Broga Hill with classmates

✎dya bunga |⊙Thursday, October 03, 2013| ☑

rindunya nak update blog ni.. banyak benda nak cerita..tapi tak tahu nak cerita dari mana..hehehe. aku nak cerita aktiviti aku yang paling latestlah.. jumaat lepas aku dengan classmates aku cadang nak pergi naik bukit broga..kitaorang pergi dalam sembilan orang.. tapi aku dengan membe aku tak confirm lagi sebab kitaorang berdua ada kelas petang tu.. Mula-mula kitaorang berdua cakap tak jadi join tapi membe aku ni plak last2 minit cakap nak join..malam tu kitaorang tidur sejam je..

dalam pukul 3.30 pagi si eika ni ambil aku kat rumah dan membe aku yang lain tunggu kat tesco kajang.. sebelum gerak pergi kajang tu kitaorang berdua ni sempat lagi mcd drive-tru..hahah..alas perut dulu.. dalam kul 5pagi kitaorang naik broga.. sampai atas dalam kul 6 lebih..kitaorang tak naik sampai puncak pun..hehehe..sebab ramai yang tak nak naik sampai atas.. jadi apa lagi aktiviti bergambar kami pun bermula..hahaha..macam-macam posing bila bergambar.. bawa camera canggih tapi camera enset jugak yang kitaorang guna..hehehe



aku rasa time nak bergambar tu suara kitaorang je yang dengar..nampak tak yang kami ni betul-betul kecoh.. naik bukit kecoh turun bukit lagi lah kecoh..hahaha.. kitaorang turun dalam pukul 8.. beratus jugalah gambar yang kitaorang tangkap..hahaha...   lepas tu kitaorang pergi breakfast kat bangi.. kat kedai makan tu pun kecoh jugak..haha.adoii.. segan pun ada.hahah.. lepas breakfast aku dengan eika masih berfikir nak pergi kelas ke tak nak.. kitaorang berdua 50-50 nak pergi ke kelas.. disebabkan terlalu penat singgah rumah aku dulu rehat..akhirnya kami pergi kelas jugak..

makanan yang kitoarang beli masa drive tru tu kitaorang makan dalam kelas..haha.. nasib baik duduk belakang..boleh curi-curi makan.. jom layan picture kat bawah ni..










20 comments:

  1. dari dulu nak pergi daki broga hill sampi sekarang tak naik2x.

    ReplyDelete
  2. tgk ja da tau best..=)
    masa bujangla nak p aktiviti macamni puas...=)
    eh, kebetulan sama, ayu pun update bukit broga ni jugak la..

    ReplyDelete
  3. serius cantiklah..!

    teringinnya nak pergi jugakk...

    ReplyDelete
  4. besnye shantek tempatnye ye
    teringin nak g gak
    salam perkenalan dari ida
    jemput singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni no1099

    ReplyDelete
  5. oowhhh.. ni la tmpt yg ayu pegi jugak ni.. hihi.. baru semlm baca entri dia... syok gak eh.. tp kat mana eh broga hills ni? kohkoh...

    ReplyDelete
  6. aloooo..bestnyerr.dah ramai yg dapat panjat Broga Hill nie.tak boleh jadi nie, nak kena pegi panjat jugak..hehe

    ReplyDelete
  7. cantik...teringin nak g jugak..ayu pon ade g jugk kan....

    ReplyDelete
  8. bestnya..aritu tgk kat blog Ayu..nyaman je rs bila smp kat atas tu :)

    ReplyDelete
  9. dah lama teringin nak panjat broga tp tak kesampaian lagi.. hihi.. alaa rugi la dya xnaik sampai atas.. tp xpe dya dekat boleh pegi selalu.. huhu..

    ReplyDelete
  10. eh? tmpt same mcm ayu kan. tak jumpe ke? ;)

    ReplyDelete
  11. wah beznye
    ske tengok yg tanah tu
    berlekuk-lekuk
    tringin la nak datang kat situ jugak dya

    ReplyDelete
  12. CiM pernah panjat broga sblm ia glamour. tk sangka Dato SMS mempopularkan broga smpi skang jd bual bicara anak muda, semua teringin naik atas sana.

    ReplyDelete
  13. alaaa....nape x ajak aku sama.....nk juga pegi manjat bukit nih...

    ReplyDelete
  14. td baca n3 ayu g broga hills jugak hihihi

    ReplyDelete
  15. Waaaa.. Bestnyer.. Cantik sgt pmdangannya

    ReplyDelete
  16. teringin nak daki bukit broga.. tak pe. simpan dalam wish list

    ReplyDelete
  17. bestnye berjalan.. :)

    bukit broga ni curam jugak kan?

    ReplyDelete
  18. wahh dya prgi dlu dr ayu tdk lh jmpa..hihi..ayu kol 6 br nk nek..dia dh smpi.hehe

    ReplyDelete
  19. besnyer,,lame tak hiking,,tak taulah larat lagi ke x skrg,hahah

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page