camera ku lemas

✎dya bunga |⊙Tuesday, January 24, 2012| ☑

sepatutnya hari ini aku berehat je kat rumah..tapi di sebabkan adik aku ajak pergi Jeram toi, negeri sembilan tak jadi lah nak berehat kat rumah.ingatkan bapa aku tak nak pergi rupanya ok je.. selalunya kalau dah tengah hari nk pergi berkelah bapa aku tak nak. ni mesti sebab kampung kat negeri sembilan..
ni bukan kamera aku..ni aku pinjam jap dari pakcik google..
kitaorang pergi dalam enam kereta.. sampai sana dalam pukul 4.30 petang.. mula lah aktiviti kitaorang menjadi model.. masa tengah khusyuk makan nasi ayam, entah macam mana kamera yang bapa aku pegang tu masuk dalam air.. masa tu aku tak perasan jadi aku wat tak tahu je lah.. bila mak aku bagi camera tu aku rasa nak nangis je.  kelam kabut aku keluarkan bateri dengan memori dan lap kamera tu sampai kering..

nak tak nak terpaksa lah singgah rumah kakak sedara aku kat kajang nk hair dryer camera tu..  tak dapat lah nak bergambar kat air terjun..sebelum aku mandi air terjun, kamera aku dah mandi dulu.  kitaorang balik dalam pukul 6 petang sebab ada sedara-sedara aku yang nak balik uitm kuala pilah dan melaka.. 
bila sampai rumah kakak sedara aku terus je hair dryer camera aku tu.. tak malu betul sampai-sampai terus minta hair dryer..masa aku hair dryer camera tu aku hair dryer rambut aku sekali sampai kering..hehe alhamdulillah.. boleh on.. tapi aku takut juga kalau kat dalam tu tak kering.. harap-harap ok lah.. kalau rosak tak dapat lah aku bergambar bila bercuti kat pangkor nanti..

*malasnya nak pergi kelas esok.. mood cuti lagi ni.. 

13 comments:

  1. hope ok cmre tu ye .. =)
    dlu hp prnah msuk air , jemur bwh terik mthari ..

    ReplyDelete
  2. nasib dapat on kan...lain kali hati2 la bawak camera.. tu la bergambar xnak ajak Mak Usu sekali... hahahaha

    ReplyDelete
  3. @Niena Sofea harap2 lah..:D
    kalau nk jemur bwh terik matahari kne tggu siang lah..hehe

    ReplyDelete
  4. @Mak Usu hehe.. ala.. dah ajak..mak usu yang tak nak pergi..haha

    ReplyDelete
  5. camera ok??Alhamdulillah ok..adusk...tersentap bila camera kesayangn rosak..huhu..

    p/s :: best kn?xdapat2 cucu lagi ni..:)

    ReplyDelete
  6. Kasi jemur cam jemur kain. nanti kering leh ler pakai balikk

    ReplyDelete
  7. i follow you... follow me back okey... nice blog ! superb!

    ReplyDelete
  8. alat elektronik macam henpon atau camera tak elok jemur bawah matahari, atas peti ais ke ape.. cara yang betul ialah masukkan ke dalam BERAS! pastu tunggu dalam satu hari.

    ReplyDelete
  9. ala siannya...syukur bleh on lg kamera tu yek...

    ReplyDelete
  10. litar henpon atau camera boleh rosak sebab kepanasan.. sebab tu laptop kita ada pakai cooler kalo tak lama dah rosak...

    ReplyDelete
  11. huhu. kamera yg ter excited lebih nk mandi. :)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page