convacation part 3

by - Friday, January 04, 2013


bersama abah dan mamaku yang tercinta


Ni sambungan dari entry ni convocation dip- part 1 dan Convocation-part 2..entry ni agak panjang..kalau tak nak baca tengok gambar lah ye..hihi 


sekarang ni aku nak cerita pasal hari convocation pada 22 disember yang lepas..walaupun dah lepas tapi aku nak cerita juga supaya nanti bila rindu kat kawan-kawan aku, aku boleh baca entry ni,, kitaorang kena berkumpul kat PICC dalam pukul 7.. bila sampai je terus cari kawan-kawan aku.. masa sampai tu semua dah pakai jubah..aku pula belum pakai lagi..agak kelam kabut lah juga sebab nak kena pin.. nasib baik mama aku ada tolong pinkan..

pagi tu memang kitaorang  berpecah..aku cuma jumpa naz,edly dengan amoi je.. disebabkan cari amoi aku terpisah dengan naz..nasib baik jumpa amoi kat escelator..(betul ke aku eja??hihi) kitaorang naik atas bersama-sama..haha..

bersama dgn bff
bila sampai atas tu je semua dah beratur..haha..terkedek-kedek aku dengan amoi cari kos kitaorang..bila terjumpa geng terus beratur..hihi..disebabkan lama sangat menunggu kat luar kitaorang sempat tangkap gambar tau..haha..nasib baik aku bawa handphone.. aku rasa time beratur tu kos kita je yang kecoh kan..haha..sebab asyik kena marah je tak beratur..haha.. 
bila nak masuk tu, semua dah control cun dan macho..yang seronok tu satu baris tu kitaorang satu geng..haha.. 

lepas ucapan tu, kos kitaorang naik atas pentas dulu..mak aiii..time ni kecoh..kecoh sebab nervous dan takut tersandung kat pentas.haha.. nasib baik ada edly tolong simpankan handphone..hihi.. bila turn aku naik pentas, dengan bangganya aku jalan..nasib baik tak tersandung..masa jalan tu dalam kepala aku ingat senyum depan camera ok..rugi ok kalau tak senyum.. 

lepas turun pentas tu, hilang nervous aku..aku an darah gemuruh..kalau gemuruh je aku jadi kelam kabut..sampai tempat duduk je kitaorang dah start bergambar..jangan tiru perangai macam kitaorang ye.. hihi.. 

tapi kan bila orang terakhir yang naik pentas iaitu budak kelas kitaorang hisyam naik pentas dengan pakai tongkat, masa tu sebak sangat weyh.. menitis air mata aku bila teringat arwah hadi.. aku ingatkan aku sorang je yang sebak tapi orang kat belakang aku dah menangis weyh.. arwah tak sempat convo..aku tahulah cam ne boleh sebak sangat masa tu.. mungkin kitaorang terasa kehilangan kawan sekelas.. 
naz, ira dan aku


yang aku tak suka masa kat dalam dewan tu, budak kos lain sibuk nak pinjam kasut budak kos kitaorang..mentang-mentang kos kitaorang dah lepas dan paling dekat dengan tempat dorang beratur.. geram babe.. menyusahkan orang lain..walaupun dorang tak pinjam kasut aku tapi aku geram sangat..sebabnya dorang pinjam kasut membe aku..sebenarnya lecture tanya ada tanya aku saiz apa..terus cakap saiz 4..nasib baik aku duduk tengah.. 

yang aku peliknya setiap sekolah mesti ada yang naik pentas pakai tongkat..huhuhu.. walaupun aku tak dapat gelaran best student kan tapi aku seronok membe yang aku rapat dapat best student..tahniah kepada azamshah dengan heidy..hihi.. 

setelah majlis berakhir, kitaorang diminta tunggu sebentar untuk bergambar..time ni aku dengan membe-membe aku sibuk cari toilet..tapi toilet penuh..masuk balik dewan dengan muka yang hampa.. nak ketawa pun tahan-tahan..haha..

masa bergambar ni lah penting..walaupun dalam kepala sibuk fikir nak ke toilet tapi masa bergamabr kena senyum cun-cun punya..haha..lepas habis bergambar terus serbu toilet dan masa ni semua dah berpecah.. aku bertiga dengan naz dan amoi.. nasib baik jumpa family..tapi mama aku suruh kitaorang pergi makan dulu kat dewan makan..aku pergi makan dengan family amoi.


lepas makan tu eira mesej aku yang dia nak balik..dia tak sempat makan pun...terpakksa keluar pergi bear tuk naz dan eira..menyesal sangat tak beli bunga kat luar.. kitaorang dah berjanji betiga nak tukar-tukar bunga..disebabkan bunga mahal-mahal aku bagi dorang bear.. 

