"wonder girls malaysia"

✎dya bunga |⊙Monday, October 15, 2012| ☑
keychain dari deqla
Sabtu lepas aku ada jumpa dua wanita melayu terakhir..ala..korang mesti tahu siapa kan.. tak lain tak bukan mesti lah ayu dan deqla..hihi.. sambil muka gedik.. Sebenarnya first time jumpa dorang tau.. tapi bila jumpa tu macam dah lama kenal je.hihi..

Idea nak jumpa ni tercipta gara-gara pic minta pelempang aku tu kat fb.haha. pada mulanya cadang nak jumpa hari ahad tapi disebabkan deqla terpaksa bawa anak buah dia pergi jalan-jalan terpaksa tukar hari lain..nak tukar pada ahad depan ayu pula busy..jadi kitaorang jumpa hari sabtu je lah..kebetulan minggu tu aku memang free..hihi

aku dah macam perempuan melayu terakhir.haha
Kitaorang jumpa kat Times Square je. yang tak syoknya masa aku nak keluar rumah tu hujan lebat.. perghh..memang sakit hati lah..aku dah siap pakai lawa-lawa hujan lebat pula.. menguji keimanan betul..memang seronok dapat tidur bila hujan lebat.haha.. Sementara nak tunggu hujan reda aku boleh kemas rumah, mop lantai.. terlebih rajin..hihi bila agak-agak hujan dah reda aku minta tolong ayah aku hantarkan aku kat LRT Pandan Indah.
ayu dan deqla.

nasib baik tunggu tren tak lama..macam tahu-tahu je aku nak cepat.. hari itu aku ala-ala perempuan melayu terakhir gitu..haha.. tak pernah pakai macam tu..selalu pakai t-shirt dengan jeans je.haha.. tengok pic di bawah ye.hihi.. bila dah sampai aku terus mesej ayu..kitaorang jumpa kat pintu masuk.. nasib baik jumpa tau..kesian ayu kena tunggu lama.. ayu cakap aku kecik..tapi sebenarnyaada orang yang lagi kecik lagi dari aku.haha..

sementara tunggu deqla sampai kitaorang pergi jalan-jalan dulu,minum sambil berborak. bila deqla call cakap dah sampai, kitaorang pergi ambil deqla pula.. tak sangka deqla lagi kecik dari aku..hihih.. dan muka dia nampak lagi muda dari aku..kan ayu? kalau dia cakap tak kawin lagi pun orang akan percaya.haha..bukan-bukan.kalau dia cakap dia budak sekolah lagi pun orang akan percaya..haha..

disebabkan tak tahu nak pergi mana, kitaorang pergi karoke kat redbox lowyat..lama tak karoke kat situ..haha 
wonder girls..haha
deqla tgh feel menyanyi tu..lalala
kitaorang pergi tu masa "tea time". disebabkan semua dah kenyang makanan tu bungkus je..makan kat rumah..hihi.. yang seronoknya semua jenis sporting.. boleh duet lagi tau..jangan jeles ok.. kitaorang duet lagu beribu sesalan...lupa plak nak record bagi korang jeles.hahaha. 

aku rasa hari tu aku yang paling banyak menyanyi..haha.. nasib baik semua jenis sporting.series semput tau nyanyi banyak lagu.haha.. lupa plak nak bagitahu, hari tu aku bawa anak aku, bunga.. bunga macam tahu-tahu je nak bawa dia jalan.hihi..

deqla dan aku
ayu dan aku
masa ayu tengah menyanyi, aku keluarkan bunga..aku rasa bunga pun nak tengok ayu dengan deqla..haha.. mungkin disebabkan speaker kuat sangat bunga melompat ke bahu deqla dan seterusnya ke ayu ..haha..aku rasa masa tu ayu terkejut.haha..aku terus ambil bunga masuk kan dia dalam beg..haha.. 

disebabkan tak larat nak menyanyi, kitaorang minta bil..aku rasa kalau nak ikut masa diaorang bagi tu  sampai pukul 9 sebabnya tak ramai orang masa tu..haha..dalam pukul 6.30 kitaorang balik.. sedihnya dah nak kena berpisah pula.huhu.. deqla ada bagi sauvenier..betul ke aku eja?comel tau.. keychain lagi..macam tahu-tahu je aku ni suka kumpul keychain..hihi 

balik tu, terus makan spageti tuna..lapar weyh..haha..tapi disebabkan aku ni kurang suka dengan tuna aku makan sikit je..lagipun haritu mood adik aku baik nak belanja satu family makan Mcd.. Macam tahu-tahu je kakak dia ni nak makan Mcd.haha..

jom layan video kat bawah ni



 p/s : nasib baik masa tu gusi aku dah baik..kalau tak dapat duet.haha..
       :  blog aku berat tak?
       : sedihnya pageviews tiba-tiba sikit..


harap-harap dapat jumpa lagi..lepas ni nak jumpa ahli GSF yang lain pula..hihi.. 


