AKU SEPERTI PATUNG

✎dya bunga |⊙Friday, December 28, 2012| ☑


hari ini bangun seperti biasa pukul 7.30..(sebenarnya alarm yang bunyi pukul 7.30..hihih) ambil towel dan terus mandi..tapi sebelum tu singgah cermin jap..sambil puji diri sendiri..comel juga aku time baru bangun tidur..hahah.. bila dah tersenyum tu sambung balik perjalanan ke toilet..yeah..sambil nyanyi dalam hati..hehe.. masa untuk mandi.. dalam keadaan mamai ambil berus gigi dan sabun mandi...lepas tu gosok gigi.. dengan penuh semangat gosok gigi tapi kenapa rasa pahit..yekkk.. rupa-rupanya salah ubat gigi daa...

ok..itu ok lagi..kalau yang ni.. lepas gosok gigi ambil ubat gigi tempek kat muka..dan kenapa muka aku berangin je ni..salah lagi rupanya.. nasib baik masa mandi tu tak tersalah sabun mandi..kalau mandi guna sabun baju..panas lah badan aku.. tiba-tiba teringat pula cerita membe dia yang nak bunuh diri tapi minum clorox..haha. nasib baik xmati..

lepas tu, siap-siap nak ke ofis.. ni yang paling aku benci.. arggh.. tarik pintu almari..tenung baju lama-lama..dan sambil fikir nak pakai baju apa?? bukan sekali ok tapi hari-hari akan dapat penyakit termenung depan almari..aku tahu bukan aku sorang je macam ni.ntah-ntah korang pun macam tu kan..hihi.. akhirnya jumpa juga baju yang sesuai..itupun setelah tiga kali tukar baju...

eehh..jap..sekarang ni pukul berapa?? ala..dah pukul 8.15..haiyyaa..macam mana boleh lambat ni..ni mesti sebab salah ubat gigi, salah pencuci muka..(tak pasal-pasal ubat gigi dengan pencuci muka dipersalahkan..haha) dan tenung baju lama-lama..hihi.

fuhh.nasib baik aku dah siap..terus gerak pergi kerja..sebelum tu jumpa anak-anak aku dulu (aku belum kawin lagi ok) siapa lagi kalau bukan bunga dan nemo..terlompat-lompat dalam sangkar.. disebabkan aku dah lambat.. aku hanya boleh cakap bye baby,nemo..arini mummy tak dapat bawa kamu ke ofis..hehe..

sampai je ofis, sunyi nya..mana semua orang.. lupa plak rumah aku dengan ofis dekat sangat..xsampai 5minit dah sampai..hahah.. hari ini hari terakhir aku buat overtime..dan isnin ni last day aku Global YP @ Tourism Publication..lepas ni aku akan sambunga study ke Unikl..

sebelum tu aku cuma nak cakap mulakan hari anda dengan senyuman.. walaupun pagi-pagi dah tension cubalah untuk senyum ye..nanti tak pasal-pasal orang yang tengok korang tu pun ikut tension sekali..hihi..

sebenarnya aku tak tahu aku sedang taip apa..hahaha..maybe sedih tak dapat join gathering tu esok kot..sedihnya!!!!!

sumber : fikiran ku..

30 comments:

  1. oh last day..selamat menyambung pelajaran..hahaha..akak pun ada feel tenung almari

    ReplyDelete
  2. hehe kes tersilap ubat gg tu ayu pnh rsa..kes termenung dpan almari pn pnh jgk..haha..singgah senyum kat dya ;-)

    ReplyDelete
  3. ish3.. mamai ke dya.. hehe..

    wahhh.. kt unikl MIIT ehhh?? terbaik la pilih kat situ.. superb and mmg best.. slmt smbung study... :)

    ReplyDelete
  4. Kalau dah usia macam kakak nie dya dah tak ada masa tenung-tenung depan almari. Capai aje mana yg dah digosok sudah. Tak kisah ulangtayang yg sama janji selesa.

    ReplyDelete
  5. alamak mamai sangat dah tu sampai tersilap guna peralatan mandi.. haha. betul2 mulakan hari anda dengan senyuman walaupun hari tu hari yang tak berapa nak indah.. hehe

    ReplyDelete
  6. penangan slh ubat gigi n pencuci muka la nih jd mamai ye

    ReplyDelete
  7. haishh serba x kena yer dya? huhuhu..deqla pun ada penyakit mcm dya, suka termenong dpn almari..hahhaa..

    ReplyDelete
  8. ohoo..xdapat jumpa GSF ea..hahaha..xpe2..sabo jer..tak lagi GSF tu kalau tak dikejar..:p

    ReplyDelete
  9. amboii panjangnya cerita di pagi hari. hihi. selamat hari jumaat :)

    ReplyDelete
  10. biar betei die minum clorox uh ??

    ReplyDelete
  11. Kesian kat anak2.hehe~

    Gud luck for the sambung blajar ^^

    ReplyDelete
  12. sedih jugak x dapat join gathering 2..sob2...nak join...:

    ReplyDelete
  13. Hehehe dah boleh buat autobiografi ni ehehhee...

    ReplyDelete
  14. aku pun sama lah.. padahal byk baju taw..tp xtahu nak pkai mane 1.hahaha and pagi2..ofcoz lah mamai mamai sikit.wakakaka :p

    ReplyDelete
  15. takpa dya, next time kte join eh. suruh mama arina buat lagi :)

    ReplyDelete
  16. ni mmg mamai la dya. kalau termenung depan almari tu mmg xtvt setiap kali nak pegi keja & keluar. haha..

    ReplyDelete
  17. rase mcm terbace diari org tanpe kebenaran plak... hee
    kim salam kt ank2... hehee

    ReplyDelete
  18. sedihhhhhhh kan. Allah saje lah yg tahu. huhuhu.

    ReplyDelete
  19. minum clorox..?
    eeuu...dya tnye tak mmber tu..sedap ke tak..?
    hahahha

    ReplyDelete
  20. hahaha
    last2 dapat gak satu entry wpun xtau nk taip apa kan..heheheehe

    dah2 xyah sedih2 pasal ghatering tu..kitaorg dah blk pun..hahaha kasi ayat jeles lagik..muahaha

    ReplyDelete
  21. sambung belajar ye... selamat study.. ^_^
    tabiat tenung baju dalam almari tu memang dah biasa... even memang selalu pakai yang simple2 aje, tapi asyik masalah juga nak pilih baju..
    padahal baju tak adalah banyak sangat pun... kihkih,,,

    ReplyDelete
  22. bab termenung depan almari tu .. sama je.. hehe

    ReplyDelete
  23. betul tu,,mulekan hari dgn senyuman walau ape pon yg blaku =)

    ReplyDelete
  24. Ha ha berangin muka kena ubat gigi hi hi...bestnya kl dapat jumpa Dya ari tu..

    ReplyDelete
  25. ooo...dya sambung blaja lg ye? all the best ye~ :)

    ReplyDelete
  26. akak pn sedeh xdpt join gath hr tu sob sob sob

    ReplyDelete
  27. waaa nanges lagi sbb tak dapat n ralat sbb tak dapat join gathering2

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page