nasib baik jumpa dorang balik...masa untuk bergambar..tapi gambar tak banyak kat camera aku.haha.. gambar kat bawah ni banyak aku cilok dari fb..ada aku kesah.. nasib baik ada pic dengan best student, azam tapi tak dapt tangkap gambar dengan heidy.. tak pelah..

time nak balik ni lah yang sedih..terpaksa berpisah dengan dorang..della dah kena balik sarawak..entah bila dapat jumpat dia lagi.. mimi pula balik penang..tunggu dia mai kl baru jumpa.. yang lain-lain semua area kl..

kenangan ni sampai bila-bila aku akan ingat..maaf lah ye entry ni terpanjang pula..walaupun korang tak baca tapi aku yang nak baca pada masa akan datang..hihi.. jom layan pic kat bawah..
pic ni aku cilok dari twitter azam..pic sebelum masuk dewan

pic sebelum masuk dewan..
buli orang depan suruh snapkan pic..



dimana ada camera disitu ada aku..hahah






dengan azam 9 beststudent..untunglah..haha..
azam ni pun ada blog.. tapi aku lupa link dia.. hihi.jgn marah aku ye
pic dengan alpad..ingatkan tak bergambar dengan kitaorang dah..hihi
mimi dan della


yan dan aku.nasib baik ada pic dengan yan

muka cover cun
eh..eh..ni lah amoi..hihi..jom singgah blog amoi

ada sambungan lagi part 4.. tapi yang tu part kitaorang hantar jubah..hihi

p/s : jangan muntah oren ye..hihi..

You May Also Like

72 391 sedang mendoakan dya

  1. neznya convo kan..trgt msa dulu2.hihi

    ReplyDelete
  2. congrats dya...tgk gambar2 dya..teringat zmn nyue convo...rindu nye terasa..heheh

    nty smbung stdy kt mne?

    ReplyDelete
  3. erm, dik.. konvo kat pitc ke?

    ReplyDelete
  4. Tahniah lagi dari kakak Dya. Syukurlah semuanya telah selamat.

    Betul kalau dah masuk blog bila-bila boleh tengok lagi.

    ReplyDelete
  5. bestnye.. tahniah dya.. 1st time tgk wajah mama dan abah dya.. dya ikot muka sape eh? :p

    ReplyDelete
  6. teringat convo akak tahun 2001....

    ReplyDelete
  7. dear TAHNIAH..but u know what..baru perasan sijil u ada cop "cybernetic"..saya dulu pn study kat cybernetic Maluri..tapi 8thn lepas..wah!!!!! tak sangkanyeee

    ReplyDelete
  8. sukanya..jmbangan purple n pink :)

    ReplyDelete
  9. meriahnyaa..!sedih pula bila baca kwn xsempat nak konvo tu...

    ReplyDelete
  10. tahniah dik..tahniah..:)

    terima kasih juga atas hadiah keychain yang dya kirim time gathering gsf tu dik :)

    ReplyDelete
  11. Tahniah Dya.seronok akak tengok all The picts.. Entry panjang pun takpa..tak muntah pun hi hi...

    ReplyDelete
  12. bestnya konvo..eca bulan 10/11 kat PICC juga! :D

    ReplyDelete
  13. cikna baca sampai habis tau dya. haha..

    amoi tu mcm chinese la. ;)

    ReplyDelete
  14. Ade lagi part 4 pulak...?
    Heheheheh.... Betul panjang ni....

    ReplyDelete
  15. dya nmpk oren laaaaaaaaa. hee. sori lame tak singgah sini.

    ReplyDelete
  16. Memang cuak kan time nak naik atas pentas tu.. segan kot ramai bebenor yang tengok.. tapi time naik atas tu rasa macam bangga pun ada.. bangga sebab berjaya habiskan stdy dengan jayanya.. kan? kan? eh situasi kita samalah aida pun ada kawan sekos yang tak sempat nak convo sebab meninggal xcident.. memang sedih bila nama beliau disebut.. T_T alolo.. comel2 je gambar convo ha.. memang sakan bergambar eh. haha.. Tahniah dear dah convo :)

    ReplyDelete
  17. Meriahnye dya. Nani pic konvo skit je. Xsmpt nk gmbr byk2.. Time nk naik pentas mmg neves. Lepas tu da ok.. Eh ada jgk jenis main pinjam2 kasut?