Entry yang berkaitan :

 Tiga suara
makhlus halus di bilik karoke 2!!!
makluk halus di bilik karoke..

91 comments:

  1. yeahh.. deqla pun baru je publish entri..haha... serentak la pulak kan!! sehati sejawa la kite.. hahaha.. alamakkk malunye tgk gmbr deqla tgh feeling nyanyi tu..owhhh kutuk deqla yer... ckp mcm budak skolah! haha..ok wat..nmpk always muda,...ecehh ceh.. :p...

    ReplyDelete
  2. blog dya ringan jer cam tuan dia yg kecik molek...wah...suka sangat tgk gambar deqla tengah felling tuu...hahahah...err,..best kan dapat juper...heeeh..tentu byk cerita tuu

    ReplyDelete
  3. @zera eirabila-bila..dya sentiasa free..haha..:)

    ReplyDelete
  4. x dpt play lah video tue..wah cantik rupa baru blog..

    ReplyDelete
  5. agak2 suara siapa la yg paling sumbang tu (^___^)

    ReplyDelete
  6. wah seronoknye jmp kawan blogger .. hehehe !! ade gk terpikir mcm tuh , buat perjumpaan blogger ramai2 pown syok gk , hehehe !

    ReplyDelete
  7. @Deqla manjewdya kutuk depan2..haha.. xmau lah malu2..haha

    ReplyDelete
  8. @izan mama miabtl ke ni ringan?hihi.. dya pun suka tgk pic della tgh feel nyanyi tu.ahaha

    ReplyDelete
  9. dear.. nnti deqla nk curik gmbr nk upload dlm album FB.. mmbe deqla ida tu nk tgk..hihi..curik mintak izin ni...haha

    ReplyDelete
  10. wahh dya pn dh publish..hihinti tgu ayu lk k..trpksa blk umh ni tak berapa sihat..huhu..nicelah..suka jmpa deqla n dya..cute miut sporting..hihi..suka2..t kta jmpa rmai2 lg ya ;-)

    ReplyDelete
  11. @Deqla manjewhaha..curi lah..deqla..kalau curi xbgtau lah.

    ReplyDelete
  12. wah2 meriah nampak perjumpaan haha..karaok lg noh...xper2 sabo jer la muhahahaha :P

    ReplyDelete
  13. @Wanieys a.k.a IbuQaliefhaha..kalau jumpa lagi ramai mesti lagi meriah..hihi

    ReplyDelete
  14. best la kamu..hehe..sini pun ada pict deqla.he

    ReplyDelete
  15. bestnye....nak jumpe Dya jugak...hehhe

    ReplyDelete
  16. best2 :) haha..
    tgk wayang plak nnti ye.. :)
    btw blog dya sgt ringan :)

    ReplyDelete
  17. bestnya dpt jumpa rkn blogger kan.. :-)

    *dah mskkan dkt Berlian Flawless Blue

    ReplyDelete
  18. best nyerr berdating dgn deqla n ayu kan...xajak nyue pon...ngajuk ar dgn dya..hehehe...gurau je... cantik keychian dr akk deqla tuu..

    ReplyDelete
  19. Cutenya keychain. Rumah baru ni pon cantik. Loading ok jer. Wah...berjimba² erk.

    ReplyDelete
  20. Best kalau daapt jumpa kawan2 lepas tu p Karaoke :)

    ReplyDelete
  21. deqla mmg mghayati lagulah..!

    syoknyer korang dapat jumpa.. jeles nur rasa.. :)

    nak turun sanalah juga.nak jumpa.. korang2.. :)

    mana pic bunga..?

    ReplyDelete
  22. preview nur pun jadi sikit dya, agaknya blospot demam kot..

    ReplyDelete
  23. @CikNanahaha..nnti tgk kt blog ayu plak..msti ada pic deqla..

    ReplyDelete
  24. @nanieybarnieylurvieyblh je..kita set date bila..jumpa ramai2 mesti seronok

    ReplyDelete
  25. @Nyueala..jgn lah mengajuk..hihi..lepas ni kita jumpa k

    ReplyDelete
  26. @Cik Nurdeqla btl2 menghayati lagu tu..haha.. jom lah cik nur

    ReplyDelete
  27. Waaa... Wondergurls yang comel2 Dan bersemuuuutttt.. Hehe

    ReplyDelete
  28. karok nanti ajak aku pulak...confirm cair taik telinga..haha

    ReplyDelete
  29. wahhh..bestnyee..dtng dri belog ayu :)

    ReplyDelete
  30. waah..seronok2..suke eh menjeleskan kami..:)

    hehehe...:)

    dya kina rase berat..sebab kina bace nyh pon x kuar full templete..just kuar separuh2 jer..:

    ReplyDelete
  31. @Dezeeseronok lah..akhirnya dapat jumpa

    ReplyDelete
  32. @kinara kinataraberat ke? hurm..aiyok nk kne bgi ringan lah ni

    ReplyDelete
  33. jom check balik pgview...yeaay.. ok dah...

