.. pacat sonok curi darah aku..hehe.. sia-sia aku pakai stokin sampai dua lapis tapi kena gigit juga..hehe.. aktiviti yang seronok hari itu main lumpur..hehe.. setiap orang kena lalu lumpur.. pastu muka memang akan kena tempek ngan lumpur..so tak payah susah pakai mask okay..hehe.. malam tu kitaorang buat BBQ.. dan adalah beberapa orang yang rajin menyumbangkan lagu..hehe..aku tak rajin nak menyumbangkan lagu aku hanya mampu makan, makan dan makan..hehe

Hari ketiga
  Aktiviti terakhir kitaorang kat camp ialah aktiviti berakit..aku paling suka aktiviti ni.. sebenarnya awal-awal lagi kitaorang satu kumpulan ni memang macam tak yakin dengan rakit kitaorang..berat sebelah.. maybe sebab kitaorang paling ramai kot.. sepatutnya group leader kitoarang naik rakit kitaorang tapi disebabkan kan rakit berat sebelah, group leader kitaorang naik rakit group lain..hehe..yang tak bestnya bila tayar tu bocor.. kitaorang terpaksa berhenti, kena ikat balik rangka rakit ngn tayar.. bila sampai kat tempat kem tu kitaorang kump terakhir..tak kesahlah walaupun lambat tapi selamat sampai...hehe..




5 comments:

  1. bestnyaaa..!
    teringin nak beraktiviti gini...

    ReplyDelete
  2. kat mana gerik tuu..hahah..terus tanya sbb kg akak tuu

    ReplyDelete
  3. wahh beznya dya..lama ayu tak buat aktiviti gini.

    ReplyDelete
  4. OC training? walaupun aku xtau apa bendalah tu. dah baca macam nak join camp je. biasalah irang macam aku suka bab bab camp nih. hihi

    ReplyDelete
  5. scarynye..sebab saya tak pandai berenang

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page