    P/s:lps ni akan naik pentas lgi kan Dya :)

    ReplyDelete
  18. semoga terus berjaya ye dik .. ;)

    ReplyDelete
  19. wahhh..!!
    Best nye dah konvo T_T

    ReplyDelete
  20. seronoknya konvo.kenangan yg mmg takkan penah lupa la
    lagi2 sis masa pi konvo tu sakit mata.haha

    ReplyDelete
  21. Waa,,,tahniah..hehe..pasal kasut tu..ambil kasut tu, ketuk kepala mereka..hahaha..ehh..ajar orang buat jahat pula.

    ReplyDelete
  22. hari konvo adalah hari yang memang best :-)

    ReplyDelete
  23. dah konvo pon dya rupanya. tahniah2.hehehe

    ReplyDelete
  24. bila baca kisah konvo dya..rasa tak sabar pulak nak cepat2 grade..lagi 3 bulan lagi sedang menghintung hari..;D

    ReplyDelete
  25. hahaha.siap pinjam kasut lagi??

    ReplyDelete
  26. akak tak pernah convo ni Dya..cian kan..:

    ReplyDelete
  27. teringat kenangan konvo dulu..konvo pula sama dgn hubby...hehehe

    ReplyDelete
  28. Dyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tahniahhhhhhhhhhhh
    im hpy for youuuuuuuuuuuuu!

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah.dya.. tahniah...
    semuanya nampak ceria & happy kan. waktu ni la yang paling dinantikan.... kenangan utk seumur hidup. Bukan sng nk dpt peluang pakai jubah + topi & pegang scoll tu.semuanya menuntut pengorbanan & ksabaran y tinggi

    ReplyDelete
  30. seronok jer nampk..tahniah..

    ReplyDelete
  31. wah dh convo... tahniah dya! *sambil hulur bunga*

    ReplyDelete
  32. tahniah Dya..best kan..alhamdulillah

    ReplyDelete
  33. syoknye,hihihihi,,nk gak mcm ni,doakan turn saye tahun ni

    ReplyDelete
  34. ooo...tahniah2.. teringat zaman cik en konvo dulu2

    ReplyDelete
  35. tahniah ya dya, semua tu atas izinNya..alhamdulillah, sejuk hati ibu ayah...

    ReplyDelete
  36. tahniah...tak sabar cik siti nak convo lg 3 tahun...huhu

    ReplyDelete
  37. bestnyer dya dh convo...tahniah..moga terus berjaya tau

    ReplyDelete
  38. Tahniah part4 utk Dya.... lama dh tk pkai topi convo ni. Lg 2 thn CiM akn pkai lg. Last skali pkai 8thn dulu. Hehehe...

    Situasi biasa org nk pinjam kasut hitam masa convo. Msti ada jer yg tk buat preparation.

    ReplyDelete
  39. post yang bagus dan sukses yah
    terima kasih sudah share

    ReplyDelete
  40. tahniah yer..sorry lame xsinggh sini..
    jmput lah dtg blog..

    huhu..

    ReplyDelete
  41. Pernah anta adek konvo kat sini. Walaupun tempat tu besar, tp bila untuk konvo, jadi sesak jugak ek? Kesiannya kat membe yg dah meninggal tu. Tak sempat nak celebrate kejayaan sesama ngan kekawan yg laen. Apa2 pun, dea dah selamat. Kita je taktau bila. Btw, congrats ya Dya! :D

    ReplyDelete
  42. Tahniah Dya. Rindunya nak konvo lagi. Entah bila la dapat merasa konvo kali ke dua :)

    ReplyDelete
  43. bsar nya dpt bunga..best2
    tahniah yer

    ReplyDelete
  44. TAHNIAH2...

    SEMOGA BERJAYA DALAM APA YG ANDA IMPIKAN..

    ReplyDelete
  45. congratesss! mmg best pun convo.. hee..

    ReplyDelete
  46. Semoga kejayaan menjadi milik kamu untuk hari2 yg mendatang .....amiiin. Tahniah :)

    ReplyDelete
  47. wah!bestnye dya dh konvo..thniah:)

    tq atas wish tu:)

    ReplyDelete
  48. bolat kusyuk membaca okay ! erghh erghh jeless sey .

    eh kenapa dgn kasut ? kasut diorg takde ke . lulz

    ReplyDelete
  49. Cantik Dya pakai jubah convo tu ^_^
    Tahniah ya...

    P/S: Maaf...Dah lama Wilma tak datang sini...Sibuk sangat2...

    ReplyDelete
  50. waaa...da lama xdtg...tau tau dya daaa convo!!! woohoo!!! tahniahhhhhhh!!! moga lepas ni akan daki gunung yang lebih tinggi! caiyok caiyok!!!hehehee

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)