    ReplyDelete
  34. amboinya best nya dapat jumpa gitu..jeles2 ni,hahaha apapun sweet je baca entry ni..blog dya loading ok jer

    ReplyDelete
  35. amboiiii korang bukan main lagi eh..sampai deqla nyanyi dah macam menangis seribu sesalan dah..hahaha.


    ramai dah gsf berjumpa kan?cuma mama je lagi sorang pun tak terjumpa..uhuk..

    ReplyDelete
  36. Ouh ade group ye,

    jom masuk geng blogger sengal pula..kompommm meriah tau..kekekke :P

    ReplyDelete
  37. bestnya jumpa jumpaan..

    siap karok lagi tu. cayalah...

    ReplyDelete
  38. http://www.facebook.com/pages/GENG-Blogger-Sengal/253358041432671

    cube copy and paste kat new tab :)

    ReplyDelete
  39. hehe..gambar sis deqla palig tak tahan tu~~ :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana! Jom kita jmpa kt pesta convo mlm ni!!

      Hahaha..jeles thp dewa

      Delete
  40. hehe..gambar sis deqla palig tak tahan tu~~ :p

    ReplyDelete
  41. @Miss BaNuthanks miss banu..lepas ni jumpa miss banu plak

    ReplyDelete
  42. assalamualaikum dya...seronoknya dpt jumpa kekawan blogger...:)

    ReplyDelete
  43. seronokkk!!! xaci pg x ajakkk!! *MERAJUK!

    ReplyDelete
  44. amboi² korangggggggggg. huhu. bikin panas je. ;)

    ReplyDelete
  45. Keren mba,,,


    Salam kenal dari q mba,,
    di tunggu Folow Back ea mba,,
    hehehehe

    ReplyDelete
  46. wahh blog sudah baru. cantik.

    amboi dya ayunya berskirt lagi. boleh ke bawak bunga keluar? bunga tak lompat2 ke time dalam tren tu? kang tak pasal2 menjerit org2 dlm tren. hehe..

    dya memang sudah bikin panas ni. jeles hokey. nanti jumpa cik na lak ye. :)

    ReplyDelete
  47. Seronoknya 3 dara pingitan berdating eh... siapa kata blogging tak dpt merapatkan silaturrahimkan....

    ReplyDelete
  48. comel2 wonder girls ni. haha. ayu je tgok dya! ^^ nk jumpe jugak :(

    blog dya x berat. ok je :)

    ReplyDelete
  49. igtkan superband Malaysia yang macam Wonder Girls...terkene terkene..hahaha

    Potrait Manusia Menggunakan Jari

    ReplyDelete
  50. Amboi wonder gurls gitu.. Ha ha..mmg tak menahan tgk Deqla tgh feel tu muahaahaa..
    Kak M klik2 Nuff kat sebelah ni.

    ReplyDelete
  51. syoknyaa depa karokeee . bestt bestt . bunga tak buat ragam ke ? kehkeh

    cntik blog . *jeeless ni *

    ReplyDelete
  52. Wah,epy je dapat gathering.. nak join gak nanti=p

    ReplyDelete
  53. seronok tgk bila kawan2 bkumpul macam ni =) happy je kan

    ReplyDelete
  54. tu dia..seronoknya dapat jumpe geng alam maya ye..yo la..deqla kecik jer orgnya ye..

    ReplyDelete
  55. @maszullwslm..seronok sgt..masih2 mcm dh lama knl..:D

    ReplyDelete
  56. @Jna marcellohaha..jgn lah tacing..lepas ni jumpa jna plak

    ReplyDelete
  57. @Chic Nahaha..bunga baik..dia syg tuannya..so xbuat hal

    ReplyDelete
  58. @shuhadaothmanjom2..ada rezeki mesti dpt jumpa juga

    ReplyDelete
  59. @CekbOlat-bOlatbunga hari tu baik..haha.. jom2 edit blog

    ReplyDelete
  60. @fiedadlm gambar dgn realiti sgt berbeza.haha

    ReplyDelete
  61. Ahaks..perempuan melayu trakhir tu. Chehhh... 「cebik muncong tnda jeles」

    Ada bran? Mai jb lah plak. Gegegege...

    ReplyDelete
  62. jeles tau..
    xpe2..nti ai nk g jumpa ayu time dia blk perlis nti..tgk lah.hahahaha

    ReplyDelete
  63. wahwaahhh...i jeles okeehhh..jeles tahap suria perkasa hitammm.. kelllaass ko jahh..siap pakai skirt time hujan2 lg..haha.. moga lepas ne kite lak dpt jumpe.. i jelss taww..

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page