bello hilang!!

✎dya bunga |⊙Tuesday, February 28, 2012| ☑
comel tak saya?
gambar kat atas ni gambar anak aku, bunga.. tapi family aku semua panggil bunga ni baby... minggu lepas, masa aku nak bersiap-siap nak pergi kelas, aku lepaskan si bunga dan bello.. selalu aku lepaskan tak hilang, tapi masa tu tiba-tiba plak si bello ni hilang..

bello ni kakak sedara aku punya.. aku tolong jaga je si bello buat sementara waktu..masa kakak sedara aku ni jaga si bello ni pernah hilang..nasib baik tak kena makan ngn kucing.. ada ke dia nyorok dalam helmet.. 

kalau anak aku hilang, aku panggil baby kadang-kadang dia barking. aku tak heran sangat kalau anak aku hilang sebab aku dah tahu tempat persembunyian bunga ni.. tapi kalau bello ni hilang aku rasa macam nak  nangis je sebabnye aku jaga sg orang lain..

bersepah bilik aku cari si bello tu.. tapi disebabkan pagi tu aku ada kelas, terpaksa lah aku tutup semua tingkap dan pintu takut lagi jauh si bello ni menyorok. masa tu adik aku je yang tahu bello tu hilang..aku ingatkan dia bagitau mak dan ayah aku rupenye tak..

bila aku balik aku tengok pintu bilik aku terbuka.. kelam kabut aku cari mak aku, tanya siapa yang buka rupanye mak aku..nasib baik mak aku tak buka tingkap.kalau tak menangis lah aku takut-takut si bello ni keluar plak..

nasib baik sugar glider ni tak aktif waktu siang dan waktu siang waktu tidur sugar glider.. masa aku cari kat tilam bawah katil aku aku terjumpa lah si bello ni.. marah kacau dia tidur.. lega bila dah jumpa bello..masa nak pergi pangkor hari tu, aku hantar bunga kat kakak sedara aku rupa-rupanya bunga dan bello pernah hilang.. 

sekarang ni aku agak berhati-hati sebab takut bello hilang lagi..

34 comments:

  1. eh eh eh awak.mana kite x suke awak share blog kite kat sini...hehe...suka laaaa! :)

    tak cuma risau dya yang rasa terpaksa...hehe...

    tpi sgt2 berterima kasih kerana sudi berkongsi!hehe :)

    apa binantang ni???wahhh...scary la mata dier! >_<

    hehehe

    ReplyDelete
  2. @Mr.Clivemana ada terpaksa..kalau terpaksa dya tak share..hehe.. tu sugar glider lah.. scary ke?? mana ada scary..

    ReplyDelete
  3. ohh...penah dgr jugak sugar glider ni...scary laaaa! tgk mata tu...xpe la.haha...sekor ni brape dya?

    and terima kasih skali lagi sebab sudi share.
    harap2 awak tak salah paham ape yang sy tulis tadi.bukan maksud sy xsuka org tulis,tapi paham2lah dari tulisan ni susah nak ekspresi maksud yang ingin disampaikan...hehe :P

    ReplyDelete
  4. @Mr.Clivescary?? nnti mlm2 dia kaco Mr.Clive..haha..gurau je..dya beli dalam rm250..

    tak salah phm pun..dya phm..mmg pun kdg2 boleh buatkn org lain salah faham mksud yg kit nk smpaikn..hehe..

    ReplyDelete
  5. dya..benda ni geli x bila pgang?huhu...comel..tp dila xberani pgang,teringt tikus..huhu

    ReplyDelete
  6. hee, susah jugak eh jaga sg ni.. hee. Eza takde lagi sicomel ni...

    ReplyDelete
  7. wah.. nnti leh mintak nasihat ni.. Plan nk beli sugar glider 4 tahun lps lagi tapi xjugak beli.. :) Senang x jaga??

    ReplyDelete
  8. alahai si comel bunga nih....susah nk jage kalo kecik molek cm tu kan..kalo hlg sush nk crik.

    ReplyDelete
  9. rm 250 sekor???wahhhh...mahal giler! @_@

    hahah

    anyway,good morning! :D

    ReplyDelete
  10. dah lah badan dia kecil... mesti susah nak cari ni...huhuhu

    sy tag awak :

    http://masrinasidek.blogspot.com/2012/02/jom-exchange-bloglist-dengan-blog-rilek.html

    ReplyDelete
  11. @~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ tak geli pun..bg dya, tikus lg geli dri sugar glider ni

    ReplyDelete
  12. @Eza Boom Boom hehe..tak sush tp bila hilang yg sush..hehe

    ReplyDelete
  13. @nanieybarnieylurvieyhehe..blh je.. npe tak beli?? senang je jge..

    ReplyDelete
  14. @CikFitu lh..bila hilang yg dya sush hati tu..

    ReplyDelete
  15. @Mr.Clivehehe..tu kira murh lh juga..ada yg smpai rm300 tau..hehe

    ReplyDelete
  16. @Masz Sidek hehe..tu lh..kecik sgt..mmg sush nk cri

    ReplyDelete
  17. dulu ejam pernah skali nak beli. tuk hadiah kat awek ejam.
    dari sugar glider, or Hedgehog atau pun arnab. last2 die nak arnab sebab bulu tebal and boleh peluk....


    well... untuk orang tersayang punye pasal.. duit bukan ukuran.. cewahh.. :P walaupun melayang juga la beberapa ratus... -.-"

    ReplyDelete
  18. alololo..comeinya..nur xpernah pegang..n rasa takut la nk pegang...

    tapi geram tgk mata dia..bello pinjam mata boleh..?hihi

    ReplyDelete
  19. ni binatang yang suka dok tenggek kat badan orang tu ek? huhu cool~

    ReplyDelete
  20. Dya... Comel laaa bunga Dya...
    Anty pun nak cari jugak la sepasang...

    ReplyDelete
  21. comeyy.. tapi alycia geli skitt hehe..

    ReplyDelete
  22. comel je tgk tp tak sanggup nak bela..kucing banyak sgt kat umah ;)

    ReplyDelete
  23. Pelihar ler....binatang yang besau-besau sikit macam kambing ker...kuda ker..suretak hilang..hahahhaha.
    Lawak petang..jangan marah!!

    ReplyDelete
  24. @Ejam wah..sanggup tu..kalau dya tak snggop nk melayang duit beberapa ratus..hehe

    ReplyDelete
  25. @Ejam wah..sanggup tu..kalau dya tak snggop nk melayang duit beberapa ratus..hehe

    ReplyDelete
  26. @Cik Nurkang nur pinjam kang mata nur jadi kecik plak..hehe

    ReplyDelete
  27. @Muhammad Saiazuan Norhalik a'ah.. mmg suka bertenggek..npe nk bela jugak ke?

    ReplyDelete
  28. @Deru Ombakcarilh aunty.. jgn beli yg msih bby tau..

    ReplyDelete
  29. @kaishinkalau byk kucing takut kucing ngap je sg tu..hehe

    ReplyDelete
  30. @Hanifhaha..kalau blh nk bela kuda..tp kuda mahal sgt..haha...kalau hanif nk belanje blh gak.. dya tlg jagakan

    ReplyDelete
  31. as salam..
    laaa..ingatkan belon tadi. adoi..
    hehe.. pakai rantai kat leher?
    wuwuwuwu..

    kejam la pulak.

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page