mengatuk, tertekan ataupun sakit kepala WAJIB baca entry ni..

by - Tuesday, February 21, 2012


Di sebabkan sekarang ni dya banyak sangat assigment dan ada lah sedikit tekanan, dya cuba lah tanya kat pakcik google tips-tips hilangkan tenangkan.. tak sangka pakcik google bagi maklumat mengenai warna mampu menghilangkan masalah sakit kepala, tertekan atau sering rasa mengantuk. dya pun nak kongsi tips-tips ni dengan korang..







MERAH 
HILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA 


  • membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala.
  • Letakkan tuala lembab berwarna merah diatas mata jika rasa sakit kepala. Ia mampu meningkatkan peredaran dan melonjakkan adrenal 
  • dya nak cuba tapi kat rumah tak ada tuala warna merah plak..hehe..

BIRU
MENGURANGKAN TEKANAN DITEMPAT KERJA 

  • Cuba fokuskan mata korang kepada sesuatu yang berwarna biru jika korang rasa tertekan
  • Ia berupaya merangsangkan suasana tenang dan ianya dapat mengurangkan tekanan darah.
  • tak pun cuba ubah "screen saver" computerkorang kepada warna-warna yang dapat membuatkan korang merasa tenang dan kurangkan rasa tegang.
  • dya tengok pic warna biru pun dya dah rasa tenang...

MERAH JAMBU
ELAKKAN INSOMNIA 

  • sukar untuk tidur diwaktu malam? apa kata korang cuba petua ini. Hias bilik tidur korang dengan warna merah jambu
  • mengikut kajian warna merah jambu mampu mewujudkan suasana santai dan selesa.
  • dan juga Suasana yang romantik...
  • dya tak cuba lagi.. hehe

JINGGA
CERIAKAN MOOD ANDA

  • bila korang merasa murung atau cuba untuk mengembalikan tenaga , korang cubalah sesuatu yang berwarna jingga. Insyaallah pasti mood korang akan Berubah.
HIJAU
LENYAPKAN KELETIHAN 

  • Terdapat pendapat yang mengatakan warna ini mempunyai kesan positif dalam sistem imunisasi selain dapat menggalakkan suasana harmoni di dalam badan

You May Also Like

25 391 sedang mendoakan dya

  1. sy slalu insomnia...jadi prlu kaler bilik kaler pink la ni?adessss >_<

    ReplyDelete
  2. oo..saya ak cubalah warna2 ni..ihik..thanks dear..

    jemput singgah blog ye.:)

    ReplyDelete
  3. Oh! oh! oh! ... Kaler kaler kehidupan yang selesa..

    Eheh! >>______BIG HUGS______<<

    ReplyDelete
  4. thanks for sharing this too. jgn lupe kerap² mandi eh. boleh jugak hilangkan tekanan byk assignment tu. ;)

    ReplyDelete
  5. @Mr.Cliveapa lagi, cat bilik jd wane pink ye..haha

    ReplyDelete
  6. @9n0L4 lepas ni bila tekanan je dya mandi..hehe

    ReplyDelete
  7. tapi bila tengok banyak2 kaler gini,pening lak jadinya.hahaha

    ReplyDelete
  8. wah.. rajin dya bagi tip..Mak Usu nak try la semua tu..

    ReplyDelete
  9. wah.. rajin dya bagi tip..Mak Usu nak try la semua tu..

    ReplyDelete
  10. @aReLaN kalau pening cuba petua warna merah ye..haha

    ReplyDelete
  11. Aku suka warna biru....tapi tetap pressure gak kattempat kerja..huhuhu

    ReplyDelete
  12. bagusnya dya ni...suka..nad skunk mmg susah tido..:D

    pandang benda pink terus tido...;)

    ReplyDelete
  13. patut le segar je masa blogging..blog sy kaler hijau..hehe

    ReplyDelete
  14. Sy pn dh dkat 5 thn insomia...tp rase cm pelik je kalo cat bilik kaler pink...
    =.=''

    ReplyDelete
  15. tip yg baik....
    nanti nak cuba...

    ReplyDelete
  16. hihihi .. merah my febret kaler =) .. nanti blh la tenung lama2 kaler tu sbb sy slalu sakit kepala :p

    ReplyDelete
  17. yang paling penting pink itu adew , hik3 !

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)