kena lagi.. jawab jelah..haha

✎dya bunga |⊙Saturday, January 28, 2012| ☑

selamat petang semua.. apa khabar hari ini?? sihat?? 
semalam halatuju tag dya.. di sebabkan tak nak hampa kan halatuju dya akan jawab soalan halatuju..
mengenai dya bolek klik sini.. sebenarnya sebelum ni dya dah pernah kena tag..hehe

soalan dari halatuju..

jeng-jeng













1. Anda lelaki atau wanita?
wanita

2. Apakah prinsip hidup anda?
aku tak suka bergantung pada orang lain..

3. Pertanyaan apa yang paling anda tak suka?
aku memang tak suka org tanye berat aku berapa?
sebabnya aku takut giler timbang berat aku ni..fobia..

4. Pengalaman paling manis dalam hidup anda?
gaji pertama aku..walaupun part time, tapi memang paling manis..
hasil titik peluh aku sendiri..

5. Erti sebenar mengonkong pada pandangan anda?
semua aktiviti aku terkawal..
sampai mesej pun nak check.. tak suka..

6. Anda tahu tembikai dan madu tak boleh dimakan dalam satu masa? cerita secara ringkas jika ada peristiwa berkaitan.
first time tau..
 tapi setakat ini tak pernah makan tembikai dengan madu..
kalau tembikai dengan cheese pernah.. 
tu pun masa melancong kat Iran..huhu

7. Pandangan anda tentang lelaki pandai memasak?
biasa je..sebab bapa aku pandai masak..hehe

8. Anda pernah digigit serangga berbisa? jika pernah nyatakan nama serangga itu.
alhamdulillah, tak pernah..harap-harap jangan kena gigit dengan serangga berbisa

9. Masa kecil dulu apa cita-cita anda? sama tak dengan profesyen anda sekarang?
nak jadi doktor haiwan.. 
bila aku ckp nk jadi doktor haiwan mesti orang gelak an aku.. 
tak sama lah..sebab sekarang aku amik bisnes..
walaupun tak dapat jadi doktor haiwan ternak haiwan pun jadi lah..hehe

10. Anda suka entri jenis macam mana?kalau boleh anda nak saya buat entri apa lepas ni?
buat entri keagamaan boleh??hehe 
tak pun buat entry yang boleh buatkan aku ketawa..hehe..lebih-lebih pulak

11. Mintak jasa baik anda bagi komen membina sikit tentang blog saya:)
maybe background kot..tapi aku suka entry kat blog halatuju.. 
pasni jom semua serbu blog halatuju...

p/s : maaf lah ye banyak giler gambar.. and dya malas nak tag org..hehe

22 comments:

  1. Tq dya:)

    -Ok nt HT akan wat entry keagamaan
    -Erm pasal background tu maybe akan
    ditukar selepas ni..hehe

    Pepun, tq sbb menjawab soalan n bagi kerjasama ea:)

    ReplyDelete
  2. huhu.. boleh tahan =)

    eh.. entry keagamaan? bolat entry merapu ~,~"

    ReplyDelete
  3. Sekali lagi sama, Mak Usu xsuka orang tanya berat Mak usu berapa..xsuka..xsuka..xsuka..hahahaha

    ReplyDelete
  4. soklan hala tuju..
    haha
    bakcground ok la
    biasala pompuan suka bunga2x kan..haha
    entri agama pun boleh juga, dapat la kita bermuhasabah diri di samping dapat kita menyampaikan mesej islam sesama bloggerzz..dapat pahala lagi.hehe

    ReplyDelete
  5. @CekbOlat-bOlat haha..blh je kalau bolat nk buat entry agama..

    ReplyDelete
  6. @RAIN90haha.. tu lah..yang baca dpt pahala yg tulis pun dpt pahala..

    ReplyDelete
  7. hehe akk tag dya ni

    gades ada tag soalan anda di sini :)

    http://sigadispelik.blogspot.com/2012/01/jawab-jangan-tak-jawab.html

    ReplyDelete
  8. sy pernah dengar kalau dah makan ubat tak boleh makan buah tembikai...
    ssb dia org ni cakap... kesan ubat akan hilang bila makan tembikai...
    betul atau tak... tak tahu laa..

    ReplyDelete
  9. Eh..samalah...Qaseh pun x suka org tanya berat Qaseh...bkn sebab Qaseh gemuk...cuma dulu terlalu kurus...takut sgt bila nk timbang...sbb doktor akan kata...awk kena mkn vitamin nie...utk tmbah berat badan...

    X nak!!Qaseh x suka mkn ubat...

    ReplyDelete
  10. eh? btol ke 2? tembikai x boleh dmakan dgn madu? baru tau... hooo~

    ReplyDelete
  11. as salam..
    alahai..

    pakcik masih belum publish lagi entry tu..

    >_<


    ohoho~
    pakcik kalau bab bercerita mengenai diri, tak pandai. erk..tu yang terperam dalam draft

    >_________<

    nak post hari ni. huhu

    ReplyDelete
  12. @Masz Sidek rasanya kalau mkn buah lain pun sama kan??

    ReplyDelete
  13. @Подтверждаю (fadzli) tak pe2.. dh post jgn lupe gtau dya..nk bce..hehe

    ReplyDelete
  14. Mak Usu tag anda

    http://sejutarasamakusu.blogspot.com/2012/01/jom-join-blogwalking-bersama-sufaicom.html

    ReplyDelete
  15. doktor haiwan?mesti suka haiwan ni...

    ReplyDelete
  16. blog bnyak pasal diri sendiri je.. hehe

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page