QasehSuci Special Giveaway

✎dya bunga |⊙Sunday, January 22, 2012| ☑


disebabkan hari ini ramai yang tag dya maka dengan rasmi nye dya nk join GA ni..
menarik juga GA sebab kena cerita kenangan masa kecik..

al-kisah..
kenangan dya masih ingat sampai sekarang masa atuk dya amik dya naik vespa..
sampai sekarang dya ingat.. masa darjah 1 dan 2 atuk dya lah yang rajin ambil dya balik dari sekolah..
petang-petang tunggu kat seberang jalan tunggu atuk naik vrooommm..vrooomm..
dah masa tu sekolah betul-betul tengah bandar..kat bukit bintang..
sekarang sekolah tu tak ada lagi..
banyak kenangan manis masa sekolah kt BBGS sebelum sekolah tu berpindah ke Shamelin..
masa tu, ada dua sesi.. 
bulan januari - jun sekolah pagi..
bulan julai -november petang
waktu pagi sebelum perhimpunan mesti, wajib main teng-teng..
nak tengok sape yang paling teror main..
bila waktu rehat, mesti nye main rebut-rebut tiang.
best tu.. budak-budak sekarang ada main lagi ke?? hehe..

bila masa sesi petang, masa nak tunggu atuk mesti cari nye ladybird pastu letak dalam bekas kaset..
best tu.. haha.. 
bila terjumpa buku sekolah masa darjah satu, boleh senyum sorang-sorang
sebab bila tengok muka masa tu, memang comel dari yang sekarang..haha..

sekarang dya nak tag
 nur hanani
lady milo
nur cahaya
farah musa
pakcik




14 comments:

  1. x penah naik vespa -.-'

    btw, good luck! :)

    ReplyDelete
  2. asalam ... thank for follow saya ..tq.

    ReplyDelete
  3. @S H I T E Q jom naik vespa atuk dya..hehe..thanks shiteq

    ReplyDelete
  4. Mesti chomel je dya kan naik vespa.. hihihi...

    ReplyDelete
  5. @Mak Usu haha..malu lah mak usu ckp cm tu..haish..

    ReplyDelete
  6. as salam..
    wah!!

    dya lahir tahun bila? hehe..ada tempias2 zaman pakcik ni. pakcik lahir tahun 85. semua yang dya kata ty, memang sebijik masa zaman kanak2 pakcik. lagi satu masa kecik2 dulu, ada beli keropok yang 20 sen tu. dalam dia ada poeraduan lekat2. siap lekat padankan gambar2, boleh claim hadiah kat kedai tu.

    haha..comel je masa kecik2 dulu

    ;)

    oh! pakcik kena tag! erk. nak isi apa ni. haha. ja. fikir :)

    ReplyDelete
  7. as salam...
    alamak!! dya!!
    link ke blog penganjur contestnya mana? hehe. pakcik tak dapat tag nanti

    :)

    ReplyDelete
  8. @Подтверждаюhehe.. zaman 1991..haha.. kalau dya beli coklat dalam kotak tu sbb nak mainan je..haha

    ReplyDelete
  9. sorry dya..bru bkk blog..eerrmmm..xsmpt da larh nk join..papepon gud luck k.. heeheh :)

    ReplyDelete
  10. as salam..
    dya!! pakcik baru buat!!

    erk.

    6__9

    pasal cawan tu kat rumah. jadi takde cawan tu tak dapat feeling~

    sila baca entri pakcik ;)

    ReplyDelete

dah baca jangan lupa komen ye..
satu pun jadi lah..:)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

| Top of page