segmen 2: 6 pekara tentang saya II

by - Thursday, November 15, 2012


hari ini aku nak join segmen dari kina.. kina ni salah seorang ahli GSF.. sebelum ni aku pernah join segmen yang sama dari kina..hihi..tak sangka ni segmen dari kina..nak tahu enak perkara tentang aku? cuba sroll ke bawah..

*****



*****



*****


*****




*****



*****

COKLAT..



coklat ni memang makanan kesukaan aku..kalau aku ikut mak aku pergi beli barang dapur mesti beli coklat.. kalau time kerja mesti ada coklat.. kiranya macam release tension..hihi.. kalau masa lunch wajib singgah kedai runcit sebelah kedai mamak tu nak beli coklat.. 
Warna coklat pun memang colour kesukaan aku.. cari tudung atau shawl aku memang suka cari warna coklat..haha

BEG..


aku sangat suka dengan beg.. sejak sekolah lagi hobi aku suka mengumpul beg.. aku bukan jenis beli beg yang berjenama..sebabnya aku rasa macam rugi..haha..
yang penting beg tu cantik dan tahan lama.. kalau pergi jalan-jalan dan ternampak kedai beg, secara automatik aku boleh pergi ke kedai beg tu..cuci-cuci mata dulu.. 
kalau ada yang berkenan dan masa tu ada duit baru aku beli.aku rasa tiap-tiap bulan aku shopping beg.. lebih-lebih lagi yang harga 3 / 4 rm100..wow..


TOM YUM..



Makanan kegemaran aku mestilah tomyum..kalau makan kat luar menu yang aku pilih tomyum.. tapi aku tak reti masak sendiri..haha.. teruk betul perangai..

AISKRIM..

Aiskrim ni wajib aku makan bila aku sakit tekak atau ada ulser kat dalam mulut.. aku cuma akan makan aiskrim Mcd cone yang RM1 je.. aiskrim lain aku tak pandang sangat.. aiskrim tu je aku boleh makan banyak kali..kalau aiskrim lain aku cepat muak..hihi.. 

 KAROKE

karoke salah satu hobi aku.. walaupun suara ku seperti katak,tapi nak nyanyi juga..hihi.. tempat selalu aku pergi karoke kat Red Box Lowyat..

lagu wajib aku masa karoke Mengapa & Awan yang terpilu..hihi..aku pernah karoke dengan dua orang ahli GSF.. kat entry ni.. 
dengan bestie aku kat entry ni "Tiga Suara - dya,shila & nash". dan pernah jumpa benda pelik..kat entry ni.

ANAK
hye saya nemo..

Aku ada dua ekor anak..bunga dan nemo..dulu ada tiga ekor tapi baru-baru ni bello hilang tanpa dikesan..anak aku ni sugar glider.. aku tidur anak-anak aku ni berjaga, aku berjaga anak-anak aku ni tidur.. ada sesiap berkenan dengan anak aku ni? nak jadikan menantu? bunga baru putus cinta ni..hahah..
hye saya bunga..

disebabkan segmen ni cuma minta enam je aku bagi enam jelah..sebenarnya nak bagi banyak lagi..haha.. 

p/s: tahun baru, azam pun baru..:)

You May Also Like

33 391 sedang mendoakan dya

  1. hhihi...coklat, beg. tomyam,aiskrim..sama...2 lagi tak..

    ReplyDelete
  2. tq. da knl awk. sy pun suka coklat n aiskim.

    ReplyDelete
  3. caye cuke cekelat..nyum3 ~

    tom tom yam lagi paberet ! nyom2

    ReplyDelete
  4. hehehehe..

    kenal dah enam ttg kamu dik :) hehehe.

    ReplyDelete
  5. tang coklat, aiskrim & tom yam (tp cikna reti msk tomyam k. haha..) tu kita sama. tang karoke pun suka gak tp dgn org2 tertentu je. haha..

    eh simpankan bunga tu, cikna nk jadikan menantu utk anak cikna, momoe seekor teddybear. terima tak? hukhuk..

    ReplyDelete
  6. husna suka jugak coklat..singgah stesen pam minyak mna2 mmg x sah klau x beli coklat..=D

    ReplyDelete
  7. dya terbaik buat entry 6 tentang aku..

    ReplyDelete
  8. thanks kak sudi join..huhu...kina pom suka makan cokelat,huhu..bestkan..n kina adalah pengemar tegar tomyam..n x pandai masak..selalu mak yang masak...dulu penah masak xp ayah cakap x sedap sebab x rase tomyam nya..haha...x dinafikan mak memang hebat memasak..huhu..:)

    kina nak ngorat bunga boleh..?

    ReplyDelete
  9. ais krim mcD tu..mmg sedappp..!
    nur pun suka.. :)

    nur bela kucing je..hihihi

    apapun, selamat bersegmen dya.. :)

    ReplyDelete
  10. yg len tu sama...tang anak tu je yg x sama kehkehkeh

    ReplyDelete
  11. aiskrim dan coklat... sedap... ^_^
    bello hilang tanpa dikesan ye...

    selamat bersegmen... =)

    ReplyDelete
  12. hikhikhik
    ada jugak psamaan kita dya..
    eskrim..coklat..tomyam..hahahaha
    mmg wajib la kan,tmbh lak mkn eskrim tgh2 panas..perghh mmg sedap la sgt :)

    ReplyDelete
  13. coklat den pun suke slmt bersegmen dya

    ReplyDelete
  14. Salam Ma'al Hijrah,dari pakjoe sori lambt ucap :)

    ReplyDelete
  15. selamat bersegmen dya..ehehe

    ReplyDelete
  16. dya,harap kau berjaya okey.hehe

    ReplyDelete
  17. coklat..tomyam & aiskrim...akak mmg suka..tp bab karok hahaha..lupakan je..hehehe

    ReplyDelete
  18. sukla giler sugar glider tu.perghh

    ReplyDelete
  19. hai.. semua makan je ni. kalau ada "10 pasal diri saya".. 9 pasal makanan kan kan.hehe lawak ja ok :)

    ReplyDelete
  20. Aiskrim salah satu kegemaranku..
    Tomyam campur kegilaan ku
    Selamat bersegmen

    ReplyDelete
  21. terliur tgk tomyam tu... huhu

    ReplyDelete
  22. Kebyknnye psl dya deqla dah tau..wahhh best la penah karok dgn gsfian...sape tu dya??? haha...

    ReplyDelete
  23. ciksu ska coklat dan tom tum juga 'D

    cik lobak singgah dari segmen yg sama salam kenal..
    new follower ;D

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/segme-2-6-perkara-tentang-saya-ii.html

    ReplyDelete
  24. selamat bersegmen,,=) dr segmen yg same=)

    saye pon suke coklat,kalau g mane2 wajib beli,,pastu baju ke tdung ke byk wane coklat smpai yg lain bsing tanye xde ke wane lain,haha

    ReplyDelete
  25. hehe dlm byk2 ni,solehah ske aiskrim dan coklat

    ReplyDelete
  26. alahai dya...masak tomyan=m sangat2 sonang..meh nak ajar=)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)