bunga dan bello

✎dya bunga |⊙Thursday, December 22, 2011| ☑

my bunga
petang tadi cousin aku datang bawa sugar glider dye, bello..
seronok lah bunga dapat kawan baru.. tak sangka bunga aku nie garang..
terkejut si bello tu. aku ingat baru nak anta bunga kat umah cousin aku nak bagi dorang berkawan.
tapi cousin aku dah datang dulu.. 
daripada beli lagi sekor baik kitaorang kenal2 kan bunga dengan bello.
dah macam manusia gitu..huhu
aku tak tau lah nanti bunga macam mana bila tinggal dengan cousin aku tu.
bunga nie dah lah manja gila. dengan orang lain dia xnak.
cousin aku datang tadi senyap je melekap kat lengan aku.
masuk kat sangkar bello pun jadi patung.
tapi bello. aktif gile. masuk an bello kat sangkar bunga.
suka bello. smpai xnak keluar.. abis semua brg kat dalam sangkar tu dia selidik.

minggu nie aku akan jaga bunga dan bello.
sebenarnya risau gak jaga sugar glider orang lain.
aku takut kalau sugar glider tu sakit. tiba-tiba kurus ke.
dah lah bello baru baik dari sakit.
tengah malam kang proses kenal2 kan bello n bunga..
harap-harap cepat lah dorang kenal2..
blh dapat baby...hehe.. tak payah beli lagi sekor.
pada beli lagi sekor baik aku beli makanan si bunga tu kan, tak pun beli sangkar baru..
jimat duit aku..hehe
nie bukan sugar glider aku.. nie aku search kat google..


 

5 comments:

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page